Ikke med så veldig mange «gjeter». Ikke en «gjet» å se i mils omkrets, og det kan forsåvidt være helt greit, for geita har det med å følge etter i hælene på deg, og noen kan være ganske innpåslitne også. Men altså ikke en eneste geit, ingen sau, ikke en hoggorm en gang. Bare tørt føre, stålende sol, en helt vanlig torsdag ettermiddag, måneden er mai, og gradestokken viser nære innpå 20 grader. Det er da man sier adjø til jobben, får på seg fjellskoa, kjører et lite stykke, og fjellet er vårt. Bare vårt. Helt innerst i dalen, før man begynner klatringen til det fjellet jeg ikke var på i dag, finner vi stølene. En helt liten landsby med støler er det som ligger der på rekke og rad. Alle restaurert og alle i bruk, selv om man ikke støler lengre. Ut på sommeren vil det kry av sau her inne, og tar du turen en sommerdag, kan du bli invitert både på kaffe og vafler og en god prat. Etter mange regnværsdager på rad vil elva gå i store stryk nedover, men i dag er den stille. Og stille er det også her oppe. Stille og fredelig, tankene får lufte seg og kroppen får den mosjonen den trenger en torsdag ettermiddag i mai.

8 Comments on Å, jeg vet en seter

 1. Åååååh, der var det så utrolig fint!! Elsker den steinstølen/hytta/løa alt.. 🙂 Liker øynene dine. Ja, det de ser, da.. 😉

 2. Dette var inspirerende! Nå fikk jeg trangen til å løpe opp i fjellet. Nydelige bilder 🙂 Tusen takk for titten.

  Gleder meg til ferien på hytta (som ligger på fjellet) 😀

  Ønsker deg en riktig så fin pinse!

 3. Sånne turer er så kjekke, det er nesten som man ikke vil gå hjem igjen! Stille, men likevel mange inntrykk både i lyd og bilde!

 4. Fjellsko, stein og støl. Teksten, bildene, naturen og kulturen. Kan det bli bedre? Fint å være med deg på tur.

 5. groftekanten: Fjellet mitt er nydelig, og det er sikkert ditt fjell også. I det hele tatt er fjell nydelig, synes jeg 🙂 God tur til fjells du også.

  Titta: Ja, masse stein. Jeg bør ta et kurs i tørrmuring, tror jeg.

  Simen: Ta med deg fotoapparatet og ta en tur nordover i fylket. Du vil få masse fint i linsa di da.

  Britt Åse: Vestlandet ligger der åpent for et besøk 🙂 Men du har det vel ikke så verst der sør heller, tenker jeg.

  bridgehill: Det er sånne turer man bør ta hver dag. Men med lyse vår og sommerkvelder skal det nok bli mange turer – om ikke hver dag, så i alle fall ofte. Du får nok en ny tur til seters sammen med meg. En annen seter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *