Kunsten å pakke

suitcases Kofferter skulle pakket seg selv. Bord, dekk deg, sies det i eventyrene. Koffert, pakk deg, skulle jeg gjerne sagt, og en akkurat passe stor koffert eller bag skulle kommet flyvende, og ned i den skulle akkurat passe tøy til akkurat de dagene på akkurat det stedet og til akkurat den anledningen legge seg fint og flott, og ikke en krøll skulle vært å oppdrive når kofferten ble pakket ut.

Jeg innrømmer det gjerne. Pakking utsettes til akkurat siste time, og noe pakkeliste har jeg ikke. Og det blir litt dumt, for da blir jeg stående og tenke på at den genseren og den toppen og den buksa skulle vært med, og blir det tid til trening, da bør jo treningstøyet med, og hvilket vær er det? Også blir jeg bare sur. Skulle selvfølgelig hatt en garderobe som kunne kombineres i det uendelige. Kanskje jeg har det, hvis jeg ser godt nok etter? Jeg ser bare ikke godt nok etter, fordi jeg er kanskje ikke interessert nok?

Nå ser det imidlertid ut som jeg kan få hjelp mot pakkevegringen min. Jeg burde skjønt det etter alle disse årene med kofferter som blir alt for fulle. Det er rett og slett en kunst det der med å pakke, til og med en vitenskap. The Art and Science og Travelling Light. Learn how to lighten your Load. Det er kanskje ikke for sent å lære det? Å pakke lett er rett og slett et talent jeg ikke har, men jeg har hjernekapasitet nok til å lære det, tror jeg. Det minsker stresset, forstår jeg, og jeg må bare gi ham rett, han der som har laget nettsida OneBag, å pakke lett fører, i tillegg til mindre stress, til bedre sikkerhet, det er mer økonomisk, det gir større fleksibilitet, og det fører til mindre utslipp av klimagasser. På denne siden vil jeg også kunne lære hvordan jeg skal pakke det jeg har med meg, også det en hel liten vitenskap.

Men jeg er ikke så sikker på at tre truser er nok.

(Illustrasjon: FFFFound)

Kilder BT og OneBag

4 kommentarer om “Kunsten å pakke

  1. Tre?! Neppe, man gidder da ikke drive og vaske tøy når man er ute og reiser, vel. Ikke jeg, i alle fall, og jeg er en sånn «for sikkerhets skyld»-type, så jeg tømmer truseskuffen i bagen, jeg. Nesten, i alle fall.
    Det er vanskelig å pakke. Kjempevanskelig. Særlig etter at man begynte med trening, for det betyr ekstra sko. Det er sko som tar plass. Og øyeskygger 😆
    .-= Britt Åse´s last blog ..Kvinneskulptur utenfor Fylkeshuset i Arendal =-.

  2. Britt Åse: Tenkte jeg det ikke. Parfymene, selvfølgelig. Det er de som gjør at kofferten buler 🙂
    Sko skulle kanskje vært oppblåsbare?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *