13/52: Syklus

 

Syklus – tidsrom mellom hendelser som gjentar seg jevnlig. Krokusen er de første, noen lilla små tuster, som hvert år brøyter seg rydning gjennom jord og råtne blad fra i fjor. Påskeliljene, satt ned av husets forrige eier, for minst tredve år siden, hvert år kommer de i sine klynger. De får stå i fred for meg, unntagen litt kompostjord i ny og ne.  Rododendroen, den orange og den hvite, som jeg selv har plantet på husets nordside. De knopper seg på denne tiden. Om litt over en måned står de i full blomst. Dette skjer år etter år, stadig tilbakevendende.

Tilbake er ukens tema på X/52 – Et bilde i uka. Du vil tilbake til noe, noe kommer tilbake. Noe kommer tilbake igjen og igjen. Årstidene er slik, denne syklusen som et år jo er. Jeg liker det, liker å kjenne og oppleve de ulike årstidene. Det er noe trygt ved det.

Andre har løst oppgaven på denne måten:

Ståle Ertzgaard: Ingen vei
Randi Lind/Naturglede: Tilbake i tiden
Anne: Tilbake
Yngve Thoresen: The Spectacled Caiman
Line Aakre: Tilbake til hverdagen
Anne Ueland: Flashback
Jelrik Nylund-van Berkel: Saucisson, fromage et vin

16 kommentarer om “13/52: Syklus

 1. Tilbaketråkk: 13/52 Tilbake
 2. Å ja!! om nå knoppene ikke har bitt spist av rådyr…, for det skjer nå her 🙁 nattestid kommer de også, så en ser bare spor og dermed blir en jo snytt for bilder av dem også, men skitt sann, de skal leve de også.
  Kaffegrut skal visstnok være helt ypperlig gjødsel har jeg hørt, og det av min mor som er en ivrig hagelagsdame, kaffegrut og bananskall faktisk, økologisk er det jo også.

  Tall ellers for at du hjalp meg med den lnkinga, forklaringa ikke minst, for du skal vite jeg har undret og slitt en masse.

  Fin fin uke ønskes deg Vibeke.

 3. Endelig er våren tilbake, med alle knopper som her, som snart bringer tilbake de flotteste blomstene, til fryd, pryd og balsam for øyner, nese og sjel. Kjempefint temabilde 🙂

 4. Jeg lette lenge etter noen spor av våren rundt området jeg bor i, men fant ingen tegn til at noe gror under det våte gresset noe sted. For dette var også det første jeg tenkte på.

 5. Kjempefint bidrag. Rart å se tilbake, og tenke på hva som la grunnlaget for fremtiden. Rododendroen setter jo knopper på høsten, og overrasker oss alle med et vell av blomster i mai. Herlig!

 6. Åååå, er det ikke deilig! Når tilbakevbendelsene på denne tiden av pret finner ut at det er på tide å gjøre sin entré? Deilig tekst og drømmestemning i bildet. Takk for det lille smilet som spredde seg i trynet mitt mens jeg leste denne bloggposten 🙂

 7. Så sant så sant det du skriver om temaet, ledsaget av et godt bilde som illustrasjon.
  Selv har jeg ikke landet med et resultat ennå, men jeg har vært inne på samme tanke. Jeg kommer nok med løsning, om noen dager seinere enn meningen.

 8. Tilbaketråkk: The Spectacled Caiman
 9. Fin bilde. Selv hadde jeg lyst å ta bilde av hestehov, yndlingsblomsten min. Men ser nok ut som jeg må vente noen uker til før de spretter frem 🙂

  1. Line: Hestehoven ser jeg etter, eller Leirfivel som jeg kaller det. Har ikke kommet fram her heller, men noe er på gang 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *