16/52: Morgenfrisk

Hva er vitsen med et Fabergéegg når egg er så vakre i sin naturlige tilstand? Mine påskeegg er naturlig hvite, de ligger der i sin rosa kartong fra Prior. Egg fra Morgenfriske Høner. Jeg vet ikke om slike friske morgenhøner er frittgående, økologiske eller burhøns. De hadde vel vært merket med «økologisk» dersom eggeleggeren hadde vært av den typen. Ei økologisk høne får jo trippe rundt og rote i jorda og har god plass. Sikkert så god plass at hun ikke driver og hakker på andre. Det gjør visst de frittgående, nemlig. Selv om de har god plass, er de ikke så frittgående som økologihøna. 9 høner pr m2, visstnok. Blir nok en del hakking da. Burhønsa, som ikke må forveksles med burugler, de får bo i lag tre og tre. Så sier visst reglene. En sittepinne må de ha, og en skjermet plass til å legge eggene.

Men egentlig, egentlig ligner disse vakre vesener på kvinnebryst der de ligger. Morgenfriske.

Egg var tema i X/52 – Et bilde i uka – uke 16. Et eggende tema. De andre har løst oppgaven på sin måte:

Jelrik Nylund-van Berkel: Pure egg
Line Storlid blanda » egg»
Yngve Thoresen: Glowing Egg
Anne Ueland: Finally In Freedom
Naturglede: Flere egg!
Sonja Middelhuis: Tema uke 16/52: Egg
Anne: Del 3 egg

10 kommentarer om “16/52: Morgenfrisk

  1. Tilbaketråkk: 16/52: Egg
    1. Yngve: Jeg tror du vil ha mer glede av morgenfriske kvinnebryst enn et Fabergé-egg. Slike egg skaper bare bry. Dyre er de, og støv samler de også 🙂

  2. He he, og her setter du fingeren på noe jeg alltis dynes har vært et `tjas` ut av en annen verden…, for når det til og med bir kompisert å kjøpe egg på butikken, ja da gir en seg nesten over. for med som baker da, 3 egg??!! hvilke skal man velge??? hvem har den rette størrelsen?? solegg, frokostegg, XL, frittgående, økologiske, rart en liten hulder går litt i surr .-))

  3. Morsomt og lærerikt bilde & tekst;O)))) flotte størrelser på eh,… eggene og en assossiasjon jeg aldri noen gang har kommet på er herved festet i mitt hode for alltid!!!;O) hahahaha,morgenfriske kvinnebryster og egg,…monn tro om bryster og kan være er økologiske og om helseøstre tenker det og dømmer mødrene utfra økologisk kvalitet på melka når de ammer….nei nå ble det srr i et ode som egenlig skulle sovet,.facinert over teksten din og ud blir herved i min eggkåring den med den «beste egg historien», både ift opplysninger om ALT jeg ikke ante om egg og høns, økologi, størrelser og brystelignelse;O))) Fikk meg en god latter og her. Herlig kult bidrag og løsning på uktema,O)))))

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *