5/52: Der tiden står stille

Stillheten. Slik du finner den bak gjenspikrede florsvindu. Ved en ustelt grav. Bak en knust glassrute der plastblomstene samler støv. En flor, en gang i bruk, etter hvert vil den sige sammen av elde og måttspist tømmer. En gravstein, forvitret av tidens tann. Lilla, født en gang, død en gang.  Bak blondegardiner på skakke, en evigblomstrende plante, et keramikkekorn. Der tiden står stille.

Ukas tema i X/52  Stillhet

Andre deltagere denne uka:

Anne Ueland: Hush

Ståle Ertzgaard:  Öppna landskap

Jelrik Nylund-van Berkel:  Paperjet

Jan Ivar Vik:  Stillhet

Geir Ertzgaard: Silence is golden

Line Storlid: Sleeping Beauty

12 kommentarer om “5/52: Der tiden står stille

 1. Spennende tolkning, Vibeke, Veldig annerledes og veldig bra. Liker kobling mellom bilde og tekst her. Gir en ettertenksom melankolsk stemning over bloggposten som helhet, bildene og inni leseren.

 2. Dette var en kreativ og spennende løsning Vibeke. Liker det svært godt, fra symbolikk til komposisjon. Gråtonene er med på å forsterke budskapet i dette motivet så veldig bra valg av toner også!
  (jeg hadde faktisk tenkt meg på en gravlund men regnet ødla det..fristet lite)

  Jeg må bare si at jeg syns denne løsningen er suveren og GRATULERER med spennende og vel uttført ukesoppdrag;O)))

 3. Tilbaketråkk: 5/52: Stillhet
 4. Kjempebra løsningen til temaet dette. Stillheten er til å ta og føle på, og ikke minst til å sette hodet i tanker, på hva er historien bak dette stedet. Likte bildet ditt kjempegodt, well done!:-)

 5. Jeg vet som lærer og som pappa at man ikke skal snakke om favoritter, men dette er faktisk favorittbildet mitt av de som har blitt levert til «Stillhet», det er ikke teknisk ekstatisk, men det er skikkelig nerve i det.

  Og så må du huske på å legge meg til i linklista di – eller var bildet mitt sååå dårlig?

 6. Synes du har levert et kjempegodt bidrag til temadagen.
  Bildet, og tankene du formilder til, gir rom for tanker og assosiasjoner. Et bilde som gir meg både ettertanke og vemod.

  1. Takk for hyggelige tilbakemeldinger på «løsningen» av tema Stillhet. Det er noe stille i det som er øde, selv om det øde ikke ligger øde til, men midt blant levende liv. Bare en spasertur fra der jeg bor.

 7. Tilbaketråkk: Silent Baby

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *