Det finnes ikke problemer, kun utfordringer. Tror jeg da. Det er i alle fall veldig greit å ha dette som en rettesnor både i arbeidsliv og i dagligliv.

Når det kommer til fotoutfordingen jeg har fått fra Graylady i dag, er jeg litt mer i stuss. For det sjette bildet i min sjette mappe, her på denne maskinen, det er ikke noe foto, nemlig. Men i stedet for å stusse og tenke problem, får jeg ta utfordringa på strak arm.

smatrollc3b8ype

Dette er et orienteringskart.  Det er vel ikke vanskelig å se?  Jeg har lekt karttegner og tegnet opp ei lita vik med dertil tilhørende elv og skog.  Dette er ei løype for de som ikke er så røynde i faget, ei småtroll-løype.  Et hvert orienteringsarrangement med respekt for seg selv har ei småtroll-løype.  Ungene får komme seg ut i terrenget, de får finne fram til poster, klippe, og så får de premie.  Dessuten – det er viktig for rekrutteringsarbeidet til orienteringsklubbene.

Noen særlig framtid som karttegner har jeg nok ikke.  Det kreves litt mer av et o-kart enn at vannet er blått og skogen er grønn.  Men dere ser sikkert at det ligger steiner der i vika?  At det går en sti oppi der og at det renner vann nedover, det ene ei elv og det andre en bekk.  Dessuten er det både gran og furu der.  Også sprake.  Jeg gir for øvrig premie til den som først klarer å gjette hva sprake er for noe.

Hvorfor jeg har tegnet kartet?  Det kan du lese om her.

Hvem skal jeg sende utfordringa til videre da, tro?  Jo, til Geir.  For han elsker å bli tagga. Og han er jo så snill og flink, og har helt sikkert orden i sysakene, slik at han finner fram til mappe seks og bilde nummer seks.  Ikke sant, Geir?

6 Comments on Fotoutfordring på strak arm

  1. Du synes det ja. Jeg føler meg beæret, og mine skuldre tynges av de store oppdragene som snart vil komme 🙂
    Sprake? – det visste ikke jeg heller for noen år siden. Et meget lokalt ord.

  2. For det første, så har jeg jo erklært bloggen min for memefri sone.
    Heldigvis er det forskjell på Tag og meme, så utfordringen tas. Men her kommer andre problem. Midt i mitt kaos fins det en systematiker som er så systematisk at når han ser etter det sjette bildet i den sjette mappa, så finner han bare en rekke med mapper til. Når jeg så først finner det sjette bildet i den sjette mappa i den sjette mappa, finner jeg bilder av unge fotballspillere, og dét prinsippet har jeg, at jeg legger ikke ut bilder av barn – egne eller andres, uten at det er beskyttet. Men et svar skal du nå få på oppgaven, du får bare vente og se til jeg finner ut av det her.

    Fint kart forresten. Sånt kan jeg like.

    Geir’s last blog post..Å nei, ikke enda en forandring?

  3. Jeg kjenner til to betydninger av ordet «sprake». Det ene betyr knitring e.l., f.eks i en peis hvor veden brenner godt. Da sparkerd et innimellom. Den andre betydningen av ordet «sprake» er en slags rive med breder tagger som går omtrent som takene på en huskrekke sett fra enden – f.eks. Bryggen. En sprake er godt egnet til å fjerne mose fra plen. Mye bedre enn en tradisjonell rive. Vet ikke om det er flere betydninger av ordet.
    Ellers er det jo et vemodig vakkert kart du har lagt ut 😉

    1. Geir: Takk for at du tar utfordringen, og du har fått det til har jeg så vidt observert. Jeg skal ta en skikkelig titt og gi deg en kommentar, for jeg har et ønske, skjønner du. Kartet er alldeles nydelig. Eller vemodig som lillebror sier her.

      Ståle: Hvis du bruker sprake i ordets «rette» betydning på bålet, blir det ikke så mye spraking, men ganske mye røyk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *