…and it feels good

Jeg skriver semesteroppgave, men tenker masteroppgave. Jeg tenker at denne semesteroppgaven vil danne et utgangspunkt for masteroppgaven. Det kjennes godt. Det kjennes så godt å være på vei til å finne den «akademiske stemmen» man har lyst til å bruke også, og det kjennes godt å vite at jeg nå har to år på meg, og så er oppgaven i boks. To år, der jeg skal fordype meg i sosiologiske perspektiver, i det filosofiske, i Gadamer, i Wittgenstein, i sosial kapital, i emosjonssosiologi. Der jeg skal finne mennesker som har en historie å fortelle.

Akkurat nå driver jeg språkvask på semesteroppgaven min. And I have to kill some darlings. As always. Jeg lærer aldri det der med ikke å skrive for mye, det er liksom så mye jeg vil ha sagt.

Hva jeg skriver om? Jeg skriver foreksempel om hvordan sosial kapital kan brukes som en ressurs for å skape tillitsforhold mellom Nav og brukerne. Det å ta utgangspunkt i brukernes verdier for å skape en god relasjon og god kommunikasjon. Hvordan det å skape en verdibasert fagkultur med etablering av fellesfaglige holdninger på verdiladede områder muligens vil kunne få de ansatte i Nav til å bli bevisst holdningene sine og ta ansvar for hvordan dette preger den faglige virksomeheten.

Sånne ting. Og jeg skal ikke påstå at det er lett.

…and it feels good.

(illustrasjon: vi.sualize.us)

4 kommentarer om “…and it feels good

 1. Etter en måneds akademisk og twittersk fravær er du tilbake med tre poster på ei uke. Jeg har savnet deg meget. I de tre postene (i sum) er du veldig tydelig den Vibeke jeg liker så godt: et tilbakereflekterende korpsmenneske, en anstendig filosof, en samfunnsengasjert akademiker som bygger kompetanse på erfaring – praktisk kunnskap. Fellesnevneren er et etisk imperativ.

  Kos deg med finpussen på oppgaven og lykke til med vurderingen. Du har (også) forhåpentligvis en god sommer foran deg med tid til de viktige ting? Fra noe av det blir det kanskje bilder og tanker i bloggen?
  .-= Bridgehill´s last blog ..Fløyelsnatt =-.

  1. Bridgehill: Det der var en veldig hyggelig kommentar å møte ved pålogging en siste mandag i mai.

   Jeg ser jeg har et voldsomt bloggfravær, både når det gjelder egen skriving og når det gjelder lesing av andre blogger. En tid trodde jeg at jeg hadde skrevet alt jeg egentlig kunne skrive om, og at dersom jeg skrev mer, kom jeg til å gjenta meg selv. Jeg håper jo at så ikke er tilfelle, og at jeg kan komme sterkere tilbake. Jeg håper jo det.

 2. Kjekt å lese om hva du bedriver Vibeke! Jeg har lenge vurdert å ta videreutdanning, men har ikke kommet så langt enda..

  Jeg har lenge slitt med bloggtørke, særlig på «Hvorfor? Jo, derfor». Bilder har jeg greid å «produsere», fordi det interesserer meg. Derfor har jeg gjort følgende; lagt ned fotobloggen og bygd om «hvorfor? Jo,derfor! til en alt mulig blogg, men med hovedvekt på Foto, fjellblogging, oppskrifter og fotoprat- fordi det interesserer meg! Nye navnet er «Unsharp|Mask og litt Hvorfor? Jo, derfor!» Og nå går alt så mye bedre! 😉

  Stå på Vibeke! Du er flink til å skrive!
  .-= Simen S.´s last blog ..Rødsfjellet 526 m.o.h =-.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *