frank-paul-computer-as-envisaged-in-1927-illustration-to-the-thought-machine-by-ammianus-marcellinusFTP står for file transfer protocol.  Det visste jeg ikke for noen dager siden.  Egentlig vet jeg ikke hva det betyr i dag heller.  Jeg ser ordene; jeg vet hva file og transfer og protocol betyr, men jeg skjønner ikke sammenhengen.  Jeg skjønner ikke hvorfor man må laste ned et sånn system for å kunne laste ned ulike program på serveren, eller hva det nå heter.  En må i alle fall ha det når man skal laste ned et tema og sånne merkelige innstikk.  Comment luv, foreksempel.  Og ikke minst advanced category excluder.  Ikke at jeg har fått inn det enda da, men det er sikkert et viktig innstikk.  For noen.  For de som vet hva sånt skal brukes til.

Jeg vet ikke sånt.  Jeg er en teknisk dyslektiker på eget domene.  Ja, ser dere?  Jeg har eget domene! Men har jeg gjort all ting selv?  Det skulle vel tatt seg ut!  Da hadde jeg nok blitt sittende i hundre år, tenker jeg, og ikke smakt matbiten eller noen ting.  Skuldrene hadde vokst helt opp til ørene, og humøret hadde gått på helsa løs. Alt dette tekniske er så forferdelig ulogisk. Jeg tror det er matematikere som sitter og lager slike innstikk og har funnet ut det der med filer som må åpnes med glidelås så alt bare flyter utover, for deretter å laste det ned en plass, for så å kunne laste det opp en annen plass. De kan tall, disse mattefolka og geekene og nerdene rundt omkring, men de er elendige til å forklare. Kunne de nå bare forklart den menige mann og kvinne helt enkelt hva dette innstikket var for noe, hva det var godt for, brukt ord i stedet for koder. Det er vel meningen at oss ammatøra også skal greie slikt?

Så da min gode hjelper sa:

Jeg forstår at det andre er ulogisk, og det med hjelp er jo vrient så lenge jeg ikke kan sitte ved siden av deg og vise deg. Men kanskje det beste er at du senker skuldrene og lar det tekniske være og i stedet konsentrerer deg om innholdet. Så kan jeg fikse resten

Da letta det ei bør. Jeg har bare valgt designet, jeg.  Og valgt meg ut noen innstikk som jeg forstod bittelittegrann. Det var vanskelig nok det.  Egentlig var det som å gå i en sjokoladedisk på tax-frien.  Man føler seg helt bortkommen og velger det enkleste.  Melkesjokoladen for min del.  Men det enkleste er ofte det beste….

Jeg kan ikke utstå vanskelige valg, og de frie temaene som florerer der inne på internetten gjør det jo ikke særlig lett for en stakkar da.  Derfor måtte det en utvelgelse til, og ettersom jeg ikke er designer og dermed ikke noen mester på webdesign, så vet ikke jeg at mesterne på dette foretrekker to-kolonne-systemet.  Jeg vil ha tre kolonner.  Dermed var det å finne det, og det letta jo arbeidet, om ikke betraktelig, så i alle fall noe.  Og så var det å sjalte ut alt som var for mørkt og alt som lukter svidd dill-dall. Slike overdimensjonerte greier jeg får helt hetta av.  Nå tror jeg at jeg og min gode hjelper har funnet fram til et design som passer for en bestemt dame med forholdsvis myke kanter.  Og har vi ikke det, så er det bare å bytte det ut.

Min gode hjelper!  Du har fjærnstyrt meg, eller kanskje det er jeg som har fjærnstyrt deg?  Kjære Geir – jeg hadde ikke greid dette uten din hjelp.

(Bildet har jeg stjålet fra art.com: Computer as Envisaged in 1927, Illustration to the Thought Machine by Ammianus Marcellinus, Frank Paul)

30 Comments on Teknisk dyslektiker på eget domene

  1. Radiohode! Du kom foran meg – glad for at det var deg;-).

    Vibeke: Selv om jeg er inhabil her, syns jeg det ble veldig bra! Håper du klarer å skape masse liv og røre her inne, og at bloggen din blir full av folk mye engasjement!

    Geirs ferskeste bloggpost..Seniorrådgiveren uttaler seg

  2. Gratulerer. Jeg synes det var flott der du var også jeg, men har etter hvert skjønt at mange av dere «gamle bloggere» har behov for eget domene. Klart det blir mer personlig. 🙂
    Lykke til videre. Jeg koser meg fremdeles med mye av det gamle du har skrevet. Jeg ønsker det også fortsatt lykke til med studiene.
    Hilsen Grethe

    grethes ferskeste bloggpost..1. november

  3. Veldig fint!

    Og sorry om jeg kom deg akkurat i forkjøpet når jeg byttet til den blå varianten av dette designet. Men denne er jo akkurat like fin. Minst!

    Ellers så ser jeg at du har det samme problemet som jeg hadde med dette designet i IE6.0. Kolonnen helt til høyre forsvinner under den i midten av og til. Jeg vet ikke om det er viktig for deg, men om du vil fikse det så skisserer Rable-Kristin en løsning her:

    http://hjorthen.org/?p=4340

    Men jeg tok bare å reduserte størrelsen på den kolonnen i midten til 148px. Du finner det rette stedet å fikse dette i style.css. Se etter #sidebar-left.

  4. Jeg slutter meg til gratulantenes rekker. Har jo via den gode broder vært innom og snust før dette ble offisielt… Det ble veldig fint. Og for å ha det sagt: det er alltid godt å ha en god hjelper, bare se på Petter Smart! Hvor hadde han vært uten den vandrende lyspæra? Ditt og mitt vandrende lys i kodejungelen er den selvsamme Geir. Men designet er ditt – og veldig fint ble det!!!
    Forøvrig godt å ha deg i drift igjen! 😀

    Ståles ferskeste bloggpost..Reisebildet: Tidlig morgen på Rathaus Platz

  5. radiohode:
    Takk!
    he, he – kvantesprang 😀
    Ordene «That’s one small step for a man, one giant leap for mankind», kan vel egentlig omgjøres til «dette er et stort steg for meg, et lite steg for menneskeheten.»
    Jeg håper utseende og innhold kan stå i stil 🙂

    Geir:
    Du er stortartet. Vet du det? Og så er jeg glad vi har forholdsvis lik smak hva design angår.
    Om jeg ikke legger opp til de største diskusjoner her inne, så håper jeg i alle fall på besøk. Det gjør vi vel alle.

    Eugenie: Hysssjjj 🙂 Men du har nok rett – boet mitt ligger i Ertzgaardkomplekset. Det er fint og hyggelig der.

    Oda: Jeg takker! Helt nederst på siden finner du den lille feed-klumpen.

    grethe: Det er så hyggelig med slike som leser gammelt innhold på bloggen. Jeg setter pris på det, og burde nok blitt flinkere til å gjøre det selv også. Velkommen over hit, og ja, det er litt mer personlig når man får bestemme litt selv 🙂
    Jeg har kommet meg hit via msn-space, blogspot og wp.com. Jeg håper at jeg en dag forstår de tekniske dippeduttene. Men det får komme en annen dag, i juleferien kanskje, etter eksamen.

    Hjorthen: Ja, ikke sant det er fint 🙂
    Sjekket det der med IE6. Det var ikke bra, nei. Takk for at du gjorde meg oppmerksom på det.

    Ståle: Takker. Jeg skal prøve å være i drift 🙂 Har en hel haug med bloggposter i hodet; noen av dem bør jeg vel få utløp for her.
    Du har rett i det der med lyset og lyspæra. Det er bra vi har slike 🙂

  6. Graylady: De ordene setter jeg pris på. Akkurat nå føler jeg at utseende har fått førsteprioritet en lang stund. Jeg må vel snart konsentrere meg litt mer om innholdet også.

  7. Gratulerer med eget domene og flott design!! Blir nesten inspirert til å pusse opp litt selv jeg altså. 🙂
    Prøvde å legge deg inn i Bloglines, men får beskjed om at «No feeds were found. Please verify that the website publishes an RSS feed.»
    Selv om jeg sto inne på den RSS-siden din..
    Vet ikke hva jeg har kludret med nå, skal prøve igjen senere.

    ~SerendipityCat~s ferskeste bloggpost..Frykt for nye medier

  8. Så fint det er her 🙂

    Gratulerer, og bra å se at du blogger litt igjen. Men feed’en hadde det vært supert om dere får ordnet. Vi vi så gjerne følge med.

  9. Dette får vel jeg stå til regnskap for. Saken er at jeg i min iver etter å flikke på designet har fjernet RSS-ikonet i menyen. Samtidig fjernet jeg selve koden for RSS…

    En annen ting er at Spindelnett er eget domene, men siden hostes på min sørver. Vibeke bruker en forwarding-funksjon som har mange gode sider, men et par svake. Legg f.eks. merke til hvis du klikker på en link fra siden hennes. Adressen på den nye siden vil fremdeles være http://www.spindellett.net.

    Når det gjelder sidekolonner i IE6, så er jeg av den bestemte oppfatning av at folk bør slutte å bruke IE i det hele tatt, og ihvertfall utgamle versjoner som versjon 6. Jeg tar ikke høyde for IE6 når jeg lager mine sider, og vil heller legge inn en anbefaling om at siden ikke fungerer optimalt i denne nettleseren. Men jeg kan selvsagt implementere den løsningen Hjorten viser til. Lurer bare på om det er noe stress med det.

    Så hvis du gidder, Vibeke, så anbefaler jeg at du tar en test på hva slags nettlesere folk som leser siden din bruker. Er det mange IE6-brukere, så må vi kanskje krype til korset. Men er det få, så ville jeg heller lagt inn en anbefaling om at folk skaffer seg en skikkelig browser.

    Geirs ferskeste bloggpost..Seniorrådgiveren uttaler seg

  10. P.S: Nå har jeg lagt til RSS-ikonet øverst i headeren. Hvis dere trykker på den, så skal dere kunne legge til RSS-feeden hvor som helst, også i Bloglines.
    Det virker i hvertfall hos meg, men jeg kjører siste versjon av Leopard med ferskeste Safari-oppdatering.

    Hvis dere har tilbakemeldinger på rent tekniske ting, kan dere jo sende meg en mail direkte.

    Geirs ferskeste bloggpost..Seniorrådgiveren uttaler seg

  11. Jeg synes også folk burde droppe IE6, men begge arbeidsplassene mine kjører fortsatt på den, og mange er vel sånn at de ikke gidder å bytte ut noe som funker. At den egentlig ikke funker så bra går dem vel hus forbi, og når de ser en feilplassert sidemarg så tenker de ikke på at det er browseren som har skylda?

    Men IE6 ER jo på vei ut, så jeg hadde ikke giddet å stresse veldig med det hvis det ikke var så enkelt som å redusere midtkolonnen litt jeg heller. Ca 15 prosent av mine besøkende bruker IE6, men da er vel mine egne besøk fra jobben regnet med, og jeg har kolleger på jobben som leser fra jobb også, så det er godt mulig det tallet vil være lavere for denne bloggen.

    Hjorthens ferskeste bloggpost..Politiet rykte ut til Halloweenfest

  12. 😀 Her foregår det saker og ting uten meg til stede. Dippedutter og duppeditter som kommer på plass. For å ha det sagt: Denne siden vises best i Firefox. Eller i Safari. Explorer er helt ute 🙂
    Og RSS-klumpen er på plass i stor størrelse. Den står til full disposisjon. Og Geir skal snart dra til Afrika. Til Zambia? Og der skal han ikke tenke blogg. Lov meg det, Geir 🙂

    Tor: Bare ikke skifting av utseende skjer like ofte som skifte av undikker 🙂 Kanskje det blir et hamskifte på meg også en gang. Men da må jeg først gå lei dette her.

    Virrvarr: Takk! Jo, jeg liker meg her. Heller Bli Ny med Geir enn Bli Ny med KK.

    SerendipityCat: Høsten er fin til oppussing 🙂 Nei, jeg synes det var på tide å gjøre dette nå. Har tenkt på det lenge, og vært litt misunnelig på dem som kan dette her. Men så traff jeg på en som ikke er så aller verst til å tegne og forklare, og dermed var det gjort. Nå får du forresten til å legge bloggen inn i bloglines, så vidt jeg forstår min læremester.

    Petter: Takker! Og feeden er klar.

    Oda: Nå får du det til, skal du se.

    Og Hjorthen og Geir: Tekniske spørsmål går meg hus forbi 🙂 Neida, jeg spiller bare litt kokett. Litt. Litt kokett og litt uviten. Skjemmes ikke det spøtt.

  13. Gratulerer fra meg også!

    Men jeg forstår ikke denne hakkingen på IE. I sommer lastet jeg ned Firefox p.g.a. sterke anbefalinger fra Lin og Virrvarr – og så Alter Ego som gir beskjed om at hennes blogg tar seg best ut i Firefox. Men for meg var det tvert imot – bloggene ble stygge i Firefox, med nesten uleselig skrift. Så jeg avinstallerte Firefox etter et par måneder – da hadde jeg også fått oppdateringer uten at det gjorde den noe bedre.

    Bloggen din ser helt nydelig ut med min nettleser! Fin, flott, fristende.

    Jeg hadde heller ingen problemer med å få feeden til å fungere da jeg først var innom her i går før det var en eneste kommentar utenom radiohodets og Geirs.

    Tittas ferskeste bloggpost..Kurt Aust har gitt meg ”Kaos og øyeblikkets renhet”. Virkelig.

  14. Takk Titta :-)Fin-flott-fristende. Slike ord blir jeg glad for å høre/se.
    Bruk den nettleseren som passer best for deg du. Jeg bruker Firefoxen min, og trives med det.

    Hjorthen: Han der jobben din må nok oppdatere, tror jeg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *