4/52: Månelanding

Han mente jeg skulle ta en utfordring, den godeste Ståle på sin Bildesafari. Ta et bilde, sa han, og hiv deg med i X/52 – et bilde i uka.  Og så skulle jeg ta bilde av lys i en by.  For det første forstod jeg ikke reglene i X/52, ikke at jeg er dum eller noe, men noe var og er fortsatt uklart. Mulig jeg er trøtt, mulig jeg ikke orker å sette meg inn i hva ord betyr.

Og for det andre.  For det andre bor jeg så til de grader langt ute på landsbygda at å gå ut å ta bilde av lysene i en by ville bety en ekspedisjon på 15 mil tur/retur.  På en måte sa det seg sjøl at det var et prosjekt jeg ikke orket nå. Oppgaven i denne ukas X/52 – et bilde i uka er nemlig City Lights.

Så jeg tenkte jeg skulle stå over.  Helt til jeg sto på kaien i Leirvåg.  For fra kaien i Leirvåg ser man bort på en by, en by som i kveldsmørket får oss til å tro at vi befinner oss langt vekke fra flate landskap i Austrheim, ved Fensfjorden og med fri tilgang rett ut i Nordsjøen.  Et skyline en storby verdig. Oil City, drømmen, drømmen om rikdom, Norges sparebøsse. Regjeringens månelanding.  Et yrende liv, arbeidsfolk natt og dag, på sjø og på land.

Dette er Mongstad, en del av dette gedigne anlegget, på kveldstid, med lang lukketid og noe ustødig hånd, tatt med mitt Olympus E520.

Andre deltagere denne uka:

Geir Ertzgaard: Simply lit up

Ståle Ertzgaard:  Over en by

Jan Ivar Vik: I gågata

Line Storlid: Trying to catch a handful of light

8 kommentarer om “4/52: Månelanding

 1. Flotte greier! Storbyen langt ute på bondelandet 🙂
  Herlig bilde fra Norges svar på Manhattan eller noe. Glad du heiv deg med, jeg! Hurra!
  Og neste uke klarer du kanskje lettere enn andre å knipse «Stillhet»?

  1. Det er noe Manhattensk over byen, ja, selv om jeg aldri har sett Manhatten live, verken i lys eller mørk tilstand.
   Vet foreløpig ikke om jeg har hivd meg med, for jeg får jo ikke til å legge det inn på X/52, selv om jeg har både brukernavn og passord.
   Stillhet burde vel forøvrig gå bra.

 2. Tilbaketråkk: 4/52: City Lights
 3. Jeg biir helt imponert over at du klarer å finne bylys midt ute på landsbygda. Du har guddommelige evner. Morro at du blir med da gitt. Litt tålmodskap, så blir dette strålende. Neste ukes tema passer vel også som fot i vott: Stillhet, det må det vel være mye av på Vestlandet?

  1. Så gøy at du tok en sånn utfordring uten en by å ta bilder;O)
   Du er i gang og bildet ligger inne på X52 siden så jammen har du fått det til, og som de sier, stillhet blir nok en herlig oppgave i forhold og oppmuntring til å henge med. Håper det!
   Bildet er det masse lys i og det ser ut som en storby så flott løsning ift muligheter.
   Lykke til denne uken, Line;O)

  2. Geir / Line:
   Takk for tilbakemelding på bildet.
   Om det blir noe mer, vet jeg ikke i skrivende stund. Føler meg vel litt som en novise i dette selskapet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *