Hm… Satt på sidelinja og fulgte diskusjonen om bloggeren Ida Wulff i Tordenbloggens skravleboks tidligere i dag. Blogge-liten som jeg er, har jeg aldri hørt om damen, og tok meg en tur bort til henne. Søt jente, 18 år, skriver om sine interesser – gutter og sminke og fashion, og sikkert litt om krig og fred og sånt også.  Innimellom.  Hva vet jeg?  Slikt som slike blonde ungjenter gjør, i alle fall. Og som sikkert mine egne jenter vil komme til å gjøre, rent bortsett fra at de ikke er blonde, bare unge, men forøvrig like pene, sett fra en utrolig objektiv mors synspunkt. Redselen i skravleboksen var at jenta med bloggen skulle få en mengde pollstemmer. Kanskje hun vinner hele konkurransen? Jaha, tenker jeg, er det ikke en konkurranse da? En UHØYTIDELIG konkurranse til og med. Den minst seriøse.  Det er det man har mast om hele veien. Dette er så uhøytidelig så!

Men plutselig ser det ut til at man blir skremt av en 18-åring og hennes eventuelle mobilisering. Klart en 18-åring klarer å mobilisere folk til å stemme i Tordenbloggpollen. Er jo bare å si fra til alle klassene på vgs det, så sitter alle klare med stemmefingeren. Klart man får mange stemmer når Camilla og Silje og Alexander og de der trykker på tasten når de egentlig skulle gjort noe helt annet akkurat da, men hva gjør vi ikke for våre egne?

Men se – hjertene havnet vel på rett plass igjen, tenker jeg, når den bokdamen hun ungdommen konkurrerte mot ikke hadde fått så verst med stemmer likevel. Noen hadde mobilisert der også. Huttemegtu – det var nesten så jeg ble litt redd sjøl der jeg satt.

Iallafullafall – ungjenta skal ut i kamp med en annen ungjente, og da kan det mobiliseres så det står etter på alle skoler der nede på Østlandet et sted.  Så får vi se hvilken ungjenteblogg som er best.  Det blir ikke særlig fart og fres over undervisninga i morgen.  Her sitter de ved pc’n alle mann, klare med fingeren, mens vi voksne ansvarlige borgere av dette land kan skjøtte jobbene våre, tjene penger og bidra til fellesskapet.  Jeg synes det er storartet at Hjorthen klarte å trekke en slik kamp.

Jeg er jo i utgangspunktet ambivalent i forhold til slike konkurranser, for jeg vet at det vil bli «feil» i alle tilfeller. Det blir «feil» vinner åkke som. Jeg hadde aldri hørt om fjorårets Tordenbloggvinner heller jeg. Det at bloggen vant har heller ikke ført til at jeg har blitt noen fast leser av den. Jeg har tatt en inspeksjon dann og vann, men jeg har funnet ut at den sikkert har intersesse for andre enn meg. Vinner Ida Wulff-bloggen, ja, så vinner den. Men jeg blir ingen fast leser av den grunn. Så – når Tordenbloggen har kåret vinneren neste torsdag – er det da den beste bloggen som har vunnet, eller den med flest lesere? Eller er det en sammenheng her? Slik burde det gjøres undersøkelser på, vet dere.

Det jeg vet skjer, er at jeg blir enda fastere i troen på at man aldri klarer å lage en skikkelig blogg-konkurranse uten at man endrer en del regler og finner ut hva man egentlig vil med konkurransene. Hjorthen har forøvrig gjort ein framifrå innsats der ute i havgapet sitt. Jeg har til og med fått hørt podcasten, og så var han østlending jo!

De fleste av mine favoritter er enten slått ut, eller er ikke med, enten fordi de har valgt det (slik som meg) eller fordi ingen fant på å nominere dem. Sjøl synes jeg jo at min egen blogg er mye bedre enn mange av de bloggene som har kommet langt i konkurransen, men jeg vet jo at jeg hadde røket ut ganske tidlig fordi min tilhengerskare selvfølgelig ikke er like stor som andres tilhengerskarer. Sikkert fordi jeg skriver i alt for positive vendinger om arbeids- og velferdsetaten. Huffamei, tenk å gjøre det da!

Så, mens mørket senker seg og desember går, engler daler ned i skjul, og pepperkakene får bein å gå på, tenker jeg vi får mobilisere for Bharfot. Det er nok den bloggen jeg vil ha øverst på seierspallen.  Og i premie kan Oda få dra på kulturrunde i det ganske land til sommeren og lage flotte og fargerike reportasjer.  Det hadde vært noe det.

15 Comments on Tordenbloggvinneren?

  1. *flau*
    Du har så rett, og jeg som har vært av de kritiske om Ida Wulff skulle vinne. Men egentlig spiller det ikke noen rolle. Vi har alle ulike interesser på hva vi vil lese om. Noen vil lese bare negetivt om NAV, andre vil ha et mer nyansert bilde.
    Noen ny blogger er jeg kommet over i løpet av Tordenbloggperioden og det er jo flott, men ellers blir det jo mye de samme en besøker. En rekker jo ikke over alle, og alle gir ikke meg like mye.
    Takk for at du er med å åpne øynene mine.

    Grayladys ferskeste bloggpost..Julekalender luke 4

  2. Du trenger ikke være flau, Graylady. Du var ikke den enesteste som var kritisk. Det fine er at vi alle har ulike interesser og leser forskjellig, og setter pris på noe som andre ikke setter pris på. Slik er det vel med alt, tenker jeg. Og en bloggkonkurranse kan aldri bli rettferdig. Det blir som å konkurrere i musikk, noe jeg ikke er ukjent med. To dommere som skal si noe om samme musikkstykke og framføring kan ofte ha helt ulikt syn på saken.
    Konkurransen har vært lang, men det fine er at det var veldig mange som var nominert. Og så får vi ta det for det det er – en lite seriøs kåring 🙂

  3. Jeg har gitt opp Tordenbloggen forlengst. Var likevel innom for et par dager siden og stemte på Buster. Men han røk ut – og dermed er det ingen av mine favorittblogger igjen. Samma det. Bloggene jeg liker blir ikke noe dårligere av den grunn. Neste år skal jeg ikke følge med, har jeg tenkt. Hyggelig å bli nominert, men det er enda mye hyggeligere å få besøk på egen blogg 🙂

    Ståles ferskeste bloggpost..Lysleik med lang lukkertid

  4. Ståle: Det har i alle fall vært mange som har fulgt med, stemmene tatt i betraktning. Jeg leser bloggene «mine» jeg, og skal stemme på Bharfot til bloggen ryker ut. Tror det er «bestemt» på forhånd hvilken blogg som vinner. Og blir det den jeg tror, er det forsåvidt en meget verdig vinner, hvis det er noe som heter det.

  5. Pepperkakehuskonkurransen er jo en konkurranse, men der er det JEG som bestemmer hvem som vinner.:) Jeg er åpen for smøring, men lover ikke at det hjelper. Jeg kårer pepperkakehuskonkurransen sitt beste bidrag hvert år. I 2006 var det bare ett bidrag og det ble en vinner 🙂

    Jeg følger ikke med på bloggkonkurranser, men liker å sjekke ut bevegelsene på Ratix.no.

    Men skal du skrive flere innlegg om Tordenbloggen, tror jeg at det blir litt overkill…

    Simen S.s ferskeste bloggpost..Bidragene begynner å komme inn

  6. Simen: Det siste der har du nok helt rett i. Ikke no mer sånt fra min penn 🙂
    Pepperkakehuskonkurranse skal vi være med på. Der er vi dømt til å tape 😛

  7. hei vibeke, her sitter jeg og catcher up på blogglesningen etter tordenbloggpsykosen min, og så kommer jeg over sånne fine kommentarer om bloggen min som du har her. tusen takk! jeg kom jo så langt i konkurransen som jeg aldri hadde trodd, og da var det litt gøy likevel, må jeg innrømme, selv om jeg har vært kritisk til bloggkonkurranser 😉

    Bharfots ferskeste bloggpost..Blå elg (Bjørn Båsen)

  8. I de fleste tilfeller har jeg stemt på underdogen… just because. Tror ellers at du har rett i det at vinneren er «bestemt» allerede, noe som vel har vært tonen i de andre konkurransene jeg har fått med meg og.

    Ivars ferskeste bloggpost..Walking by…

  9. Oda: Det er deg vel unt å nå så langt i konkurransen. Fordi det var såpass mange nominerte, synes jeg også det var verdt å bruke tid på å avgi stemmer. Synes det ble mer konkurranse over det når det ble flere konkurrenter og flere ulike «bloggkategorier». Men det hele blir jo litt snålt fordi det finnes en mengde blogger og bloggsamfunn som ikke er med akkurat i denne konkurransen.

    Ivar: Har stemt på noen underdogger jeg også. Og en del av de som har fått mange stemmer, har jeg ikke hatt med i vurderingen sjøl en gang. Det har vel med hva jeg liker å lese og ikke liker å lese, og på hvilken måte bloggen framstår på. Blir det mye syting ala «å,det er så synd på meg, asså», sjukdomspreik, skittkasting, fjortispreik, vulgariteter og VG-slankeblogger, får de bloggene være i fred for meg. Men de har sikkert sin egen leseskare de også.

  10. Ivar: Vinneren er bestemt? Det er jeg jaggu enig i. Tordenbloggmannen synes en av de to finalistene fortjener å vinne:

    Hjorthen mener at Virrvarr nok har vært årets mest markante blogger, og dermed fortjener å vinne. (Hentet fra dagens tordenbloggpost.)

    Skulle likt å se den programlederen i f.eks. Melodi Grand Prix som sa noe sånt fra scenen / på tv før avstemmingen.

    Ikke et vondt ord om Virrvarr, men i den konkurransen handler det helt klart veldig mye om å pleie relasjoner. Som om dette er den eneste tiden på året dét skjer blant bloggerne… 🙂

  11. Espen: Du har rett. Han er nok ikke helt ugild, den godeste Hjorthen, men jeg ser det slik at dette er hans konkurranse, og så har vi andre bare hjulpet ham med å finne fram til kandidater og heie dem fram 😉 Roteloftet er en av de bedre bloggene jeg følger, for tiden i alle fall…..
    Det siste har du også rett i. Veldig rett, faktisk. Jeg pleier slike relasjoner stadig vekk… 😀

  12. Jeg vet ikke hva jeg skal si. Jeg ble jo stemt ut i første runde, på tross av at jeg har den beste bloggen i Norge. Men det viser seg altså at jeg er feil kjønn, har feil alder, skriver for lite om sex og min egen navle (ikke at det er noen sammenheng mellom min navle og sex) og fordi jeg ikke klarer å mobilisere de to som leser bloggen min fast.

    Men det slår meg faktisk når jeg noen få ganger har bladd meg gjennom noen av bloggene hvor totalt uinteressante de er. Mange skriver veldig bra, men hvis skriveførbarhet er det eneste målet for å vinne, så hadde Hjorten gått tom for premier.

    Jeg tror neste konkurranse skal gjelde trønderske mannlige bloggere mellom 45 og 50 i alder bosatt i Stavanger og som skriver om foto, data, reiser, Afrika og annet vas. Tror du jeg har en sjangse til å vinne da?

    Geirs ferskeste bloggpost..2.7 ting jeg liker med det nye WordPress

  13. Geir: Ja, det er fryktelig er det! «Feil lukt og feil farge» synger Dum Dum Boys. Så det er masse som er feil, enda du skriver Norges Beste Blogg – heretter NBB.

    Jeg tror jeg må gugle litt på «trønderske mannlige bloggere mellom 45 og 50 i alder bosatt i Stavanger og som skriver om foto, data, reiser, Afrika og annet vas». Det kan være flere, vet du, og da vet jeg ikke om du har sjanser 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *