Jeg lurte på om jeg skulle være opptatt av tall og statistikk og sånn.  Hvis jeg var det, kunne jeg kanskje funnet gleden i de ulike tellerne vi kan ha på bloggen.  Statcounter og Ratix og Sitemeter, og sikkert enda fler.  Da kunne jeg kanskje gjort en komparativ analyse av bloggen med en tredimensjonal krysstabell eller en multippel regresjonsanalyse.  Hvis jeg var veldig interessert, altså.

Nå når jeg har fått meg nytt nettsted håper jeg jo på besøk.  Jeg har lyst til å ta med meg mine en-to-tre faste lesere over hit, og så har jeg alltid lyst på nye lesere.  Ikke bare googlere som skal finne ut noe om Buss-Hugo eller om erotiske dikt.  De er på besøk et halvt sekund eller så.  Veldig lite erotikk å finne, egentlig.

Selv kan jeg sjekke sitemeter for å finne ut om besøkene mine.  Og så kan jeg visst, når jeg har funnet ut av det, finne ut mye om de besøkende på WassUp-innstikket mitt.  Jeg tror det.  Og jeg skal finne ut av det.

Men det som gjorde meg interessert i det der med telling, akkurat nå, i dag, var den nye bloggportalen Bloggurat.  Det er diskusjon gående hos Frøken Makeløs og Hjorthen om hva Bloggurat teller; gå dit hvis dere er interessert.  Selv er jeg mest interessert i å få vite hva et unikt besøk er.  Eller en unik besøkende.  Er det ulike unike individer?

Foreløpig har jeg så vidt sjekket Bloggurat.  Jeg finner at jeg ikke er på topplisten av Norges mest besøkte blogger; det er nok fordi jeg bare er en blogge-liten.  Men pytt sann, det gjøkke no.  Hvorfor være stor når man er lykkelig som liten, de fleste gikk det ille som større være ville, sa hun, og satte bloggen sin på kartet.  Og den hører hjemme nord for Bergen og sør for Sognefjorden, og til jul kan dere alle lage et nytt vers i Jeg gikk meg over sjø og land der møtte jeg en gammel mann.  Jeg hører hjemme akkurat herbloggportalen Bloggurat.  På hoste – land.  Husk det verset til jul.  Og host i vei.

21 Comments on Telleleken

  1. Gratulere!!
    Flott domene navn som er lett å huske 🙂 og stilig design.
    Også er jeg håpløst utenfor og har ikke fått med meg hva Bloggurat er eller at det finnes engang! Og jeg er enig med deg, det er jo lesere vi vil ha ikke de som klikker innom pga lokke-anonser (overskrifter eller ord som kan tenne søkermotorer!) og er ute igjen med det samme!!

    randis ferskeste bloggpost..Kunnskap i et bilde.

  2. Randi: Jeg følte tida var inne for et hamskifte, og da var det å ta sjansen med et eget domene. Geir er storartet! Jeg styrer, han arbeider 😀 En dag vil jeg nok forstå alt dette merkverdige inne i bakrommet her.

    Selsius: Takk takk. Kanksje jeg skal ta med desimaltallene også? kanskje du er leser nr 0,00001? Da kommer jeg opp i noen flere enn tre lesere 🙂

    Britt Åse: Ædda bædda 😀 Det er bare å prøve seg fram, vet du. Og ha god hjelp. Da får man comment luv også.

    Simen: Kanskje kjerra blir en Rolls Royce til slutt? Da kan du sette deg inn, vet du. Men det er jo mulig dette bare er noe vissvass. Disse tallene har jeg ikke så mye peiling på.

    Maria: Det er veldig flott å være en blogge-liten. Jeg synes vi bør flagge det ordet. Jeg skjønner heller ikke de der tellingene, men jeg tenkte at bloggurat kan være verdt forsøket. Tror nok neppe jeg som en blogge-liten kommer meg inn blant de der 50 mest besøkte.

  3. Jeg syns Bloggurat er fint. Det er bare å legge inn pluggen, og så er du der. Ser f.eks. at du har tatt igjen meg og er inne på topp 50-lista over de femti mest leste bloggene. Så påstanden din om at du har bare tre lesere kan du bare glemme.

    Bloggurat er jo bare en enkelt plugg som du setter inn i sidebaren, og så gjør den jobben for deg uten at du trenger å pinge. Jeg syns faktisk det virker som den enkleste løsningen av de alle. Eneste ulempen er at det drar med seg de hersens VGB-ene og Blogging.no-greiene som bare er til for å spare tabloidavisene å skaffe seg egne journalister.

    Ellers: Gøy med skryt for siden. Det var jo ganske fint også på dag to… 😉

    Geirs ferskeste bloggpost..…du har berre 200/300 bQker igjen aa lesa i livet ditt.

  4. Aha – der fortalte du meg noe viktig: jeg trenger ikke pinge når jeg har pluggen i sidebaren?! Hva en lærer! Og jeg er jo så ung ennå, og har masse å lære framover 🙂
    Med Bloggurat oppdaget jeg at det finnes uhorvelig mye scrapping-greier der ute. Jeg har ikke helt bestemt meg om jeg er så veldig interessert i det.

  5. Det er omlag 3 millioner googlefunn om scrapping. Mange er helt hekta. Man bruker bilder og ting og tang og lager albumsider som visstnok skal være veldig personlige. Design, rett og slett. Men mye av det blir litt vel «mye». Eget scrappe-forum finnes det også. Også er det ganske amerikansk. Tror jeg.

  6. Det er jo en måte å vise fram bilder på, vet du. Og noen synes det er viktig at de blir vist fram med mest mulig stasj rundt omkring. Jeg liker den scrappingen som viser litt mindre stasj og mer bilde. Egentlig liker jeg bilder vist fram som bilder. Og så skal de vises fram i store, lyse og luftige omgivelser. Bilder som skal vises fram som bilder – på blogg f.eks – skal vises fram i et fint design – et stort, lyst og luftig design. Ikke på svart bakgrunn med miniskrift slik at en må bruke lupe for å se. Og nå kommer jeg helt ut på viddene. Jeg tar meg inn igjen med GPS – jeg tror jaggu meg jeg skal blogge om dette. Jeg har jo kunstformidling i fagkretsen min, må vite. Hele fem vekttall. Og er vi inne på telling igjen.

  7. «Selv er jeg mest interessert i å få vite hva et unikt besøk er. Eller en unik besøkende. Er det ulike unike individer?» Det den registrerer er de besøkendes IP-adresser. Dvs at flere som deler samme internettkobling (router) vil fremstå som «en besøkende». Konkret så betyr det at når jeg leser siden din på min PC, kona leser siden din fra hennes PC og datteren leser også siden din fra sin PC vil vi tre alikevel bli registrert som en unik besøkende siden vi deler router/IP

  8. Jeg skal også finne ut av det der med Bloggurat, tror jeg. Samtidig er jeg redd for å bruke for mye tid på å reklamere for bloggen heller enn å kose meg med å blogge når jeg har tid til det. At Bloggurat fikser det slik at det går av seg selv hadde jeg ikke forstått. Det er jo en fin ting 🙂
    Men altså, jeg vil heller skrive og lese blogger enn å styre på med å gjøre bloggen(e) min(e) velkjente. Det får komme hvis det kommer…
    Uansett får jeg jo besøk av deg – og du av meg. Og da er det meste såre vel 😉

    Ståles ferskeste bloggpost..Ellis Peters: The Rose Rent

  9. Gratulerer med nytt hjem, det ser veldig bra ut!

    Jeg fikk akkurat svar på dette med Bloggurat-tellinga, har lurt på hvordan det virka. Kanskje det er den beste måten å telle på, kanskje ikke. Jeg oppdaterer jo ofte og har dermed ganske jevnt tilsig daglig… da virker det litt merkelig at de ikke skal telles mer enn en gang i uka. Men men, det er jo likt for alle. 🙂

    Lothianes ferskeste bloggpost..Jeg klorer meg fast

  10. Ståle: Jeg liker å besøke deg, vet du, og liker godt å få besøk av deg. Dine besøk er tusen gnager mer verdt enn slike merkelige guglere som stikker innom.

    Lothiane: Velkommen til mitt nye hus. Jeg er ganske fornøyd med innredningen. Når det gjelder oppdateringer, er jeg inne i en tid da dette ikke er helt greit å få til, og jeg merker det jo nå, i mitt nye hjem, at jeg ikke har like mange besøk som tidligere. Men når sant skal sies, på den gamle bloggen er sikkert halvparten av leserne guglere som er på visitt et sekund eller to.

  11. Kjempefin side, et innbydende design. Hva er Commentluv?
    Jeg har også hengt meg på Bloggurat uten å egentlig forstå det hele, men det holder altså med den greia i sidewidgeten?
    Nå er jeg nok mye mer blogg-liten enn deg og vil vel neppe komme på noen liste, men jeg synes det er flott med unike besøkende, altså at ikke det telles med om de samme er innom 10 ganger om dagen 😉

    Hvis den såkaldte BloggEliten har sin egen klubb, vil jeg mye heller tilhøre blogge-liten

    Grayladys ferskeste bloggpost..Frossen brrrrr

  12. Graylady: Commentluv er det der «tilbaketråkket» som viser til din siste post. Din ferskeste bloggpost kommer opp – her hos meg med et hjerte ved siden av seg.
    BloggEliten kan være så mangt, har jeg tenkt. Noen tilhører Eliten på motesida, andre tilhører Eliten på scrappe-sida (som jeg skreiv i en kommentar over her har jeg oppdaget et stort landskap av slike scrappere der ute). Men er man Elite fordi man mottar mye besøk eller fordi man skriver godt. Mange skriver godt uten å bli oppdaget av den store massen. Det er et merkelig fenomen dette her. Noen burde skrive en doktoravhandling om blogging.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *