mountain

Sommeren som forsvant. Jo, jeg tror den gjorde det. Den forsvant i regn og tåke og lave temperaturer, men sett ut fra navnet på de siste månedene, så har det visstnok vært en sommer. Tror likevel ikke at minnene om den består. Minnene overgår i alle fall ikke andre sommerminner. Det er litt synd, men neppe noe man kan gjøre noe med. En kan vel egentlig bare være glad for at det fremdeles er skifte i temperaturer og at været kan endre seg slik det gjør. Det blir galt den dagen det ikke gjør det, og vi har konstante temperaturer her oppe i nord. Da må nok også FrP innse at vi mennesker påvirker endringene i klimaet.

Men selv om sommeren så og si forsvinner i dårlig vær, kan man ikke grave seg ned. Har man to bein og en kropp som liker å klyve, og bor man slik til at det er kort vei til fjells, da er det bare å ikle seg fjellstøvler, ta på seg sekken og gyve løs. Noen av oss bor ikke i asfaltjungelen. Vi bor i det noen kaller distrikts-Norge, men for oss er det Oslo som er utkant. Oslo ligger utrolig krøkkete til.

Mine fjell ligger ikke krøkkete til, men mannen min, sportsidioten, har et noe krøkkete forhold til yr.no. Jeg har sagt han skal slutte å bry seg med værmeldingene, men han kan likevel ikke dy seg, og her en dag kunne han gledesstrålende fortelle om oppholdsvær og at nå var det dags for tur på Ådneburen. Nå er ikke jeg tung å be når det gjelder en tur til fjells, og hadde nok også tatt turen om han fortalte at det ville bli lett regn og overskyet, men det var dette påståtte oppholdsværet som gjorde at jeg ikke la regntøy i sekken. Det gjorde ikke han heller, og til alt overmål glemte han å legge matpakka i sekken også, så der gikk vi oppover i terrenget, og da regnet begynte å sile, ble det Wet T-shirt competition istedet for regnjakke, og noe bestigning av høy fjelltopp ble det ikke. Mye pga tåka som kom sigende, men også grunnet den glemte matpakka. Så det ble opp vakre og ville Meisdalen for vårt vedkommende, inn mot Høgestølen og Andvikesetra. Der ble det en rast med kaffekoppen, og jammensanten fant vi ikke en sjokolade der i sekken også.

Vilt, vått og vakkert. Det er slik det er her.

4 Comments on Vilt, vått og vakkert

  1. En grei regel som dere sikkert har lært nå, hehe, er alltid å pakke for regn uansett så fint det ser ut der og da, og uansett hva Yr viser. 🙂 Stol ikke på noens vær-mening, været blir det det blir uansett. Og er man forberedt så drar man på en herlig tur uansett hva… Lekkert det bildet oppe i posten din her 🙂
    .-= Rune ´s last blog ..Hornugle – Asio otus =-.

    1. Ja, jeg skjønner ikke hva som gikk av meg. Ikke legge regnjakka i sekken når vi bor her i Hordaland! Men,men – så lenge det ikke var særlig kaldt og t-skjorta var en slik absorberende greie, så tørket vi fort da regnet holdt opp en en liten stund. Regntøy må uansett være med i sekken. Også litt mat. Vær rustet – selv på korte turer.

  2. Geir: Hm…. prøvde du å si at det ikke finnes dårlige klær, bare dårlig vær, eller sier du at det finnes både dårlig vær og dårlige klær? Vi hadde både dårlig vær og dårlige klær. Dessuten kan det være at dersom vi hadde hatt de gode klærne med oss, så hadde det kanskje vært det gode været som yr lovte oss? Kanskje?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *