(Petunias ABC-tema. bokstav I, runde 2)

Dette våte vestland gir meg i vinterhalvåret lengsel etter tørt innlandsklima og hvite snødekte heier. I dag styrter det ned, og beveger du deg ut, er det som å entre et steambad.

Det er langt ute i november, og jeg ønsker meg kuldegrader. Jeg ønsker at de kuldegradene skal fryse vann til is, jeg ønsker meg skøyteis, jeg ønsker å stå der ute, midt på den blanke isen, og jeg vil få sommerfugler i magen av å titte ned i det svarte dypet. Og det skal brake i isen, det skumleste som finnes, nesten, når jeg er helt på andre siden, og jeg må fly det forteste jeg kan tilbake til motsatt side. Og jeg vil fryse på tær, drikke varm kakao, grille pølser. Kose meg.

Det ønsker jeg. Men vet ikke om jeg får det, for denne verden er så uforutsigbar.

Ishotellet i Alta

Like uforutsigbart er det ikke i Alta. Drar du opp til Ongajok, kan du være sikker på at du finner Alta Igloo Hotel. Selv var jeg i 2008-utgaven av hotellet etter først å ha vært på snøskutersafari på Finnmarksvidda. Snøskutersafari anbefales ikke for vonde rygger, dessuten er jeg ikke fullt så begeistret over at vidda skal besøkes av durende kjøretøy med høy fart og til dels store utslipp. Men det er en helt annen sak. Ishotellet, derimot, det er verdt et besøk. Ikledd kjeledress, votter og lue kan du ta en drink der ved isbaren, og du kan overnatte i fem grader med skinnfeller over og under deg. Og så kan du gifte deg der, hvis du skulle finne på det.

Iskapellet

Og der står hotellet hele vinteren før det i juni en gang føres med Altaelva ut i fjorden, og bygges opp igjen rundt juletider. Et helt utopisk prosjekt for Vestlandet.

13 Comments on Istid

 1. Dristige saker det her med Ishotell ja…men aldrig i verden om jeg ville ha besøkt det…så frossen sjel jeg er allerede…lengter etter sommeren.
  Go helg 🙂

  1. Sommertid og Istid – hver til sin tid 🙂 Ha på masse klær der inne, men du vil likevel oppleve at frostrøyken står ut av munnen på deg. Det er i alle fall ikke vanskelig å skaffe til veie isbiter i baren 🙂

 2. Jeg får bare røde kryss der bildene dine sskal være, men jeg liker det jeg leser. Ikke at jeg savner kuldegrader, men det å kunne oppleve ishotell og slike fine ting bygget i is og naturligvis kunne ta bilder av det. Da fryser jeg gjerne en stund jeg også!!
  Kommer innom deg igjen om litt for å se om bildene er ok da:)
  .-= Petunia´s last blog ..ABC i ord og bilder # I =-.

 3. Kuldegrader og is – ja takk!!
  Alt er bedre enn 6 varmegrader, grått og regn. Skikkelig barfrost har jeg ønsket meg, men det har med driften av gården å gjøre. Ikke for det, jeg synes det er herlig med lue, votter og kjeledress. Regntøy og sjøstøvler derimot, nei takk!
  Igloohotellet ser virkelig fristende ut.
  .-= drengen´s last blog ..Idyll =-.

 4. Ja, ja, sier jeg. Dette er eksotisk i trygge omgivelser, men for alle som har måttet grave seg ned, er dette ikke særlig minneverdig ei heller ikke eksotisk. Det var bare et minne og tankekors.

  Forøvrig: Nydelige bilder
  .-= TorAa´s last blog .. =-.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *