Tenkte ikke jeg skulle kaste meg på bølgen av blogginnlegg om Hanne Nabintu og de thailandske damene som visstnok skal stå høyt i kurs hos norske menn. Men jeg bare må.

Hanne forstår jo hvorfor norske menn velger de thailandske damene. Vil det da si at hun også forstår og godtar at den norske mannen opptrer slik BT gir oss et innblikk av i dag?

Hva Hanne sier:

Sex og mat
— Det er på tide å gi opp kvinnekampen. Det er så mange fæle norske kvinner. Noen ganger skal kvinner være stille og gjøre som mannen sier. Jeg forstår godt at norske menn heller vil ha russiske og thailandske koner. De liker i det minste sex og er gode til å lage mat, sier Herland foran den lydhøre, overveiende kristne forsamlingen.

Hva den norske mannen gjorde:

Allerede den første sommeren i Norge skal overgrepene ha begynt. Ifølge tiltalen, som er tatt ut av statsadvokat Jogeir Nogva, skal mannen ha brukt grove trusler for å skaffe seg sex med kvinnen.
Mannen i trettiårene skal ha sagt at hun ellers ville bli sendt hjem til Thailand dersom hun ikke hadde sex med ham. Han skal også å truet med å sende sin kone og hennes sønn hjem, og at familiemedlemmer av henne i Thailand ville bli drept.
Ifølge tiltalen ga hun etter. I en periode på to år skal de ha hatt samleier en rekke ganger.

I BTs papirutgave i dag (14. juni 09) kan vi dessuten blant annet lese følgende:

På de to største krisesentrene på Vestlandet var èn av fire beboere i fjor innvandrerkvinner med norske menn.

Og

Slik behandler enkelte norske menn sine utenlandske kvinner: Slår. Voldtar. Låner dem ut til venner. Nekter dem norskkurs og busspenger. Lar dem jobbe som slaver. Truer med å ta barna.

Nå må vi for all del ikke gjøre den tabben å påstå at enhver konstellasjon norsk mann – thailandsk brud er slik. Vi vil rett og slett ikke havne på samme lavmål som Hanne Nabintu og store deler av kommentarfeltet i Dagbladet. Damen er visstnok forsker på området, så noe sted må hun jo ha tatt det fra når hun kommer med utsagnene sine. Og ettersom vi nå bor i et fritt land med ytringsfrihet og alt sånn, står det henne helt fritt å si det hun mener. Og det kommer på trykk. Noen tar det til sitt bryst og synes det er storartet, slik som i kommentarfeltet til Sissel og Britt-Åse.

Selv tenkte jeg å ta fram boka I Herrens Vold. Jeg lurer på om vi ikke må ha en dose Eva Lundgren nå.

3 Comments on Thailandske bruder

 1. Kjenner godt til problemstillingen. Kjenner flere som har vært enten i Thailand eller Russland og hentet seg en partner. Problemet ligger jo der. I de aller fleste tilfellene er det ikke snakk om ekte kjærlighet og det er jo det de fleste i Norge legger som hovedgrunn til ekteskap. Hvorfor gifte seg med noen om en bare er ute etter sex og mat?

  Selv om det finnes noen hederlige unntak, kan man med god grunn hevde at mange av de som «henter seg» kone bedriver statlig legalisert slaveri.

  Sett Lilja Forever?
  .-= Dnort´s last blog ..Saksbehandlingskrise – del 2 =-.

 2. Jeg er vel en mann helt uten grunnlag for å ha meninger her siden jeg verken har «hentet» meg brud i Thailand, Russland eller Norge. Ikke i det hele tatt, faktisk. Men jeg kjenner da vitterligen menn som har hustruer fra svært så mange land, og de fleste av disse parene synes å trives i hverandres selskap. Men jeg ser selvsagt ikke hva som foregår bak lukkede dører.
  Uansett er vold i hjemmet en vederstyggelighet som bare kan fordømmes, enten den som blir utsatt for det er norsk eller «utenlandsk».

 3. Jeg håper og tror at det går bra med de fleste. Jeg tror det er forskjell på de som finner hverandre på «vanlig» vis og de som skaffer seg en «postordrebrud», og at det er noen i det siste tilfellet her som gifter seg for å få tilfredsstilt noen behov som norske damer ikke kan gi dem. Jeg vet ikke.
  Jeg tror det som skal til i alle relasjoner er respekt for hverandre.
  Derfor har jeg ikke mye til overs for Hanne Nabintu Herland. Tror ikke hun nevner ordet respekt når hun snakker om kvinner som bør tie og heller tilfredsstille mannen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *