12/52: Spilleglede

Spilleglede og fellesskap heter det, og jeg gleder meg over blås og slag. Jeg gleder meg over den hobbyen jeg har hatt siden jeg var 10 år, som har vist meg vei inn i musikkens verden, der jeg har spilt de enkleste Sousamarsjer og de vanskelige, men nydelige brassbandverker. Der jeg har fått spille i et stevnetelt på Lundamo, en gymsal i Nordhordland, i et øvingsrom på Toneheim, i Nidarosdomen og i Grieghallen. Der jeg har fått føle fellesskapet med folk som liker det samme som meg, der vi har øvd og slitt, vært sinte og sure, stått og gjespet av nervøsitet, vært på scenen, strålt av lykke, fått dommerkommentarer. Korps er spilleglede og fellesskap. Og så får andre si hva de vil. Vi som er der og blir der, vi ville ikke valgt annerledes.

Glede var tema for X/52 i uke 12. Jeg er på etterskudd, jeg vet, men synes det vil være dumt å hoppe over et ukesinnlegg.  Bildet viser en konsentrert slagverker. Ikke en korpsmusikant, men elev i kulturskolen. Bildet er tatt i forbindelse med den årlige kulturskolekonserten. Hans hamring på slagverket gleder meg,  jeg vet det gleder ham, og det gleder de andre tilhørerne.

Andre har løst ukesoppgaven slik:

Line Aakre: Smiiiiiiletabelett
Geir Ertzgaard: Nummer 14
Anne: Glede
Line Storlid: LOL: Glede
Ståle Ertzgaard: En fargesymfoni
Stein-Evert Pettersen: “Hoppende glad”
Naturglede: Gledesutbrudd
Jelrik Nylund-van Berkel: Gledelig gjensyn
Sonja Middelhuis: “PUR GLEDE”
LykkeYade: Vårlig glede
Yngve Thoresen: Cafe mocha

Les gjerne mine bloggposter hos Norges Musikkorps Forbund

4 kommentarer om “12/52: Spilleglede

  1. Tilbaketråkk: Uketema uke 12: Glede
  2. 🙂 Og det gleder meg. Bildet. Og teksten. Og musikken. Kanskje ikke all musikk, men den som gleder meg gleder mer enn det meste. Og så ble jeg også litt glad over at du likevel kom med en gledespost til X/52. Et herlig bilde. Liker svart/hvit og den ivrige pjokkens uskaprhet i kontrast til de glitrende, gnistrende trommene.

    1. Åja, jeg kunne jo ikke hoppe over en x/52-uke. Det er neste juks, hvis man ikke er veldig forhindret da. Og for meg var det bare opphoping av daglige gjøremål 🙂 Jeg er så rar at jeg liker når unger øver på instrument. Når pianoet og blåseinstrumentene her i huset ikke får stå i fred. Da liker jeg meg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *