15/52: Furet værbitt

Furet værbitt klorer naustet seg fast til underlaget. Det står på påler helt nede i vannkanten, tæret av tidens tann. Grått, og en tanke rødt der det er vølet. Egentlig totalt til nedfalls. Hadde det ikke vært for taket. Denne vakre skifersteinen i ulike grånyanser. Lagt av de som kunne det, den gang da, direkte på bordtaket. Slitesterkt. Om naustet søkk i saman, ligger steinen der. Og kan gå til gjenbruk den dagen naustet ikke står mer.

Ut mot Austfjorden står dette grå. Denne blå fjorden, av og til stille og blank, av og til med skumtopper på, slik som nå.

To farger er tema for uke 15 i X/52 – et bilde i uka. Mine farger er grå og blå. Mitt eget hus er også grått og blått, med hvit mur. Det er noe med det grå og blå som tiltaler meg.

Andre deltakere løser oppgaven på sitt vis:

Sonja Middelhuis: Alpakka i sort og hvitt
Jelrik Nylund-van Berkel: Jeckyl and Hide
Ståle Ertzgaard: Vårtur
Line Storlid: ” Warmer than my dream of summer heat “
Anne: Rødt/Sort
Yngve Thoresen: Elusive
Anne Ueland: Friends Forever
Line Aakre: Frosken

15 kommentarer om “15/52: Furet værbitt

  1. Tilbaketråkk: 15/52: To farger
  2. Dette likte jeg, Vibeke. Det er noe eget og sjarmerende med disse grå forfalne husene som forlengst har sett sine velmakstdager. De har en personlighet og særpreg som få velholdte kan håpe på.
    Likte også komposisjonen godt. De flotte detaljene i treverk og skifertaket kommer godt fram, og den blåglitrende fjorden danner en flott ramme for det gråstenkte. Enkelt og vakkert.

  3. Slike gamle naust kan studeres i timesvis, og jo lengre man ser jo flottere blir dem faktisk.
    Har noen slike jeg besøker jeg også, og faktum er faktisk at jeg føler en viss ro og til tider en trøst blant slike gamle bygninger, underlig i grunn.

    Takk for at du viste Vibeke.

  4. Tilbaketråkk: Elusive

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *