Noen som kan fortelle meg vitsen med en kufanger?  Noen som kan fortelle meg hvorfor kufangere skal ligge i ryggen på meg å trykke?  Hvorfor de i det hele tatt skal bevege seg ute blant oppegående mennesker?  Det finnes ikke kuer på vegen, og ikke tror jeg det er det som er hensikten med en kufanger heller.  At den skal fange kuer, mener jeg.  Jeg trodde det var forbud mot kufangere.  Men neida.  Et eller annet EU-direktiv sier at kufangeren skal være typegodkjent, og da er det visst lov.  Men hva er vitsen?  Han som var bak meg i dag, gjennom flere mil, han var grå og stor, og foran hadde han denne penisforlengeren sin.  Jeg lurer rett og slett på om han var ute etter meg.  At han hadde til hensikt å fange meg som har gått så hardt ut i forhold til Q.  Men han fikk det ikke til.  Det eneste han fikk meg til å gjøre var å kjøre så alt for fort.  Nærmere i 100 gjennom Bjørsviktunellen.  Og det er ikke det minste lurt.  Jeg har nemlig kjørt fort gjennom tuneller før, og det straffet seg.

20 Comments on Kufanger

  1. Kufangeren fantes opprinnelig på amerikanske lokomotiver. Når de kjørte på dyr som gikk på sporet ble dyret løftet litt opp og kastet til siden. I tillegg gjorde kufangeren at lokomotivet ikke ble løftet opp og sporet av.

    Kanskje man satte dette på bilen for å kaste fotgjengeren til siden om man kjørte på noen? Da sparer man en del reperasjoner på bilen i seg selv og frontruten. :p

  2. atrais: Det måtte være noe amerikansk, ja. Og så er det en guttegreie, er det ikke? Ingen damer som kjører rundt med kufangere? Om det har en misjon på dagens biler- foruten å forlenge egoet – så må det vel kanskje være det siste du sier der. Er ikke så farlig om myk trafikant blir skadet, bare jeg kan kjøre skadefri 🙂

  3. Hadde den Olympiadering på grillen i tillegg, evt. et Mercedes-symbol?
    Ingen ting i trafikken irriterer meg mer enn disse bilene som selv når jeg (en sjelden gang… 😛 ) kjører over fartsgrensa skal ligge oppå støtfangeren min, som om de har en eller annen uforutrettet sak med djevelen himself, i full fart på vei hjem for å rekke hva?
    Disse bilene er alltid svarte, og de er alle sammen produsert i Tyskland. Og de som har råd til disse bilene, er alltid menn i førtiåra som også har råd til å betale fartsbøtene.
    Sånn, der fikk jeg sagt det…

  4. Timeout!
    Generalisering og kategorisering!
    Penisforlenger meg her og penisforlenger meg der. Jeg kjenner flere kvinner som har bestilt biler med kufanger. Hva er det for dem da? Bolle-mus-increaser (hvis det er noe positivt)? Det kan jo godt være at mannen bak deg kjørte i konen sin bil 🙂

  5. Kufangeren kommer fra Australia, de store trailerne som krysser landet, særlig mot kengeruer. I Norge har det vært snakk om å forby de, blir stykke skader ved påkjørsel på folk.

    Tipper at noen tror de er sterkere enn deg fordi de har en kufanger, folk kan være rare sånn 🙂

    God helg.

  6. *ler* Bolle-mus-increaser… den var god. 🙂

    «Konebilen» vår har kufanger, jeg kjører i en Toyota Yaris Verso. Tror ikke har noe behov for en increaser.. *ler*

  7. Her diskuteres kufangere, ser jeg. En kufanger til besvær.

    Geir: Bare få det ut, du 🙂
    Min kufanger var en grå sogning, tror jeg, på vei til å rekke ei sogneferje. De går jo bare hver halvtime, så han hadde det nok fryktelig travelt. Svingete veier på Nordvestlandet gjør det vanskelig å kjøre forbi, men etter å ha fått meg opp i hundre, rusa han forbi.

    Huffda, Simen. Står det en slik en utenfor huset ditt? En som er veldig fin og som man er litt stolt av? Du er sikkert like snill på veien som du er ellers, selv med kufanger. Det er kanskje pga kufangere det kalles Kuvågen der borte hos dere. Unnskyld – skal ALDRI mer kategorisere noe eller noen . Aldri 😉 Men jeg skjønner ikke vitsen, altså. Med kufangere.

    Betty: Så egentlig heter det kengurufanger, forkortet til kufanger på norsk. Mange kuer som hopper ut på veien i Norge 🙂

    Velkommen tilbake atrais! Jasså, så du har en kufanger du også. Så skylder du på kona. Å nei, det går nok ikke. Jeg har ALDRI sett koner i slike biler 🙂

  8. Simen: Er ikke du lillebroren min da 😀
    Har magiske evner, geografisk teft og generell kompetanse i det meste her i verden. Derfor.
    Men du har en sånn kufanger, har du ikke?

  9. Nei, det syns jeg ikke du skal. Snakke om sånt. Men du kan hilse 🙂
    Du kan snakke om trivielle biler – franske sådanne, uten fangere. Citroen, Renault, Peugot. Jeg har vokst opp med slike.

  10. Det foresvever meg at kuer dukker opp i mange sammenhenger om dagen. 🙂 En gang – langt tilbake i tiden-den gangen da jeg var ung, melket jeg kuer med hendene. Vi slapp også å fange dem inn, for de kom tilbake av seg selv om kvelden. Men jeg har kanskje misforstått noe? 🙂 Jeg kan heller ikke erindre at kuer ble fanget inn av biler, men det var jo lenge, lenge siden. Men vi lekte cowboy og indianere noen ganger.
    God helg.

  11. Når noen legger seg opp i fua mi på den måten, hevner jeg meg på følgende vis:
    Jeg gir en liten dytt på bremsen for å signalisere at h*n er for nær. Hvis det ikke hjelper må det sterke lut til: Når det er mulig å kjøre forbi meg kjører jeg fortfort. Når det ikke er mulig å kjøre forbi meg kjører jeg veldig sakte (type max 55 i 80-sone). Det pleier å få budskapet gjennom.
    Jepp, jeg er OND!

  12. Grethe: Jeg har vel sagt hva jeg mener om den ene sorten kuer, og de andre sorten kuer rundt omkring bryr jeg vel meg ikke så mye om, men ordentlige kuer er hyggelige vesener, når de er litt på avstand. Jeg tror det må være en misforsåelse at man på norsk kaller den greia foran på slike mannebiler for kufangere. Det er i alle fall ulovlig å fange kuer med dem.

    Britt Åse: Du er veldig slem 🙂

  13. Go’dag.
    Hvis man kjøper seg en ’74 Dodge Monaco (bluesmobilen fra filmen: The Blues Brothers). Da må du nesten få lov til å sette på en kufanger foran på støtfangeren om du vil, synes jeg. Hva er egentlig greia med at de er ulovlig. Kjører du på noen uten kufanger vil de antakeligvis kjenne et hint av smerte uansett. Kufangeren var jo original på de ’74 Monaco politibilene.

    Peace.

  14. Britt Åse, håper du er klar over de farlige situasjonene dette kan skape da ved at det individet som da befinner seg i bilen bak deg kan få en lettere overopphetelse i toppen og gjøre mange dumme traffikale valg, noe som igjen kan føre til stygge ulykker. Jeg forsvarer på ingen måte råkjøring og mener ikke at de som vil kjøre fort skal få kjøre fort, men jeg tenker mest på de farlige situasjonene som kan oppstå i sånne tilfeller. Det vil alltid være folk som kjører fort, og alltid vil det også være folk som vil kjøre forbi deg, så la de nå bare få kjøre forbi deg da i stede for at de kjører forbi deg i f.eks. ett tettbebygget strøk og at de da kan f.eks. kjøre på ett barn som tilfeldigvis løp ut i veien akkurat da. Tenk sikkerhet, konsekvenser av det du gjør og vær forståelses full i trafikken. Det nytter ikke være egoist ute på veien.
    Når det gjelder kufangere så er forbudet innført for å trygge de myke trafikkantene på veiene ved at hvis en eventuell ulykke skulle forekomme så vil skadene begrenses ved at bilen er utstyrt med en ef godkjent lyktebøyle eller at den ikke har noen i det heletatt. De nye godkjente bøylene kalles lyktebøyler og ikke kufangere nettopp pga at de bøyes veldig lett ved ett evt. sammenstøt. Og jeg vet mange irriterer seg over dette forbudet, men det enkleste var jo å ta alle under en kam på akkurat dette, skulle det være tillatt hos noen biler(ja jeg er klar over at fronten på en gammel chevrolet er like hard som en kufanger), men ikke på noen andre så hadde statens vegvesen hatt jobb langt ute i år 3000 med å få sjekket ut og satt seg inn i alt dette. Min oppfatning av en kufanger/lysbøyle er ikke at det på noen måte er noen penisforlenger, jeg ser heller på det mer som «pyntegjenstand» på bilen. Jeg har ikke en sånn selv, men må innrømme at mange biler faktisk ser bedre ut med en sånn en eller uten. Altså en pyntegjenstand på samme måte som folk ser på felger, spoilere, spesielle lykter osv osv.

    Ønsker alle en fin dag og vær fornuftige i trafikken. 🙂

  15. Kufanger er tøft 🙂 bilen min ser helt jævlig ut uten 🙂 må bare ha det.. enign med P,J uristen (=

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *