Hvor ung kan jeg bli?

«Snälla lilla krumelur, jag vill aldrig bliva stur». Pippi, Tommy og Annika sitter der i vedkassa med hver sin lille pille, unektelig lik en ert, synes Annika, men Pippi kan fortelle at dette er en krumelurpille, og at man bare kan ta den, og så vips kan man fortsette å leke resten av livet. Aldri noen voksentinger i vente.

Selve ungdomskilden i en og samme pille, tenker jeg. På Gardermoen går jeg rundt i taxfreebutikken på innenlandsavdelingen. Jeg går meg helt vill i kremer, farger og dufter. Kjenn denne duften, sier damen, et vakkert lite svensk vidunder. Alle på Gardermoen er svensk. Vi har tilbud på denne duften akkurat denne uken. 30 prosent avslag. Jeg synes duften er skrekkelig, prisen likeså, og takker høflig nei. Finnes det noen krem for meg her? En som passer akkurat for en dame som meg? En som kan gi spenst til huden, redusere smårynkene rundt øynene, og ikke er alt for dyr? Joda, de finnes nok. Men virker de? Holder de hva de lover? Garnier, Elizabeth Arden og Kanebo. Effekten er vitenskapelig dokumentert.

Kanskje jeg vil ha rynkene mine i fred? Det er jo ikke hvordan du ser ut utenpå som teller, er det vel? Og dessuten, man er så ung som man selv føler seg. Jeg trøster meg med det, og tenker på kremen min, min lille krukke, som jeg vet koster 700 kroner i Norge. Men virker den? Det vet jeg jo ikke. For jeg vet jo ikke hvordan huden hadde sett ut dersom jeg ikke hadde brukt kremen. Hvis jeg slutter med den og begynner med en annen, så kan jeg jo få testet det ut.

Niåringen og mamma ser TV sammen. Hvor ung kan jeg bli? Engelsk 41 år gammel enslig trebarnsmor tester ut hudkremer, botox og kirurgi. Vil hun komme til å se yngre ut? Ser jeg eldre eller yngre ut enn henne?, spør jeg den unge damen ved siden av meg. Du ser yngre ut, mamma, helt sikkert. Takk, takk sier jeg, og strammer magemusklene, glatter ut smårynker rundt øynene og drikker vann. Datteren til 41 åringen mener også at mamma er fin som hun er; det er innsiden som teller, sier hun. Det har pappa sagt.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=51V1VMkuyx0]

and we don’t care about the young folks
talkin’ bout the young style
and we don’t care about the old folks
talkin’ ’bout the old style too
and we don’t care about our own folks
talkin’ ’bout our own stuff
all we care about is talking
talking only me and you

……………….. synger Peter, John og Bjorn.

9 kommentarer til «Hvor ung kan jeg bli?»

 1. Den videoen er så fin 🙂 Ellers merker jeg at god ansiktskrem er viktigere enn da jeg var yngre, da merket jeg ingen forskjell hva jeg enn brukte, billig, dyrt, men det gjør jeg nå, huden kjennes bedre og mykere med den kremen jeg har som koster skjorta. Så da prioriterer jeg den. Hvordan jeg ser ut/ville sett ut med/uten osv, nei det er jo ikke godt å vite, akkurat som du sier. Men billig mascara f eks går jo fortsatt bra, så da sparer jeg der istedet.

 2. Oda: Sangen og videoen er kjempesøt. Fikk første gang kjennskap til den hos min favorittradiovenn, men så la jo han ned, og jeg har lett litt sånn dann og vann, og plutselig bare dukket den opp 🙂
  Fortsett å bruk den dyre kremen du. Det er nok det beste. Det sier i alle fall hudpleieren jeg av og til frekventerer. Ja, jeg er fin på det – og oppsøker hudpleiere av og til, en gang i året, og frisør fire gang i året, og tannlege to ganger i året. Det koster, men er verdt turen 🙂

 3. Vi kan bli så unge at vi til slutt krøller oss sammen og folder huden sammen om oss og blir til en liten, glatt og lykkelig ball 😆

  Sa jeg, en smule sarkastisk – som har badet fullt av den ene lovnaden etter den andre, og som ikke helt tør å holde opp, for tenk om fasaden bare detter, da? 😉

 4. Ånei, Britt Åse. Jeg vil ikke bli til en glatt ball. Ikke du heller vel? Fasaden din er sikkert helt utmerket, og står der til Dovre faller, og det blir ikke i dag. Ikke i morgen heller.

 5. Hvor ung/ gammel du kan bli er vel et spørsmål om fødselsdato? Hvorfor skal det være så viktig å se yngre ut enn en er? Jeg er stolt over mine grå hår og mine rynker og andre alderstillegg.

 6. Jeg mener ikke at man skal bli yngre, Graylady. Ikke at man skal se yngre ut heller. Det viktigste er å ha det godt med seg selv. Jeg har det godt med meg selv når jeg er i god form, når jeg har håret akkurat passe kort og jeg ser frisk og opplagt ut. Alle er så ung eller gammel som man føler seg.

 7. Det viktigste er å ha det hyggelig når du handler på Gardermoen. Selv har jeg sansen for disse minipakkene med snask som er laget for håndbagasjen. Jeg har tre pakker med barberingskrem (tre flasker i hver pakke), fem pakker med fuktighetskremer for menn og en svinedyr rynketing i minikrukke (jeg falt for emballasjen) som jeg ennå ikke har turt å åpne. Men bruker jeg dem? Egentlig ikke, selv om jeg muligens burde. Men shopping er shopping.

 8. Nei, kjærevene. Jeg har heller ikke noe egentlig ønske om å ‘se ung ut’, men dette:

  Jeg har det godt med meg selv når jeg er i god form, når jeg har håret akkurat passe kort og jeg ser frisk og opplagt ut. Alle er så ung eller gammel som man føler seg.

  kan jeg skrive under på.

  Fasaden detter nok uansett, i sitt eget tempo 😆

 9. Ultra: Så du kjøper bare for å kjøpe? Jeg ser ikke skogen for bare trær, og får helt blackout når jeg står der med kremer langt oppover ørene. Enda jeg nesten er født og oppvokst i et parfymeri.

  Britt Åse: Nettopp 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *