Det kom et brev fra NAV i dag.  «Vi har redusert barnetrygda di frå 1. desember 2008, fordi minst eitt av barna fyller 18 år», stod det der.  Minst et av barna.

Det må være han her det da, tenker jeg. Det må vel være han som er minst et av barna som fyller 18 år. Ja, ja. Åra går.

«Du kan klage på dette vedtaket. Klagefristen er seks veker frå du mottok vedtaket».

Jasså, så jeg kan klage. Klage på at årene har gått så fort da, kanskje.

16 Comments on Det kom et brev…

  1. Minst et av mine barn er atten,
    det skjedde ikke sånn helt over natten.
    Et brev jeg fra NAV har fått
    som fortalte at årene var gått.

    Ikke lenge siden han lå i min mage,
    burde jeg kanskje sende en klage?
    På disse år som har rast så fort,
    det burde jeg vel faktisk ha gjort.

    Kjære NAV, skal jeg skrive,
    du har vel annet å bedrive,
    enn å skrive slike brev
    som gjør at mor får slikt et strev

    med å tenke på årene som går.
    Ja, det gir henne grå hår.
    Hun som følte seg så ung
    nå ble hun rent sorgtung.

  2. Ja, ja. Det var en gang 🙂 .
    I morgen skal jeg til mitt eldste barnebarn som blir 19 år. Kjempevers du har skrevet. Jeg ble ikke sorgtung, men glad og blid, for at du skriver så mye som jeg kan glede meg over.

    grethes ferskeste bloggpost..Til mitt tankespeil

  3. Arbeider i NAV og vet det sendes ut en del brev med vedtak som alle må inneholde en del standardfraser. Dette for å spare tid. «Minst ett barn» er ment å dekke brukere (det er det vi skal kalle dere) som har mer enn ett barn som blir 18 år samme måned.

    De aller fleste vedtak har man klagerett på. Det hender at det finnes feil i vedtakene, selv om det gjelder noe så uungåelig som tidens gang som det selvfølgelig ikke er noen vits å klage på.

    Fint dikt forresten.

    Dnorts ferskeste bloggpost..Ting jeg ikke lærte på skolen

  4. grethe: Ble du ikke sorgtung av min lille klagesang? Det var joo det som var meningen 🙂

    Huffa mei! Jobber du i NAV, Dnort? Tør du si slikt høyt 🙂
    Eg og har jobba der. Veldig lenge. Og jeg har ikke tall på hvor mange standarfraser jeg har endret. Og hvor mange brev jeg har rettet på grunnet nynorskbruk av en annen verden.

    Til dere alle: Joda – jeg skal sende en klage. Jeg skal sende diktet mitt til mitt lokale kontor som en julehilsen 🙂

  5. Retting av standardbrev har jeg også gjort. men, bare der det har vært faktiske feil. Du HAR minst ett barn som har fylt 18 og du HAR klageadgang på vedtaket.
    Er forøvrig med på at vedtakene kan gjøres noe enklere i språket og lettere å forstå for «folk flest». Men, dette er en tosidig sak. Blir det lett å forstå blir det også lett å misforstå…

    Dnorts ferskeste bloggpost..Ting jeg ikke lærte på skolen

  6. Dnort: Det er ganske mange faktiske feil i standardbrevene; ord som mangler og setning som slutter merkelig (se rehabvedtak, hvis det ikke er ordnet på dette siste halvåret). Og nynorskbrevene er direkte oversatt fra bokmål, og da blir det masse feil. Jeg vet – jeg HAR minst et barn som er 18 – men det kunne stått: Et av dine barn fyller 18 år, og barnetrygda blir derfor redusert frå 1. desember 2008.
    Også skulle brevklienten ha snappa opp dersom det var tvillinger, trillinger, firlinger osb som fylte 18 🙂 Jeg lurer på hvor mange klager som kommer inn på slike vedtak….?

    Espen: Og han er stor og flott. Og fin. Faktisk yndlingssønnen min 🙂 Men det var noe spesielt å ha han som liten. Han lå på armen min som ganske nyfødt og med store øyne lyttet han til Folk og Røvere i Kardemomme By. Det er ikke for ingenting han har et røvernavn og at han er blitt er racer til å lese 😀

  7. Nå håper jeg virkelig du bare har én sønn, for ellers… ja. hva ellers?
    Jeg syns det er modig gjort av Dnort å fortelle oss hva hin driver med. Vi lever i 2008 og folk bør få slippe å stigmatiseres fordi de har håpløse jobber på totalt inkompetente steder som lever av folks ulykkelige omstendigheter og fungerer som lopper på samfunnets romper. Jeg syns faktisk vi skal støtte Dnort pga grunn av hennes mot jeg.

    Geirs ferskeste bloggpost..6 uinteressante ting om meg og slutten på memer på denne bloggen

  8. Geir: Jeg har én yndlingssønn og to yndlingsdøtre 🙂

    – hans mot – mener jeg å vite, Dnort altså. Hans mot 🙂

  9. Her må jeg faktisk arrestere deg, Dnort, selv om jeg arresterer meg selv i siste setning ved å skrive henne. Jeg begynner faktisk med å omtale deg som «hin», et uttrykk hentet fre Espen Pirelli Benestad for å uttryke en tredje løsning – jeg var helt bevisst på å ikke kjønnsbestemme deg helt til glippen på slutten. Og den må nok heller forklars i lys av at Spindellett er en kvinneblogg mer enn at de som arbeider hos NAV mot formodning ikke skal ha skjeggvekst.

    Eller noe sånt 😉

    Geirs ferskeste bloggpost..6 uinteressante ting om meg og slutten på memer på denne bloggen

  10. Det bør bli flere menn i NAV sier nå jeg 🙂 Det er vel kanskje slik at man ser for seg at det er flest damer, fordi dette jo har vært tilfelle i trygdeetaten (i alle falle her). Aetat har vel vært mer mannsdominert, tror jeg nok. Og jeg må nok si at de beste minnene jeg har fra min tidligere arbeidsgiver, er den mannlige delen av kollegiet. Noen av disse er jeg ganske så glad i, nemlig 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *