Det finnes 5,8 millioner tallkombinasjoner i Lotto. Altså 1 til 5,8 millioner sjanse for å vinne. Og du trenger egentlig ikke å kunne noe for å bli Lottomillionær, rent bortsett fra å holde i en penn, skrive opp noen tall og levere kupongen. Alt dette kan jeg i utgangspunktet, og når jeg tenker på at jeg har akkurat like stor sjanse som alle andre når det gjelder å vinne, stiller jeg meg derved spørsmålet: Hvorfor leverer ikke JEG inn lottokuponger? Nei, si det. Jeg tilbringer jo gjerne litt tid foran skjermen med Hilde fra Norsk Tipping og Ask elle Embla og Joker og går du opp eller ned. Ned. Joker. «Ka tænke du no?», smiler Hilde, og stakkaren i andre enden vet knapt hva h*n skal si. Og en mann på Bømlo er i dag den heldige vinner av 16 millioner.

Egentlig har jeg ikke noe ønske om å bli millionær, men det hadde jo vært morsomt å vunnet noe, uten at man trenger å gjøre så mye. Det blir jo litt sånn Paris Hilton-greie – hun har flust med penger (hadde flust med penger?) uten å ha gjort den helt store innsatsen.

Nyttårsønsket er jo ikke akkurat å bli millionær, men her står vi foran et nytt år med nye muligheter. Kanskje jeg burde levere en lottokupong hver uke et helt år, og så la det stå til? Bruke den samme rekka med tall. Kom gjerne med forslag på tall fra 1 til noen og tredve, så skal jeg gladelig dele eventuell gevinst med de som kommer med tall-forslag. Som sagt – det er 5,8 millioner tallkombinasjoner.

Ja, ja – det nye året. Det blir vel likt det året som er i ferd med å passere. Rent bortsett fra at vi her på våre kanter avslutter det gamle og går inn i det nye i et strålende vintervær. Ingen snø, men god kulde, og håp om et islagt vann innen noen dager. Jeg krysser fingrene for det.

Nyttårsforsetter, har jeg det? Jeg kan slutte å kjefte, jeg kan spise litt mindre, men jeg kan ikke trene mer, jeg kan slutte å bruke for mye penger, kanskje jeg kan klare å spare, kanskje jeg skal slutte å shoppe, men jeg kan ikke slutte å handle, jeg skal fortsette å gjøre en god innsats for min arbeidsgiver, jeg skal sove litt mer og få i meg litt mere vitaminer.

Nyttårsønsker? At alle får det bra, rett og slett. På det personlige plan har jeg et ønske – at min venns kone skal innse at min venn og jeg bare er gode venner. Da må et under skje.

Der var jeg ikke så rent lite personlig på tampen av året.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *