Noen moteblogger. Andre fotoblogger, eller matblogger, eller bokblogger, eller driver med beautyblogging, eller politikkblogging. Enkelte babyblogger, hundeblogger og makramèblogger. Andre igjen er rekvedbloggere. Noen er bare i feel-good-modus, andre er så sinna at fresinga kommer gjennom skjermen, de sinnablogger og tror de får venner. Meg får de ikke som venn.

Er det bare meg, eller er det flere som synes det er rart at begrepet «fjellblogging» ikke har slått like godt an som – ja – vi får like god si ordet – «moteblogging»? Et enkelt googlesøk, og jeg finner omlag 84 sider på «verdsveven» som inneholder ordet fjellblogging. Ved å studere dette nøyere, er det de samme sidene som går igjen flere ganger, og til slutt viser det seg at det bare er 21 treff. Et av treffene inneholder det eksakte ordet fjellblogging, og det er det jeg selv som står for.

Går vi derimot til ordet moteblogging får vi et treff på 16500. Det er egentlig ingen tvil – jeg har funnet opp et nytt ord, og skal heretter bruke dette som kategori i alle postene fra fjellturene mine.

Du er ikke interessert i fjellturene mine, sier du. Nei, nei, men det er en av mine hobbyer da, og den er like mye verdt den hobbyen som andre hobbyer. Jeg kunne ha korpsblogget for den del. Eller mammablogget. Fjellturer er hobby og en del av et godt liv, slik som fashion er. Eller dippedutter og duppeditter av alle slag. Frøken Makeløs moteblogger denne uka. Hurra for det, for hun har jammen teket, og Hilde Marstrander har en sabla god moteblogg, og den har jeg tenkt å følge nærmere. Selv prøvde jeg meg også på moteblogging, men i motsetning til de andre damene har jeg liksom ikke helt teken. Butikken i min lille post er kanskje heller ikke er helt i stil med dagens mote. Moteblogginga førte meg derimot inn i en verden som er noe ukjent. Interessant er den likevel.

Ved å innøføre dette nye fjellbloggingbegrepet vil det kanskje få en oppsving på «verdsveven», slik det fortjener, mener jeg, på lik linje med annen blogging. Foreløpig finner du fjellbloggingpostene mine under «ut på tur», men de vil snart få en ny kategori.

Jeg vet det er flere som fjellblogger der ute, og på mitt søk over selve begrepet fant jeg Bridgehill, Linnèa, Ingrids Verden og I oppoverbakke med Liv Janne og Steffen. Førstnevnte er en meget god turkamerat her inne i min bloggverden, de tre andre bloggene er nye for meg. Jeg er ganske sikker på at vi er flere fjellbloggere der ute. Fjellblogging er godt for sjela. Og gjør så uendelig godt i kroppen. Fjellet altså, det er det som gjør godt i kroppen, og i sjela. Og etterpå er det ikke så verst å blogge om det, og så blir man kjent med en verden utenfor egen stuedør.

19 Comments on Fjellblogging, moteblogging og andre bloggegreier

 1. Fjellblogging er et bra ord, og det må da være like godt og viktig som all annen blogging. Folk har ulike interesser og godt er det. 🙂 Jeg er ikke den mest ihuga fan av f.eks. sinnablogging eller moteblogging, men det er bra med stort spenn – så er det noe for alle.

  Bloggingen berører i hvert fall, og det er jeg glad for.

 2. Jaaa! Jeg likte blogginga di, og jeg likte lenkene du ga – har utforska dem alle 🙂 Bare saa synd jeg bor et sted hvor det er langt til naermeste fjell; det blir lite fjellblogging av saant. Men kanskje om…ei stund? At jeg flytter paa meg? Du skal se det blir mer fjellblogging da:)

 3. Selvsagt må vi ha fjellblogging! Jeg er helt overbevist om at det er et marked for det der ute, du må bare bli kjent med noen i Fjell&Vidde så har du kjapt tusener på tusener av entusiastiske lesere.

  De største motebloggene er vel gjerne blant dem som begynte med dem først, derfor ser jeg ingen grunn til at ikke du kommer til å leve fett på fjellblogging om for eksempel et års tid.

  Hurra for mangfold!

 4. Fjellbloggingen din er fantastisk godt substitutt for de fjellturene jeg må gi avkall på. (Kranglete kropp). De klinger så fint sammen med mine minner fra fjellturer i «forna da’r».

 5. Godt forslag. Selv blogger jeg en del om turer i naturen, både i skog og å fjell, langs vann og elver, men poster under kategoriene «årstider» eller «sanser». Kanskje jeg skulle vurdere å spesifisere litt mer.

 6. Jeg burde vel blitt flinkere til å fjellblogge eller kanskje rettere sagt turblogge. Målet, eller der vi ender, er nemplig ikke alltid toppen av et fjell. Jeg synes at «vi» skal sette oss et mål om å ta igjen moteblogging på «verdensveven»! Hva sier dere?

 7. Ståle: Jeg takker. Og jeg liker reisebildene dine.

  Flopsy: Gøy 🙂 Hun har fine fjellturer. Håper hun fortsetter med blogginga. Fjellblogginga.

  Oda: Du også kan settes i kategorien fjellblogging, ja. Telemarksturen i påska er kjempefin. Du står forøvrig under «Kulturell helaften» i min bloggrull. Og fjell er jo også kultur.

  Lothiane: Veldig bra at vi har ulike interesser, og er man åpen for andre, kan man kanskje få et bedre innblikk i hva andre driver på med. Så lenge folk er hyggelig og snill, kan de jo forøvrig gjøre hva de vil 🙂

  Alter Ego: Takk. Og du kan byblogge. Og parkblogge? Eller kanskje du kan bestige den høyeste haugen og haugblogge. Det er mange muligheter 😀

  Britt Åse: Og jeg liker hage- og matblogginga di 🙂

  Frøken Makeløs: Fjell& Vidde. Du sier noe. Fikk siste nummer i går. Vet ikke hvor ofte det kommer, og folk som får abstinens på reportasjer fra fjellheimen kan ta seg en tur ut i bloggingens verden og oppsøke oss fjellbloggere når bladet er lest i filler.

  Titta: Kranglete kropper er dumme! Da er det fint at fjellblogging inspirerer og bringer tilbake tidligere minner. Men Jærstrender og kunstgallerier inspirerer også, det er jeg sikker på. Jeg har forøvrig en rygg som ikke tåler hardt underlag. Derfor trives både den og resten av meg best når vi får beveget oss i terrenget.

  phalloides: Du fjellblogger jo slik at du skulle egentlig hatt enerett på begrepet. Jeg gir deg i alle fall lov til å bruke det 🙂

  Simen: Det er langt mellom 21 og 16500…… Men kanskje hvis vi slår sammen begrepene naturblogging, turblogging og fjellblogging, så vil vi komme et stykke på vei? Det er forresten ikke så farlig om du ender på toppen eller ikke. Det er turen som er det vesentlige. Og naturen.

 8. Jeg registrerer at søk på fjellblogging ga magert utbytte. Blant de som har kommentert her er flere jeg har sansen for fordi de innimellom nettopp fjellblogger.
  Går vi ikke i fjellet også for å oppleve frihet ved å unngå stimer og stier? Slippe unna det ”alle” andre opptar seg med? Jeg gjør. Da passer det meg godt med fjellblogging uten for mange sporinger, landsbyer eller sammenligninger.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *