23/52: Dent-de-lion

12 kg løvetannhoder skulle de plukke, tante og onkel, min kusine og fetter. Inn i bilen ble de stuet, onkel og en kamerat foran, tante og en venninne og fire unger bak. Sekker, bøtter, vannkanner. Foran tente de røyken, bak var de kvalme og svette. Uti løvetannåkeren havnet de. 12 kg.

Det klukket jevnt og trutt i vindunken på badet. Klukk, klukk. Helt til innholdet kunne helles på flasker. Og det ble prøvesmakt. Helt fram til påske ble det prøvesmakt. Den var enten for sur eller for tam eller for beisk. Egentlig var den ikke god før det hadde gått et år fra løvetannhodene var plukket. Da var det ingen flasker igjen.

Og familen måtte ut å plukke nye løvetannhoder. 12 kg.

«Nær» var tema for X/52 – Et bilde i uka i uke 23. Dent-de-lion er mitt bidrag. Løvetann, en nesten avblåst en. Helt umulig å lage vin på.

Andre har løst oppgaven på ulikt vis:
Sonja Middelhuis: Surfeflua
Joar Alvsvåg Etterlid: I can see you
Anne Ueland: Dandelion Seeds
Yngve Thoresen: Closed
Geir Ertzgaard: Snake in the Grass
Ståle Ertzgaard: Ikke bare fluer…
Stein-Evert Pettersen: Nært innpå det våte element

3 kommentarer om “23/52: Dent-de-lion

  1. Tilbaketråkk: 23/52: Nær
    1. Har tatt bildet i RAW, for første gang. Fant ut at det ikke trengtes bearbeiding, annet enn litt klipp i kantene. Det ble akkurat slik jeg ville ha det, når jeg ikke har objektiv der jeg kan gå enda nærmere.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *