Det livnar

No livnar det i lundar, sang frøken, og dersom hun hadde en god dag, tro hun til på et grønt lite trøorgel. Vi andre stod der som halvtente stearinlys, og dess eldre vi ble der i barneskolen, dess verre ble sangen og stearinlysene slukket helt, på en måte. Men det skal hun ha, frøken, salmeversene satt, om vi ville det eller ikke.

Vi kan være skjønt enig om at det livnar i lundar.

Men foreløpig lauvast det ikkje i li.

Med mindre vi kaller dette for lauv. Og det gjør vi jo ikke. Gåsunger er vel det rette navn, og det er kanskje slik gåsunger kjennes ut hvis vi skulle komme borti en.

Men at den heile skapning stundar no fram mot sumars tid, det kan vi være ganske sikker på.

5 kommentarer om “Det livnar

  1. Bridgehill: Og nå begynner det å lauvast også. Var på sesongens første O-løp på Stord i dag, bakset gjennom sprakebuskene, men jammensanten så jeg noen små museører på bjørka.

 1. Så stilig et bilde! I dag har også jeg sett sånne gule blomster. Første våren som jeg kan snuse rundt og se på verden våkne etter vinteren. Og i dag var det en hel skråning av sånne gule blomstergreier å snuse på. Kjempefint!
  Apropos ingenting: Jeg har gitt deg en utfordring inne på blåggen min, jeg. Ta den da vel!
  .-= Daxeé´s last blog ..The King =-.

  1. Leirfivel heter de gule bustehodene, Daxeé. Tusilago farfara, visstnok, på sånn latinspråk. Du bør nesten lære deg litt latin, særlig når du går oppover mot Domkirka, og forbi Schola Cathedralis Nidarosiensis 🙂
   Jeg skal finne det sjette bildet i den sjette mappa, men det blir nok ikke før litt uti uka her. Bare vær tålmodig, så kommer det nok. Du kan være tålmodig du, det vet jeg så visst 🙂

 2. Også Trondheim livnar i lundane – og et og anna lauv dukker opp i li, faktisk. Og sola lurer varme stråler nedover nakken og lokker fram smil og senkede skuldre. Og Daxeé snuser opp stadig nye dufter. Det er nok spennende for en som skal oppdage våren for alle første gang. Sist vår var han bare så vidt en liten dult som hadde mer enn nok med å finne ut av hvordan sansene skulle brukes. Uansett om han er en liten tass fortsatt, er han voldsomt stor i forhold til hva han var for et år siden 🙂
  God vår fra oss begge!
  .-= Ståle´s last blog ..Flytende silke =-.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *