«Vidar Lønn Arnesen er møring faren kom frå Soggemo’n. Det va han som fann opp grammafon. Amerikansk musikk er ber enn arsenikk te å dræpe den norske tradisjon». Mentometerknapp-Vidar er ikke sjef for knappene lenger. Vidar er blitt noen år eldre enn sist og er talsmann for Seniorsaken. Vidar hadde vanskelig for å svelge Jensemanns tale til folket i går kveld, står det i VG eller en annen tabloid greie. Jens glemte de gamle, sier den gamle 10-i-skuddet-generalen. Da jeg er litt tvil om hva denne Seniorsaken er, og ikke minst hvor gammel man bør/må/kan være for både å fronte en slik sak og kalle seg for senior, så googler jeg litt. Og jammen finner jeg ikke Seniorsaken her på nettet. Men hjelpe, trøste, bære meg! Manifest: Vi skal bli en sterk og slagkraftig interesseorganisasjon for voksne mennesker, 50 +.

Voksne mennesker, 50+. Ikke f… at jeg er senior når jeg blir 50+. Senior er jeg ikke før jeg har gått av med pensjon og vel så det. Vel har jeg dette dumme Senior-begrepet foran «konsulent» i min yrkesbenevnelse, men jeg bruker det aldri. Kunne ikke falle meg inn å underskrive med seniorkonsulent. Hva er nå det for et begrep? Hadde det nå vært seniorrådgiver, det hadde vært litt mer sving over sakene da. Eller bare rådgiver for den del.

Men det var jo altså ikke dette som var saken. Jeg finner ut at vår kjære Vidar er gammel nok og mye mer enn det for å fronte den der Seniorsaken. Jeg lurer likevel på om jeg skal ta en telefon til min mor som er gått av med pensjon i disse dager og spørre om hvor diskriminert hun føler seg som eldre. Det er visst nemlig det som er saken for de der seniorene. Seniorene skal synliggjøres og behandles med verdighet. Er jo forsåvidt dønn enig i akkurat det, men hvorfor i huleste fra de er 50+?

Når jeg blir senior – ja, da er jeg i alle fall eldre enn Vidar er nå. Dessuten bor jeg i en lettstelt leilighet i Fjellveien med utsikt over Bergen og kort vei til alle fasiliteter. Jeg dyrker meg selv, min aldrende mann, mulig jeg til og med har fått en noe yngre elsker da min mann kanskje har litt vanskeligheter, hva vet vel jeg, dette er jo nesten 100 år til, men rødvinen strømmer og det samme gjør blodet i mine årer.

50+?

Pisspreik.

2 Comments on Hvor gammel er Vidar mentometerknapp?

  1. To humorister, Per Inge Torkildsen med ”Den store, stygge eldreboka”, og Tande-P., på en støttekonsert i Oslo for sultofrene i Afrika (http://www.vg.no/pub/vgart.hbs?artid=9792470), har bidratt til at jeg om seniorsaken antakelig tenker som deg.

    ”Fiendtlige holdninger, aldersdiskriminering og uverdige forhold i helse- og omsorgssektoren” (fra http://www.seniorsaken.no/category.php?categoryID=135) rammer sikkert en del eldre – og mange andre uansett alder, på uakseptabel måte. Derfor blir seniorbegrepet slik det her brukes og saken for meg uten mening.

    Ellers trodde jeg at det med lyst og evne nok ble/blir påvirket av alder og helse, men uavhengig av kjønn. Vi får håpe på det beste begge to.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *