Musikalsk lagånd

(Petunias ABC, runde 2, bokstav L og M)

To ganger i året kan du være sikker på å komme over et korps. 17 mai er bankers, og i dagene før jul vil du som regel alltid høre noen toner fra Jingle Bell, Rudolf og Vi tenner våre lykter når det mørkner. Sure, iskalde toner dersom korpset blir forvist til inngangsdøra, litt varmere toner dersom de får seg en plass innomhus. Kalde fingre som klamrer seg fast i instrumentet, lepper som stivner. Det er julemusikken som er på tur.

IMG_5849_edited-1

Er du 11 år og spiller tuba, kan det være du ser slik ut.

IMG_5852_edited-2

Er du 11 år og spiller tuba, blir du kanskje som eneste musikant tilbudt en stol også. Den eneste denne gangen fordi den andre tubasisten ikke var til stede.

Korpsene stiller opp med sin musikalske lagånd. Kanskje de tilbyr deg gløgg også, og da kan du ikke gå derfra før du har kjøpt et lodd eller ti for to kroner stykket, og kanskje er du faktisk så heldig at du vinner den broderte juleduken, eller kanskje en frosset kalkun som kan stå på nyttårsbordet ditt. Og korpset får litt publikum, og alle hjerter gleder seg.

IMG_5864_edited-2

Og etterpå. Etterpå kan korpset gå innomhus, aspirantene får klapp og heder, dirigent og instruktører får en julblomst, den avgåtte lederen får en litt større blomst, musikanter og søsken og foreldre sitter benket rundt bord. Og grøten kommer på bordet. Med hele tre mandler.

Så kan de gå hver til sitt, vel vitende om at det blir jul. Også i år.

—————————
(Dette var mitt bidrag i Petunias ABC-lek, og både bokstav L og M ble med denne gangen i Musikalsk Lagånd)

4 kommentarer om “Musikalsk lagånd

  1. Å spille i korps, virker veldig kjekt! Ikke all øvingen da kanskje, men alt det sosiale utenom!! Det var dte jeg lærte av klassekameratene mine på barneskolen. Øving pyton, men korpsturer kjempegøye!!
    Flott måte å kombinere L og M!!
    Jeg har lagt ut N i kveld og det bare til å henge seg på i løpet av julen om du har tid.
    Jeg kommer gjerne innom igjen, men ønsker deg en riktig god jul nå i tilfelle vi ikke «snakkes» før på nyåret!!
    .-= Petunia´s last blog ..ABC i ord og bilder # N =-.

  2. hvordan er dert når noen øver med tuba , vi hadde en sønn i korps et år, da ville han ikke mer..ikke fordi spilling var døll..men fordi alle turene korpset MÅTTE dra på , så bar vi reklame uka rundt… Synd så mange korps forlanger så mye annet enn musikken. MEN flotte tuba bilder.f

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *