Jada – så skulle hun plutselig bli leder for en stakket stund. Plutselig skulle hun få bestemme og gi sine medarbeidere ros og anerkjennelse. For med ros og anerkjennelse får man glede og lojalitet tilbake. Det hadde hun lest. Hun hadde også lest at på arbeidsplasser hvor merdarbeiderne var godt fornøyd med lederen, der var det også lavest sykefravær. Det var liksom litt høytidelig det der med lederansvar. «Hvis du har lederansvar, er du derfor en av de viktigste arbeidsmiljøfaktorene», leste hun. Ja – hun skulle gjøre sitt ypperste for å skape en god arbeidsplass. Hun skulle

  • alltid stå bak sine ansatte og dele ansvaret
  • være åpen for medarbeidernes ulike måter å løse oppgaver på
  • lytte og lære av de ansatte
  • delegere oppgaver og gi støtte og ansvar
  • være tilgjengelig
  • informere
  • gi feedback og oppmuntring
  • lytte
  • være i dialog
  • tørre å ta konflikter

Det var det hun skulle. Fra medarbeider til sjef på no time. Problemet var at hun bare kunne sjefe over seg selv og sin egen tid. Hun hadde ingen hun kunne være sjef for. Hun aner fortsatt ikke når nye medarbeidere er på plass. Det er det sjefer over henne som bestemmer.

11 Comments on Sjefen bestemmer

  1. Du kan i allefall gi feedback og oppmuntring til deg selv 🙂 Eller i det minste har du en liten prep-periode mens du venter på medarbeiderne.

    Men der fikk jeg i alle fall en liten liste jeg skal ta med meg når jeg begynner med lignende ansvar selv om to uker.

    Gratulerer med promotion selv om du ikke har noen å sjefe over enda!

  2. Ja, jeg skal sjefe som bare det! Det er jo greit å prøve seg på seg selv før andre kommer inn i bildet. Så får man se hvor lenge dette lederskapet varer.
    Gratulerer til deg også 🙂

  3. minneapolise: Ja, det blir å øve seg en stund. Så får vi se om dette er en stilling de lar meg få for en stund framover. Nå har de bare konstituert meg. Det hele er litt merksnodig.

    tonita: velkommen innom! Og kopier i vei 🙂

  4. Når medarbeiderene er på plass, er du flink dersom du klarer å gjennomføre alle sjefe-målene dine..

    Forresten hva har skjedd med bloggen?

  5. Gratulerer med sjefete jobb og ny makeup (layout). Den siste kler deg. Det første vil du finne ut av, om det passer deg like godt som du passer den.

  6. Simen: bloggen har vært gjennom en bli-ny runde. Den trengte det nå etter måneder i samme habitt. Ellers savner jeg flere tre-kollone-tema på WP. Noen som kan ta seg bryet verdt å hoste opp flere tema?

    Sjefemålene mine har jeg ingen peiling på om jeg klarer å gjennomføre. Men de kan jo være greie å tenke på?

    bridgehill: Takk! Når det gjelder utseende – se kommentar ovenfor. Når det gjelder jobben: Jeg tror jeg trenger en smule tid på å finne ut om den passer meg.

  7. Gratulere!! Med ny design men først og fremst ny jobb!
    Spennende, krevende og morsomt – om man liker det. Hvis ikke er det bedre å hoppe av!
    Som sjef er det viktig at du ikke har et behov for å bli likt, for det skal faktisk være lov å bli forbannet, klage på og til sjefen – det er en ensom posisjon på mange måter – men utrolig fasinerende også. Og uten behov-for-å-bli-likt er det lettere å være rettferdig og se saker fra flere vinkler (min erfaring i alle fall) og det betyr selvsagt ikke å være drittsekk 🙂

  8. Randi: Jeg likte denne tre-kolonneren, men skulle gjerne sett det var flere å velge i. Eller kanskje det er like greit at det ikke er flere? Det er sånn som når jeg står ved en sjokoladehylle. Der er det så mange sjokolader at jeg ikke vet hva jeg skal velg, og da lar jeg være å ta sjokolade. Blir det for mange å velge i, vet jeg ikke hva jeg skal velge. Men jeg ser at ved å ta i bruk «eget domene», hadde jeg vel fått det slik jeg ville. Rent bortsett fra at jeg har ikke tid til å sette meg inn i sånt – og i alle fall ikke NÅ – med ny jobb og greier. ja, ja – jeg er jo på samme jobben da, rent fysisk, og så er det bare midlertidig, og det kan være jeg må gjennom intervju hvis sjefene vil at jeg skal være der. Men den tid, den sorg. Jeg får se om jeg liker dette her 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *