Baderomsstuntet

Hva er egentlig den der greia med at godt voksne kvinner legger ut undertøysbilder av seg selv på twitter?

Hvem tør å kle av seg? Helle Vaagland mener at det kun er kvinner som er pen og tynn som tør å kle av seg, som tør å være naken. Det sier hun i en «heftig debatt» med Marianne Aulie på VG-tv. Selv blir jeg bare sittende å se på Mariannes lepper, hennes lek med håret, hennes måte å snakke på. Vi skal være oss selv, sier Marianne, som selv bare bruker øyekrem, og bildene av seg selv er kun en del av et kunstprosjekt. Hun mener at Helle Vaagland gjør seg styggere enn hun er, og at hun burde stått der i kraft av å være mor. Eller noe.

Jeg blir egentlig bare litt matt av den debatten. Egentlig blir jeg litt matt av alle damer som legger ut bilder av seg selv på den måten der. Ikke fordi jeg har noe i mot kropp. For all del. Jeg liker kropp, jeg liker kløft, jeg liker pupper, jeg liker feminitet. Jeg ser også ironien Helle Vaagland spiller på når hun tar det samme stuntet. Slik jeg også ser at Marianne Aulie ikke forstår selve begrepet ironi.

Skulle jeg selv ta baderomsstuntet? tenker jeg. Stå der med min trebarnsmage, mine forholdsvis faste pupper og til dels smale lår fri for cellulitter, nesa som er litt skeiv, det ene øyet som skjeler når jeg er trøtt, håret som innimellom får et flatt preg? Skulle jeg laget flere valker, eller skulle jeg strammet magen? Skulle jeg laget trutmunn, eller ledd rått? Hadde jeg framstått som feminist, eller hadde det hele bare vært innmari teit? Hadde jeg fått 600 følgere på twitter i løpet av et døgn? Hadde jeg i det hele tatt blitt lagt merke til?

Nei. Jeg hadde ikke blitt lagt merke til. For jeg har ikke noe navn. Jeg har ikke vært i media, jeg har ikke skrevet bok, jeg er ikke programleder på tv. Jeg er fullstendig anonym, sånn sett.

Og egentlig kunne jeg ønske at kvinner slapp å kle av seg for å vise at de var kvinner, om det så var i pornoens, i kunstens eller feminismens navn.

5 kommentarer om “Baderomsstuntet

 1. Handler vel mest om å bli lagt merke til, tror jeg.
  På tide med et utendørsstunt heller. Totalt overlesset med klær og nesten ugjenkjennelig.
  «Kle på deg hele garderoben» kan jo bli en tankevekkende markering av overflodssamfunnet…

 2. Enig i konklusjonen din! Men, hvordan skal kunststudenter lære å tegne/male kropp uten en nakenmodell, enten det er mann eller kvinne? Skjønt det er jo noe helt annet enn å legge ut bilder av seg selv på nettet.

  1. Anne Mette: Det var gøy å høre! Men jeg setter jo ikke akkurat agenda for samfunnsdebatten…. 🙂

   tove: Først og fremst fint å se deg tilbake i bloggen! Når det gjelder nakenhet og kunst og sånn: Jo. Nakne modeller må til. I alle former og fasonger.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *