Jeg husker et årsmøte i Hordaland Venstre midt på 1990-tallet for tre ting. Det ene var at jeg mistet vinterkåpa mi, den jeg var så glad i, og jeg har siden ikke vært i stand til å finne lignende kåpe. Det andre var Gunn-Vivian Eide som danset nesten hele natta til Magarena. Det tredje var møtet med Lars. Store Sponheim kom ens ærend fra Oslo, en liten svipptur innom årsmøtet til fylkeslaget. Kan ikke si det var nærkontakt med den store mannen, jeg satt vel sånn midt i forsamlingen tenker jeg, men det var et møte som jeg ikke ville vært foruten. Han kom, han stod, han talte. Til oss, til meg – den gang jeg var en del av hans menighet. Han stod der, uten manuskript, og jeg satt som fjetret og bare lyttet. Hva han snakket om, husker jeg ikke. Sikkert om miljø og småbedrifter. Jeg var bare paralysert av måten han var på, også det å ha en kjendis (på en måte) så nært innpå seg.
Siden har jeg både sett og hørt andre politikere i liveutgave, jeg har skiftet politisk ståsted, og jeg er glad for valgets utfall. Men Sponheim hadde fortjent noe bedre. Han hadde fortjent å forlate Venstre i medvind.

7 Comments on Takk til Lars

 1. Lars har aldri vært min mann i politikken. Til det er jeg altfor lite borgerlig. Jeg har imidlertid alltid hatt sansen for hans oftest klare frittalenhet. At Sponheims anstendighet, ærlighet og ryddighet i valgkampen skulle skremme velgerne bort fra Venstre, sier enten mye om partiets velgere, eller om de som tror det var derfor folk lot være å stemme på ham. Nå er Lars Sponheim ikon og helt. Også for meg.
  .-= Bridgehill´s last blog ..I tåka =-.

 2. Jeg er heller ikke en del av Sponheims flokk, men det er likevel en av de politikerne jeg mener Norge har hatt godt av. Han har turt å være tydelig og å stå for sine meninger, koste hva det koste ville. Og denne gangen kostet det Venstre mye. Jeg tror Norge taper på at han ikke lenger er på Tinget.
  Ellers må jeg få si at gamle Carl Ivars måte å omtale valgets taper på tydelig viser hvor hjerteløs og egoistisk den tidligere partiformannen fortsatt er.
  Jeg sier også takk til Lars for at han har stått for noe og imot noe annet.
  .-= Ståle´s last blog ..Reisebildet: En nise jager =-.

 3. Bridgehill: Ja, Venstre ble plutselig mer borgerlig enn jeg likte også. Så da var det å melde seg ut, og å gå lengre mot venstre. Jeg har hoppet over et venstreledd også, for å si den slik.

  Ståle: Hagen er den mest barnslige og forurettede personen på denne jord, tror jeg. Og særdeles sleip, slik han framstår. Jeg ville aldri ha kjøpt bruktbil av ham, f.eks. Men mulig han er en annen på kammerset.
  Sponheim er en politiker det er få av. Han er ikke strømlinjeformet, og som han sa på radioen i NRK-Hordaland: Sponheim er seg selv og hører ikke på medierådgivere.
  Det finnes ikke så mange av det formatet lenger. Jeg gruer meg til den dagen alle på Stortinget er strigla broilere, så like at vi ikke vet hvilket kjønn eller parti de tilhører.

 4. Jeg tror ikke at Lars Sponheim er borte for oss og fra politikken. Til det er han alt for fargerik. Han er et av de menneskene som kan erte en stein på seg, og allikevel må man bare beundre han for hans pågangsmot, vidd og talegaver. Gud, hvor jeg har hissa meg opp over denne fyren. Tenk bare all den tid han fikk på TV, sjøl om han representerte et av landets minste partier. Allikevel håper jeg på at en vakker dag kommer han ruslende tilbake over fjellene, stor, fandenindvolsk og sjarmerende. Det må bare være plass til sånne som han. 🙂 Han andre dere skriver om forbigår jeg i stillhet.
  .-= Grethe´s last blog ..Bølger i Bølgen. =-.

  1. Grethe: Ja, jeg kunne ønske det fantes noen flere slike eksemplar av politikersorten. Jeg synes det blir litt for mange striglete greier.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *