Det er mye jeg liker ved England. Jeg liker bl. a å kunne gå inn på Marks & Spencer å kjøpe meg en plastikkeske med oppdelt frukt, og så vite at jeg etter å ha spist denne har fått i meg 5 for dagen, som jo er anbefalt. Jeg liker at de fortsatt har postkontor rundt omkring; jeg liker de røde gammeldagse postboksene og navnet «Royal Mail». Det får ordet «post» til å bli litt mer viktig. Jeg liker telefonboksene. Jeg liker landskapet når vi kjører mellom de store byene. Jeg liker de små byene med mursteinshus, en murkirke og en County Hall. Jeg ser for meg Miss Marple, ladyer og søte prester. Jeg liker kaniner som virrer rundt. Jeg liker herregårdene. Ikke minst liker jeg språket.

Men det er også mye jeg ikke liker. Jeg kan ikke si at jeg misliker det, for det er jo ganske sjarmerende. Pengestystemet med alle småmyntene er jo egentlig ganske søtt. Og det at de kjører på feil side av veien, får vi jo bare leve med. Det viser jo bare at de har bodd alt for lenge på sin egen lille øy. Og så har vi de der stikkontaktene. Husk alltid å ha med adapter!

Men det verste – det verste er altså blandebatteriene. Det er ikke sjarmerende en gang. De er bare fullstendig tåpelige.

8 Comments on Det verste ved England

  1. Det er jo ikke en gang, blandebatteri:) Det er to kraner. Fysj, at det går an å være så gammeldags. Og det er jo umulig å ligge i badekaret mens det fylles opp, det er jo livsfarlig for den ene foten.

  2. Helt enig. Har vært både i England, Irland og Skotland, og det er like ille alle steder. Ganske gammeldags, men det har vel kanskje noe med vannsparing og gjøre, men ikke sikker. Uansett, nesten helt umulig å vaske hendene.

  3. Lovely! Det er noe med dem – folka der borte på øyriket. Jeg har vært i ganske mange kroker og kriker der – både i kongeriket og rebublikken. Jeg har lurt på de merkelige skorsteinene de har på alle taka sine. Så jeg spurte: Why do you build them like that? Og svaret er alltid: Why not?

  4. Du har rett Lill. Det er ikke et blandebatteri, så alldeles ikke! Men det burde være et blandebatteri, for som du sier: umulig å ligge i badekaret samtidig med fylling av badekar, og som Eugenie sier – det er nesten helt umulig å vaske hendene. Jeg har forstått det slik at de fyller opp vasken først, og så vasker de seg – har sikkert med vannsparing å gjøre.
    Petter: Og det svaret der får du sikkert på mye annet du spør om også. Hvorfor de har tepper på badegulvene? Why not? Hvorfor de kjører på feil side? Why not? Hvorfor de sender unger på kostskole? Why not? De er en egen verden for seg selv uten at de helt vet det selv. De tror nok det skal være sånn.
    Og dette «blandebatteriet» er jo ikke det verste, egentlig. Det verste er teppe rundt do-skåla. Men det beste er høfligheten. Eller kanskje den bare er påtatt?

  5. Lovely! Høfligheten må nærmest være en psykotisk tilstand hos «the Brits» – i alle fall fra middle, upper middle og upper class og videre oppover. Jeg stod i en meget tett kø der for å kjøpe togbillett: «Excuse me, sir! But my foot seems to be under yours!»

  6. Det var da svært så rosenrødt. Hva med kugalskap, terrorbombing, arbeidsledigheten og kriminaliteten? vel, det er vel mer et generelt problem i EU…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *