Visualize yourself

Now you might find it odd that I haven’t mentioned anything in here about the actual subject you are writing about! Does it matter? If you create a post with 1) a captivating headline, 2) a unique personal view 3) a personal risk, 4) an entertaining spin through 5) words that sing, won’t that be a joy to read? Of course it would because you’ve crafted a perfect blog post!

Dette skriver Mark Schaefer på bloggen socialmediatoday. Her lister han opp fem elementer for den perfekte bloggpost, og mye av dette tenker jeg selv når jeg blogger eller leser andres blogger.

Tittelen er det første du ser, sier han. Få den fengende. Deretter er det viktig å få til en personlig stil, ikke etterlign, vær deg selv, ekte og menneskelig. Folk vil tilbringe mer tid på og med bloggen din hvis de liker skrivemåten og skrivestilen din. Svett litt. Til slutt vil ordene synge (hadde det vært så lett), underhold og vær overraskende.

Vidder er fine greier, skal jeg si deg. Kan en bloggpost bidra til viddevandring, er jeg tilfreds

Det sier Ståle bak bloggene Ståles Safari, Daxiania og Skrift. Ståle er flink til å leke med ord, synes jeg, og det er leken jeg på mange måter er ute etter når jeg leser blogger. Leken og undringen. Klarer skribentene å få fram dette, selv i en alvorstung eller informativ bloggpost, så blir jeg glad og tilfreds. Slik er det også med Aslaug bak bloggen AnaMe. Korte, litt stakkato setninger, korte poster, som munner ut i en youtubevideo. Hennes opplevelse der og da som illustrers med musikken. Hadde jeg ikke visst bedre, hadde jeg trodd Aslaug snakker slik, men det gjør hun jo ikke.

Jeg har nettopp sendt inn min liste over kandidater til Tordenbloggen 2010. Alle 10 kandidater på den listen oppfyller kravene jeg setter til en god blogg. Jeg vet ikke om de svetter over ordene sine, men jeg liker å tilbringe tid på de bloggene fordi de er personlige, ekte, menneskelige og av og til overraskende.

(Illustrasjon: Irma Gruenholz)

Takk til @aslaugok som gjorde meg oppmerksom på The five elements of a perfect blog

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *