…du vet at jeg er glad i deg men det kan ikke bli oss to du er for ung for meg men om noen år…

k-c-haxton-punch-drunk-loveÅ, så sørgelig. Sa han dette til henne? Hvor glad er han i henne? Hvor gammel er hun? Og hva skjer om noen år? Følg med i neste episode av…

Bloggene våre lever sine egne liv. De ligger der åpne for Hvermansen i all sin prakt og skaper vansker for de sannhetssøkende blant oss. Det er kanskje det hun mener, Aud Gjersdal, når hun i sin bt-kronikk sier:

Den sannhetssøkende borger trenger kunnskap og arenaer for saklig meningsutveksling fremfor side på side med uttrykksfulle kommentarer. Da er det viktig å ikke bli hypnotisert av denne pirrende usaklige offentlighet, slik at vi ikke vet hva som ellers skjer rundt oss

Kanskje han var ute etter noe vettugt å si til sin kjære, så skriver han ned noen stikkord for så å finne noe pent han kan si som ikke ødelegger forholdet helt, men som må sies, for jenta er så ung, og han er glad i henne, men om noen år…. Og så havner han i en blogg. Og kanskje ligger det et pent dikt der ute på nettet som inneholder de riktige ordene. Eller kanskje en psykolog har skrevet noe som kan være til hjelp i en sådann stund. For han var kanskje sannhetssøkende der han satt ved tastaturet sitt.

Her på bloggens bakrom har jeg noenlunde oversikt over det som har skjedd i forkant før man havnet her på bloggen, og hver dag dukker det opp noen nye søkeord.  Det er helt snålt hva folk er ute etter.  Her er et lite knippe

  • vibeke klemetsen naken (tja… hun er vel ikke så verst med klær heller?)
  • vigdis kroppsbygger (høres ut som Rumba med Gunn)
  • vibeke sæter naken (gosj… damen med flagrende gevanter… også naken da… vibeke sæter med femogtjue dæter…)
  • vibeke skofterud hjemmeside (så de vil ikke ha henne naken da?)
  • hilde marstrander 40 års dag (dessverre, jeg var ikke i den bursdagen, men Hilde ser ut til å være ei bra dame og hadde sikkert en feiende flott bursdag)

De sannhetssøkende som søkte og kom fram hit, fant ingen sannheter om de nevnte personene her inne. Vi får håpe kjendis.no hadde mer å fare med. Hvis du derimot har lyst til å vite noe om

  • ingenting er så stille som sne
  • enkel regresjonsanalyse
  • systemverden
  • forståelseshorisont
  • nav+ansatte som sier opp
  • nav inkompetent

Ja – da kan det være du finner noe av interesse. Legg gjerne igjen en kommentar hvis du finner noe. Jeg fikk for en stund siden en hyggelig mail fra ei ung jente som hadde søkt seg fram til min hermeneutiske sirkel:

Heisann Vibeke..:-) Ja, no har eg lest den vesle historia di på nettet om klesvasken og den hermeneutiske sirkel.. Det var eit veldig godt eksempel du brukte.. Eg forstod alt så mykje betre no.. Er det greitt for deg om eg brukar litt av forteljinga di inn i ein eksamen eg skal skriva om den he.sirkel?? 🙂 🙂 Dersom det er det, er det greitt om eg får namnet ditt då? Slik eg kan ta det med i teksten min? Om det ikkje er greitt, er det heilt i orden..:-) Beste helsing M som studerar….

Historien finner du her.

Det er derimot ikke bare denne bloggen som lever sitt eget liv.  Gamlebloggen min ligger der åpen også og får stadig treff selv om den er aldri så inaktiv.  Jeg burde vel slette hele bloggen, men jeg er livende redd for å gjøre det, for i fjor, da jeg gikk fra blogspot.com til WordPress.com, da sletta jeg den gamle bloggen med det resultat at alle bildene forsvant fra postene mine.  Da skreiv jeg denne posten der jeg forbannet hele blogspot-greia.  Nå ser det derimot ut til at jeg fortsatt må ha min gamle WordPress.com-konto for å ha tilgang til statistikken på denne bloggen her.  Derfor ligger gamlebloggen min åpen, enda jeg gjerne skulle ha sletta den.  Men jeg tør altså ikke det, ikke før en meget kompetent person forteller meg at det er ingen fare å gjøre det.  Foreløpig har ingen slik kompetent person meldt seg, og jeg har vel forøvrig ikke spurt noen heller.  Men nå spør jeg:

Kan jeg fjerne gamlebloggen min uten at det skjer noe grusomt med denne nye?

Tillegg 06.01.09: I dag ville de ha vibeke skofterud naken. Jeg visste dagen ville komme.

2 Comments on Bloggens eget liv

  1. Du verden for en fin tekst. Av en eller annen grunn er det stort sett bare kjedelige ting folk søker etter på bloggen min, og man finner verken kvinnenavn eller ord i sjangeren «naken» i søkeordene. Jeg tar det som en hedersbevisning.

    Hedersbevisning er det jo også å bli brukt i en eksamensoppgave. Det er jo grunn alene for å drive med bloggen din.

    Ellers: Du kan trygt slette bloggen din på wordpress.com. Du beholder likevel kontoen din, og så lenge du gjør det, har du også tilgang til statistikken. Den er ikke koblet opp mot selve bloggen.

    I tillegg har jeg sjekka alle vedleggene dine. På sørveren ligger det bilder og grafikk fra 2007 og fram til i dag. Dette forutsetter at du begynte å blogge i 2007…. Så du kan fjerne gamlebloggen uten at det skjer noe grusomt med denne.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *