17 Comments on PAUSE…..

  1. Lykke til med det du skal gjøre i «pausen» din. Kommer til å savne deg, men det er jo en del av det du har skrevet som jeg ikke har fått lest ennå. Da kan jeg kose med med det. Velkommen tilbake. 🙂

  2. Hva er galt med Gadamer? Men hvis du skal ha noe riktig utfordrende «pausefyll,» anbefaler jeg Martin Bubers «Ich und DU» – gjerne Bokklubbens utgivelse. Det er noe å gruble på det. Hva er JEG’et uten DU’et?

  3. Hyggelig av dere å stikke innom, alle sammen! Pausen fylles med lesing og skriving. Kanskje noe av skrivinga havner på bloggen.

    Til Ståle: Ja, jeg leser Gadamer. Og en del andre. Skal siden gi deg en forelesning om akkurat det 🙂

    Og hei Petter – kjempefint å ha deg tilbake her! Ingenting galt med Gadamer – i alle fall ikke foreløpig. Jeg har god bruk for han og hans andre likesinnede hermeneutikkbrødre. Takk for anbefalingen av Buber. Kanskje jeg kan få bruk for den også.

  4. Da det røynet på som verst ved avslutningen av masterstudiet i mai, spiste jeg fiskeboller rett fra «hermeneutikkboksen!» Kunne ikke kaste bort tida, vettu!
    Gadamers universelle utlegninger om språkets betydning som medium til at «jeg og verden kan møtes» er fundamental. Spe gjerne på med litt Husserl og Heidegger for enda dypere perspektiver – men jeg holder fortsatt en knapp på at det er Buber som sier noe virkelig fundamentalt om «meningen med livet, da!»
    Si meg; det er ikke noe kveldskurs i makramé – trinn to – du har gitt deg i kast med? Lykke til, anyway!

  5. «Hermeneutikkboks» – stilig 🙂
    Tror det må være makramè trinn fem jeg driver med. I alle fall skal det føre fram til en master. Og jeg er veldig interessert i få tak i oppgaven din, Petter, den om livsverdener og slikt.

  6. Nå, ja! Kan nok virke noe sær den masteren min. Yrkespedagogisk tilnærming, utdanning av bilmekanikere, vurderingsproblematikk, livsverden og læringslandskap. Aksjonsforskning m.m. Ikke akkurat bedside-lektyre – men svært viktig arbeid å få gjort på tampen av en laaang yrkeskarriere. Men jeg deler så gjerne. «Vibeke» der ute har jeg dannet et bilde av, både sommer- og vinterutgaven, men nivå fem-studenten er vel noen annen?

  7. Simen: Ække helt ferdig ennå. Skjønner at det har «pinget» der inne hos deg. Har redigert kategoriene og da skjedde det visst noen saker jeg ikke var klar over.
    Tema er fortsatt ikke tilpasset helt; skal legges inn noen andre bilder og jeg må prøve å få på plass noe «ekstra» og noe som er «meg». Geir hjelper meg, så jeg skal nok klare meg 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *