Den gang da – dypdykk i OL arkivet

David Jenkins – det var gutten sin det. Ikke at jeg noen sinne hadde hørt om mannen før sportsidioten en kveld inviterte meg på høydepunkter fra Squaw Valley på en av de mange tv-kanalene. Ingen høytidelig invitasjon riktignok, vi var på vei til å innta liggestilling, men OL-filmen fra 1960 ble plutselig interessant, og vi ble sittende.

David Jenkins, medisinstudent, og vinner av mennenes figure skating dette året. Da hadde han allerede vært ledende på dette feltet i fire år.

Kunstløp er så absolutt ikke yndlingssporten til sportsidioten, men han er lett å begeistre. Og jeg, kvinnen i hans liv, har alltid satt pris på sportsmenn med eleganse, om de danser på skøyter eller svinger seg gjennom portene i alpinløypa. Til og med jeg kan se elegansen i en pen scoring i fotball.

Det er så fint med OL. Man kan se på, eller man kan la være. Selv ser jeg så lite på TV ellers, at det bryr meg ikke om NRK har hele sendeflaten full av unyttige begivenheter fra Canada. Jeg vet bare at sportsidioten tilfører hjernen enda mer kunnskap, idiotikunnskap for det meste, men en vakker dag kan noe av det komme til nytte. Det at han ble sendt til nærbutikken på Hop i 1976 for å kjøpe kake da de trodde at Sten Stensen hadde vunnet 10 000 meteren i Innsbruck, men da han kom tilbake med kaken hadde Piet Kleine gått forbi, det sitter klistret. 14.50.59 er det eksakte tallet.

David Jenkins danser over isen i 1960 i smoking. Han ligner Fred Astair, elegant og lett på foten, spektakulære sprang og nydelige bevegelser. Skulle gjerne likt at sportsidioten av og til viste slike takter på dansegulvet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *