(Petunias ABC, runde 2, bokstav V)

Vi er ikke vant med dette på våre kanter av landet. Snø som har ligget siden like før jul. Kulde. Vinterveier. Skiføre. Skøyteis. Frost og istapper. Denne til stadighet høye blå himmelen. Sola. Sola som gleder og varmer, men som avslører støv og skitt i heimen. Det er ulempen. Men også den eneste.

Vinterlandskap. Vinteren har jeg tilbrakt i dette vinterlandskapet, og jeg har ikke ofret våren en tanke. Til tider har jeg ofret den dårlige bergensluften en tanke og tenkt litt på stakkarer som bor på Danmarksplass og der om kring, men ellers lever vi i våre egen lille vinterverden her nord i fylket. I deilige vinterlandskap.

Vinterlandskap, som i dag blir tema for denne runden i ABC. Jeg har forsømt hele leken i to måneder og hoppet over P, Q, R, S, T og U, og dermed blir det i dag et Vinterlandskap i Paradis, der man spør seg hvor man går, der man er del av en Raus vinter, søker Stillheten, er sammen med Turkamerater, ser på denne Underfulle vinter, som bare har vært Vakker.

Paradis

paradis

Quo vadis

quo vadis

Raus vinter

IMG_6020_edited-2

Stillhet

stillhet

Turkamerater

turkamerater

Underfull

under

Vakkert

vakkert

12 Comments on Vidunderlige Vinter

 1. For noen flotte bilder. Alle sammen, du må jo ha vært mye ute i den vakre vinteren som ikke ser ut til å ta slutt med det første.
  .-= Turid´s last blog ..Vegg =-.

  1. Turid: Vinteren tar slutt når den tar slutt 🙂

   qehenne: Aldri så galt at det ikke er godt for noe 🙂 Muskuløse overarmer er ikke å forakte.

   Henny: Du er dansk, Henny. Det kan kanskje være det som gjør at du er lei vinteren 🙂 Se det positive i det: Det blir sommer. Helt sikkert!

   Petunia: Synes du har kommet det betraktelig på skifronten denne vinteren. Stå på 🙂 Og en dag kan vi vandre i fjellet uten snø som underlag. Det kommer en slik dag.

   TorAa: Setter alle kluter til for å vinne et olympisk gull 🙂

   Veldig hyggelig at dere likte både bildene og «opphentinga» mi. Nå er det bare å stå distansen ut med W denne uka, og alle de andre veldig lette bokstavene på slutten.

 2. Det er nogle flotte vinterbilleder, du har. Selv er jeg dødtræt af vinteren, vi har nu heller ikke nogen klar, blå himmel sammen med sneen her. Normalt er himlen grå eller næsten hvid her, og samtidig virker luften noget iltfattig.
  .-= Henny´s last blog ..ABC i ord og billeder: V =-.

 3. Dette var jo en flott opphenting da! Akkurat det jeg håper Nortug vil gjøre med den svensen som ligger i tet akkurat nå:)Flotte vinterbilder fra P til og med V!
  Jeg har ganske vært litt smågrinete når det gjelder vinteren, men jeg har begynt på å skifte mening. Jeg har oppdaget gleden av å gå på ski igjen og ha hatt mange flotte turer imed skikkelig påskestemning:)
  Me like!
  .-= Petunia´s last blog ..Bergen in B &W =-.

 4. Hei!
  Mange nydelige bilder – og det første var aldeles fenomenalt flott. Rene maleriet! Det er et bilde jeg nok kommer til å huske. Man ser liksom mer og mer innover i det også. Det er to mennesker i løypa, ikke sant? En langt der fremme også, som man bare ser en arm på? Eller er det et snødekt tre?

  Hm – når jeg virkelig begynner å se, blir det nesten litt skummel stemning også.

  Knallbra!

  🙂

 5. Nå fikk jeg aller mest lyst til å etterape Tor Erik Gunstrøm fra barndommens Dizzie Tunes når de synger om sommer og han skråler alt det dumme med årstiden: myggstikk, regnvær osv. Og jeg kunne nevnt om vinteren: forkjølelse, frost glatt, vondt i leddene, snørrete nese, lang vei inn til huden for luften med tjukke klær… Men så er det jo så inderlig vakkert, da. SOm disse deilige bildene dine til fulle viser. Vemodig vakre bilder. God vinter, Vibeke 🙂
  .-= Ståle´s last blog ..Fåglarna vet =-.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *