Hva har jeg gjort de siste 24 årene? Jo, jeg kan jo begynne å ramse opp. Mye er vesentlig, andre ting er uvesentlig, noe bør gå i glemmeboka, noe har gått i glemmeboka, noe er helt uforglemmelig. Disse 24 årene har formet meg som den voksne personen jeg er i dag. Jeg har gått fra tenåring til voksen, jeg har tatt utdanning, jeg har reist og bodd både her og der, jeg har hatt kjærester, fått venner, mistet venner, festet, feriert, elsket, gifta meg, jobbet, skiftet jobber, fått unger, kjeftet, hatt det hyggelig, hatt det trist – tiden har gått, jeg har blitt eldre, verden har vært i endring. Samtidig har det levd en ung dame, i Østerrike, nede i en kjeller, hun har blitt eldre, hun har vært innelåst, borgjemt og bortglemt. Offer for en grusom handling. Av sin egen far. Min far er død, og til tider savner jeg han noe så bort i veggen. Damen i Østerrike vil ikke mer se sin egen far.

Hvordan er det mulig at slikt noe kan hende? At ingen ser. At ingen tar seg tid til å se. At ingen lurer. Hvordan bygger man en jordkjeller? Og hvordan i alle dager får man et badekar inn i en jordkjeller? Og hvordan legger man inn strøm? Og vann? Og hvordan lager man mat når det ikke er ventilasjon? Og hvordan ser man ut etter 24 år i en jordkjeller? Og hvordan har man det inni seg? Hvordan formes man som menneske når man ikke får lov til å være et menneske?

5 Comments on Hvordan bygger man en jordkjeller?

  1. Det er så groteskt at det er vanskelig å forestille seg at INGEN har vist om det. Men tiden vil vise om saken faktisk er enda mer (om mulig) grotesk.

  2. Og nå påstås det at han er psykisk syk, eller noe. Det er han sikkert, men ikke så syk at han ikke skal stå til ansvar for sine handlinger. Han har hatt god tid til å tenke over sine ugjerninger i disse årene.

  3. Jeg tenker sånn: Fornektelse er selvforsterkende. Jo mer man ønsker at noe ikke skal være sant, jo mer usannsynlig vil det bli over tid. Etter 24 år er det pappa har gjort like uforståelig for mamma som for resten av verden.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *