«What does silence mean», spurte den lille professoren og så over brillene bort på doktoranden. Jeg satt som på nåler det i auditoriet, jeg ville ha med meg alt jeg kunne få med meg av denne høytidelige seansen. Kvinnene doktoranden hadde møtt og hatt samtaler med gjennom flere år, hadde nå fått permer rundt seg, og blitt gjenstand for en avhandling som nå ble vurdert og klipt fra hverandre av opponenten. «What does silence mean?» Hva er det som blir sagt, og hva er det som ikke blir sagt. Og hva får man ut av det som ikke blir sagt. Hva var det kvinnene der borte under andre himmelstrøk ikke hadde sagt som kanskje kunne fått mer plass i avhandlingen?

Stillheten.

Jeg tenker på stillhet når jeg med innbitt mine feier kluten over kaffeflekkene på kjøkkenbenken. Nok en gang er det jeg som ser disse flekkene. Det er en bagatell i den store helheten som heter ekteskap, samliv og familie. Det er for lite til å bruke kreftene sine på. I stillhet tar jeg kluten og vasker innbitt denne kjøkkenbenken. Jeg biter sinnet i meg og vrir opp kluten. Et stille sinne der inne i magen og hjertet. Hvorfor ser han ikke disse flekkene? Hvorfor er det jeg som ser dem, jeg som tar kluten, jeg som tørker dem vekk? Hvorfor kan han ikke lese min innbitte stillhet? Hvorfor kan han ikke se at jeg synes dette er irriterende?

Hvorfor sier jeg ikke noe?

Hvorfor denne stillheten?

silence.jpg

4 Comments on Stillheten

  1. Jeg liker nok best de stille postene dine. Her var det mye fint, fra eksotisk antropoligi til kjøkkenbenken. Mens jeg nyter bildet, tanker om hvordan jeg skal bli flinkere til å se, høre, gjøre. Kanskje én liten ”ting” hver dag?

  2. Bridgehill: Den flate toppen midt på bildet er Ådneburen. Jeg skal ta deg med dit en gang. Bildet har jeg tatt fra Hatten, noen hundre meter over der jeg bor. Stillheten kan nytes på begge toppene.
    Jeg kan ikke bare lage stille poster, men såpass har jeg forstått at det er de stille som appelerer til deg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *