8/52: Heksedans

Fang en melodi, skrev ukas oppgavemaker på X/52 Et bilde i uka. Noe som førte til fullstendig blokkering hos meg. Også hos meg da, som har metervis med Spotifylister. Men så gjorde melodien seg egentlig selv. Et kostyme og litt lek med ulike bildeprogrammer, og resultatet blir en Heksedans. Kanskje en hyllest til 60-års jubilanten Jan Eggum, eller kanskje bare helt tilfeldig, eller kanskje fordi dette var den andre plata jeg ble eier av, den gang på midten av 1970-tallet. Da eide jeg en plate fra før, Harpos Smile.

Det sier vel noe om meg og min musikksmak den gang i meget unge år, eller den sier noe om utvalget av musikk i heimen. Der gikk det i den tiden i Vømmel, Roger Withaker og Chet Atkins. Eller mammas fortryllende pianotoner.

I dag spenner musikksmaken over et langt videre register, men Heksedans lytter jeg til innimellom. Og om den fullstendige teksten ikke har noe med heksedans som sådann å gjøre, kan vi tenke oss det. Min(e) heks(er) danser til ordene: ute maner månen uten stans: Kom til heksedans.

17 kommentarer om “8/52: Heksedans

 1. Du kom da i mål 🙂 men virkelig ha meg unnskylt for å ha gitt deg litt hodebry, det var da slettes ikke meninga, men resultatet ble til et slikt bilde som egentlig hører mest hjemme i et kunstgaleri, en ser og ser og ser stadig noe nytt, hærlig!!

  1. Anne: Det finnes så mange sanger i verden, vet du. Og så forferdelig vanskelig å velge. Ser flere av dere snakke om kunst, og jo, det ble vel litt kunstlignende til slutt. Utgangspunktet var en heks i bevegelse, der jeg hadde fått med bevegelsen i bildet. Så var det bare å jobbe ut fra det. Litt mekking og miksing. Voila! 🙂

 2. Om det var hodebry håper jeg du får masse av det!!!!
  For en særpreget og spennende løsning av Heksedans! jeg er helt facinert, ser på det som en blanding av førtidens hekser som de brente på bål og moderne hekser smeltet sammen, så dette var kreativt Vibeke. For kunst er det, og her må jeg og bare si det samme som Anne , man ser og ser og ser!
  Spennende og Kreativ løsning på ukestema. Well done 😉

  1. Line: Alle oppgavene har til nå skapt hodebry for meg 🙂 – og det blir ikke bedre for hodet mitt i uke 9.
   Hyggelig at du liker løsninga mi. Har eksperimentert litt, men havnet til slutt på denne. Det som irriterer litt, er at jeg ikke fikk til et bra bilde med heksa i helfigur. Og så er det jo heller ikke et bilde med et fokus. Jeg vet enkelte helst vil ha det. Selv liker jeg å leke med uttrykk. Så får det bli som det blir. Rent fototeknisk har jeg langt igjen.

   1. me to;-) long way to tipperrary eller noe sånt, mn bare med å være deltager i dette flotte prosjektet så må vi lære,.det er jo bare perfekt;O) ikke tenk på hvordan andre vil at bildene skal være. da stenger du for kreativiteten. tenk bare på hva DU vil formidle. Lek med uttrykk, kos deg og gled deg over hihi den utrolige vanskelige oppgaven du har gitt oss til neste uke;O)

 3. Hi hi hi Vett du hva, dette er så kult og kreativt. Jeg har vært så frustrert hele uka, på hva i all verden jeg skulle finne på selv. Jeg har jo hatt Stratosreklame sangen i hodet, men kunne liksom ikke ta bilde av reklamen på TV, av en dansende ku som brauter Mo mo mo. Kjøpte sjokoladen da, MEN det ble helt feil. Digger bildet ditt, det ble skikkelig tøft 🙂

  1. Anne Ueland: Blir litt ydmyk her jeg sitter. Så mye skryt. Takk. Tar bilder etter beste evne og er grønn av misunnelse når jeg ser proffe bilder bearbeidet i skikkelige proffe programmer.

 4. Så moro å se hvor ulikt vi tenker med samme utgangspunkt! Du viser deg som den kunstnersjelen du er igjen, Vibeke. Har vel sagt det før, men jeg kan da si det igjen: bildene du tar og bearbeider har så tydelig ditt sårpreg, og det liker jeg veldig godt!
  Flott bildemanipulasjon som gir 60-åringens etter hvert så voksne sang et litt nytt innhold. Flott heks, da gitt! Ikke den skrekkøgla som dyppa Snøhvits eple i noe svineri, nei 🙂

  1. Ståle: Også jeg som føler meg som en novise i selskap med dere andre som får til så mye bra. Bildene mine har kanskje mitt særpreg? Det har jeg ikke tenkt over.

   1. Vibeke,.du er ikke mer novise en jeg/sikkert mye mindre t.om
    !Jeg er så amatør i det meste at du vil ikke tro det, bare sånn for å si at jeg føler meg og sånn blant de andre;-)
    Så klart bildene dine har særpreg,.Det viser du tydelig med dette kreative spesielle og særpregede bilde. Vær stolt av det du!!Sånn !!!så det så;O)))

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *