Jula var visst tida for flytting innad i Bloggebyen. Plutselig var både den ene og den andre å finne på ny adresse, og med nye, stilige sider. Det finnes sikkert en hel drøss måter å få seg blogg på, og man prøver seg jo fram, både utseendemessig og innholdsmessig. Selv har jeg forlatt Blogger til fordel for WP. Egentlig et bevisst valg, ikke noe uoverveid greie. Og en ting har slått meg: Så og si all flyttinga foregår den vegen. Man flytter fra Blogger til WP. Aldri motsatt. Hva er årsaken til det mon tro?

Det var jenta si, det. Det er ett eller annet udefinerbart “feil” med blogspot. Gratulerer! ble det sagt i en kommentar til meg da jeg hadde flyttet. Hva er den «feilen»? Jeg vet ikke helt eksakt hva det er for noe, men det er vel det som er det udefinerbare da. Eller er feilen opp i dagen, men vanskelig for oss uten den helt store dataerfaringen å finne? Jeg likte ikke å være der fordi mine innlegg ikke kunne pinges automatisk. Jeg måtte innom noe Haloscan-greier, og han var amerikansk og kunne ikke æ, ø og å, og da så det jo helt kaudervelsk ut når det dukket opp noe fra min side på Bloggrevyen. Ellers fant jeg meg til rette der sånn sett fordi jeg ikke er så opptatt av de der tekniske greiene. Sånn i utgangspunktet.

Men gresset kan jo være grønnere på andre siden av gjerdet, det vet sauene, og de er det mange av her på bondelandet, og jeg har forsåvidt funnet meg til rette. Selv om bildebehandlingen i WP ikke er helt etter min smak (ja – jeg har lært!), så er det jo mange tekniske finesser her da. Man kan følge bedre med. Man kan se hvor mange som er innom. Og det er jo ikke mange, ikke i dag i alle fall. Sist torsdag fikk jeg helt hakeslepp av besøkstallet, helt til jeg leser om folk som har 300 og 700 treff og sånt. Og jeg bestemmer meg da brått for at jeg gir vel blanke i det. Skal jeg virkelig ha besøkstall, bør jeg vel skrive om pupper og sex og utroskap og mine egne følelser og sånt, kanskje.

Så nå i kveld er jeg her inne og leker og leser litt, og oppdager til min forskrekkelse noe CSS-greier. Og jeg leser kommentarene borte hos en viss radio, og jeg skjønner mindre og mindre. Ser jo ut som man må ha en master for å få til dette her. Jeg skjønner jo for fanden ikke stammespråket! I det minste må jeg visst ha en eller annen form for sertifisering før jeg kan ta til med det der CSS-opplegget.

17 Comments on Flyttemeldinger i Bloggebyen

 1. Ah! Men du har en wordpress.com-blogg, og der behøver du ikke bry deg med sånt. Ikke har du tilgang til de filene heller.

  Bloggere med eget domene har hundrevis av filer lagret på en webserver, og deriblant css-filer. Og da kan vi flikke og skru som vi ønsker.

  Så bare glem alt om css.

 2. Jeg bryr meg lite om ping, bloggrevyen, besøkstall, CSS eller annet stæsj i bloggen.
  CSS på egne, selvutviklede nettsider er derimot nødvendig å kunne kontrollere.

  For meg bør bloggeverktøyene være så enkle å ta i bruk at en hvilken som helst elev, student eller lærer kan være på ”lufta” på 1 – 2 – 3. Altså holder jeg en knapp på Blogger. Det gjør jeg også når det gjelder bilder. Kanskje blir jeg den første som flytter (tilbake) andre veien. Ikke sjelden gjør jeg det ingen/de fleste andre ikke gjør.

  Når du nå akker deg over umulige muligheter i WordPress, kjenner jeg jo at de ulike attributtene jo kan pirre en viss faglig interesse, men ikke nok til at jeg vil bruke ekstra tid på det. Litt lærer jeg underveis uansett, og så kan jeg lære av og gjennom andre. Deg, radiohode og Undre for eksempel.

 3. Det var veldig greit å ha blogger som nybegynner, men etterhvert er WP absolutt å foretrekke. Jeg liker oversikten, og så er det som du sier noe udefinerbart over det, det bare en sånn liksom.

 4. minneapolise: Hei til deg i junaiten. Blogger er liksom det man havner på i starten, særlig dersom man har en gmail-adresse. Jeg vurderte noen alternativ i starten. Men ellers er jeg enig med Bridgehill her ovenfor. Dessuten er jeg mer opptatt av hva bloggere skriver om enn hvordan bloggen ser ut.

 5. Jeg var en av de som havnet på wp fordi det var første bloggscriptet jeg fant som hvor «skriv post» var noe jeg ikke måtte lete etter.

  Mulig blogger har forbedret seg siden det, men sist jeg var inne synes jeg det forsatt var rotete.

 6. Kristin: Du sier noe om uante muligheter. Med tid og stunder håper jeg at jeg finner disse mulighetene. Nå er jeg i alle fall her, og man lærer så lenge man lever.

 7. Det er sånn det er. Hvis du vil gi siden din en liten boost besøksmessig, er det bare å skrive ordet «blogg» i tittelen, og visp, så fordobler treffee seg.

  Blogger eller WordPress. Jeg har jobbet med en fyr i jula som ikke kan forstå at folk vil ha noen av disse, men anbefaler Textpattern. Det skal visst være en stor menighet der ute som har samme forhold til Blogger og WordPress som Linux-folk har til Mac og Windows.

 8. Geir: Ja, det var ikke måte på fordobling av treff. Og som sagt her ovenfor en plass – interessant observasjon.
  Textpattern tror jeg nok jeg holder meg unna enn så lenge. Og jeg går ut fra at det finnes enda mer der ute som noen anbefaler mer enn noe annet.

 9. vibeke: du vil ikke finne disse muligheten her, fordi som nevnt før er wp.com begrenset; hvis du derimot bruker fullversjonen så er det bare evnen til å søke i google etter løsninger som begrenser deg.

  Men jeg synes folk skal velge det bloggverktøyet som funker for dem, det er som geirsan sier, det viktigste er jo innholdet og man har et verktøy som man selv synes gjør det hele enkelt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *