Life is a lively process of becoming

Denne stadige prosessen jeg er i. Leting og lesing, finne de riktige perspektivene, drøfte, skrive. Denne prosessen fram til produktet leveres, likevel er det ikke produktet i seg selv som er det viktigste, det er å finne fram, undre seg, lure på. Er jeg på riktig spor? Vil teoriene henge sammen med problemstillingen jeg tar opp? Denne prosessen fram mot å starte på enda en prosess, fordi det jeg holdt på med, ble ferdig med i forbindelse med en eksamensoppgave, den fører meg bare videre framover. Stadig i prosessen. I masterprosessen.

Slik kan 2010 oppsummeres. Som en prosess. Med dette ene ordet. Og slik ønsker jeg også at 2011 skal oppsummeres. At jeg stadig vekk er i denne prosessen, en prosess som drives framover, der det skal undres, forskes, stilles spørsmål, der man kan finne svar. Man skal gå på tryne, reise seg igjen, forhåpentlig. Framover, framover. Skriveprosessen.

Livet er også en prosess, intet er ferdig før man ikke er lenger. Å være til i denne livlige prosessen som kalles livet.

(Illustrasjon: carmelscribe)

Inspirert av ziarah og med ønske om å skrive noen ord hver dag, henger jeg meg på prosjektet #reverb10 , et bloggprosjekt der man skal refletere over året som gikk og året som kommer. Det legges ut en oppgave hver dag i desember, og dagens oppgave lyder:

December 1 One Word.
Encapsulate the year 2010 in one word. Explain why you’re choosing that word. Now, imagine it’s one year from today, what would you like the word to be that captures 2011 for you?
(Author: Gwen Bell)

3 kommentarer om “Life is a lively process of becoming

  1. Så hyggelig at du slenger deg med! 🙂 Er ikke helt sikker på hva jeg synes om oppgavene så langt, men når jeg leser de fine innleggene fra folk som deltar så ser jeg jo at de fungerer. Det handler bare om den som reflekterer rundt dem 🙂 Rullerusk og Kaja Marie er forresten også med 🙂

    1. For meg er det en fin måte å holde bloggen i gang, men også en fin måte å få den daglige skrivingen inn i fingrene. Må det nå, når masteroppgaveskrivinga starter for fullt. Da tenker jeg at jeg må ha et mål om å holde hjulene i gang med skriving hver dag. Av en eller annen sort.

  2. Ja, jeg har tenkt mye det samme! Må få skrevet ferdig ei novellesamling iløpet av de nærmeste månedene, så jeg forsøker å innarbeide skikkelige skriverutiner. Greit med en daglig trigger, sånn sett. (Jeg bruker også 750Words.com for å få skrevet hver dag)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *