10/52: Rusten holk

Den en gang så vakre cabincruiser kruser ikke fjorden mer. De var nok stolte, eierne, som en gang fikk denne i hende. Signalgul og hvit, lekker og smekker. Skai i setene, radar, badetrapp. Godt på vannet, lå den. Far bak rattet, mor med nesa vendt mot sola. Kanskje en tur inn til byd’n. Vise seg fram, ta noen øl der ved bryggekanten. Billigere enn å besøke restaurantene der inne i storbyen. Kruse tilbake til strilelandet.

Kildesortering. Gjenvinning. Vrakpant.

En dag var ikke båten mer verdt, eieren fikk kanskje en ny, en stor fjordseiler. Den signalgule og hvite får mer og mer rust, den er fraktet langt opp på land. Sakte til nedfalls.

Forlatte steder er tema for X/52 denne uka. Det finnes noe forlatt overalt. Denne båten var en gang et sted for forlystelse og fritid. Nå er den tappet for energi og er lite egnet for turer mellom øyene. Jeg ser på den som et forlatt sted. Og nei, den er ikke min.

Andre deltagere har løst oppgaven på sin måte:
Jelrik Nylund-van Berkel: Windoweyes
Sonja Elisabeth Middelhuis: Forlatte steder
Anne: Naust i fjæra
Anne Ueland: Abandoned and destroyed
Geir Ertzgaard: Rundown
Ståle Ertzgaard: Forlater detforlatte
Vanja S. Lund: Stille
Stein-Evert Pettersen: “Forlatt sted”
Yngve Thoresen: Snail Shell

19 kommentarer om “10/52: Rusten holk

 1. Så fint å tenke en annen vei enn bygninger. Ja stakkars cabincruiser har nok levd et flott liv til den plutselig ble glemt. Men han har ikke mistet håpet. Nøkkelen er fortsatt i tenningen så hvem vet en vakker dag blir det reinkarnering og et nytt liv.
  Flott bilde!

  1. Jelrik: Ja, nøkkelen sitter i. De hadde vel ikke stort bruk for den etter at de sa takk og farvel til båten. Skulle gjerne gått opp i båten, men rusten og isbelagt båtbunn fristet ikke. Forlatte bygninger har vi mer enn nok av her jeg bor. Vanskelig å velge hvilken en man skulle tatt 🙂

 2. Knallbra løsning til temaet Vibeke. Denne båten har nok vært mange steder, og helt sikkert også forlatte steder, og nå er den stakkars forlatt selv. Flott fotografert, kult med snøen i ruta. Digget ditt anderledes og flotte bidrag til temaet 🙂

  1. Anne Ueland: Tusen takk for hyggelig tilbakemelding på bildet. Vaklende på sleipe tømmerstokker, stod jeg, i fotogjerningsøyeblikket. Bedre å falle fra sleip tømmerstokk enn å gå opp i båten, var ikke sikker på istykkelsen der 🙂

 3. Enig med de andre her, Vibeke! Godt at noen også tenker i andre baner! Vi er jo forskjellige individer, ergo tenker vi også forskjellig. Dette var et supert bidrag til temaet – selv båter kan bli forlatt! Jeg liker utsnittet og etterbehandlingen også! =)

  1. Sonja: Takk skal du ha. Jeg liker det styggvakre, og av en eller annen grunn ser jeg på slikt «søppel» som en form for kunst. Søppelkunst 🙂

 4. Dette er noe for en `Rusty Girl` Vibeke. Dama som bare elsker alt som har med rust å gjøre falt helt hodestups for dennne båten kandu tro 🙂 Hærlig hærlig!! ta den med til nausta mine så camperer vi i lag 🙂

 5. Det er noe skummelt spennende med slike rustholker. Når jeg sniker meg inn i dem, enten det er biler, båter eller noe helt annet, er det som om en overtredelse, som om jeg befinner meg et sted jeg ikke har lov til å være. Og det selv om ingen egentlig bryr seg det døyt.
  Syns du formidler vemodet fra slike «forbudte holker» godt her. Et vakkert bilde av noe som aldeles ikke er vakkert lenger, hvis du forstår hva jeg mener 🙂

  1. Ståle: Ja, jeg skjønner hva du mener. Styggvakker, kaller jeg det. Noe som forteller noe, at noe har skjedd, som vi ikke vet om. Som vi bare kan tenke oss til.

 6. Ja, dette så kjent ut. Har vært i mange båter gjennom oppveksten, og noen ender opp som dette. Noen så nesten slik ut når de var i bruk også…

  Ser du bruker innstikket mitt også. Alltid moro når jeg snubler over blogger som har det. Jeg har en referansekunde i Lillebjørn Nilsen. 🙂

  1. Yngve: Tror at denne i bruk ville vært en selsom opplevelse 🙂

   Innstikket ditt, ja. Lenge siden jeg har lagt til noe der, og lenge siden jeg har lagt nye innstikk i bloggen. En får holde seg til det kjente og kjære 🙂

 7. Auda, enn å la båten forfalle slik. Slik den fremstår der virker den i høy grad forlatt ja.
  Sikker riktig det du skriver, engang stolte eiere, nå,….tja, kanskje investert i ny, eller kanskje ikke i stand til å bruke båt mer. Hvem vet, forlatt er den ihvertfall.

 8. Også her er jeg sen, alt sagt men sier det litt til, knallstilig løsning, supre detaljer, syns jeg kjenner lukten fra barndomens forlatte biler og båter. En helt særegen lukt og jeg DIGGER bildet ditt en hel haug;-)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *