Det ER ingen skam å snu

(SundayChallenge, Monicas Fotomorro, uke 33)

På toppen var det omtrent 20 meter sikt og rundt oss pisket regndråper harde som haggel. Kanskje det var haggel? Jeg vet ikke. Jeg hadde tatt på meg jakke og lue og la inn det siste giret for å nå mål. Ikke noe tid å snakke om. Rett og slett ingen personlig rekord. Det var bare om og gjøre å komme seg ned igjen de 3,4 km man hadde stavret seg opp.

IMG_5497

Motbakkeløp er visstnok den nye farsotten. Det er ett eller annet som trekker når man velger å legge i vei det forteste man er god for oppgjennom fjellheimen for å nå en topp. Og av en eller annen grunn trosser man vær og føre. Egentlig er det helt sykt, og man burde heller tatt til vettet, særlig når dagen inneholder regn, regn og atter regn. Samt tåke. Og nesten 0 grader på toppen.

Dette var en dag der man brøt fjellvettreglene. I alle fall fire av dem. Vi som la ut på denne turen, var heldigvis ganske godt trent, vi hadde også meldt fra hvor vi var på vei, vi gikk ikke alene og vi trengte ikke kart og kompass da løypa var merka. Grave oss ned gjorde vi heller ikke. Da var det bedre å komme seg ned til mat og varm drikke på grendahuset.

Men – viste vi respekt for været og værmeldingen? Det tror jeg nok ikke. Hva gjorde vi egentlig der opp i tåkeheimen?

Lyttet vi til erfarne fjellfolk? Jeg prøvde å fortelle meg selv at dette var helt på tryne, men jeg ville ikke høre på det øret. Hadde det ikke vært for startnummeret, hadde jeg nok lyttet bedre og blitt hjemme.

Var vi rustet mot uvær og kulde selv på denne relativt korte turen? Skal vi ikke alltid ta med ryggsekk og det utstyret som fjellet krever? Ja, på en dag som denne burde vi alle hatt en ryggsekk med utstyr, men for mange var det om å gjøre å ha det lettest mulig.

Vend i tide. Det er ingen skam å snu. Akkurat. Det var det jeg tenkte der opp. Snu. Bare snu. Men det gjorde jeg ikke, og det kan være like greit, for jeg fikk tredjeplass i min klasse.

———-

Dette var mitt ukebilde, og et bevis på at fjellet kan være lunefullt. Flere SundayChallenge finner dere her.

8 kommentarer om “Det ER ingen skam å snu

 1. Du har helt rett, der er ingen skam å snu.
  Men som deg har jeg flere ganger brutt denne regelen, kun for å bevise for meg selv at jeg kunne klare det. Nå når jeg har fått noen flere år på baken så snur jeg tidligere, selv om jeg kanskje må gå fra en flokk med sauer. Vi får ofte slikt vær på høsten når vi sanker i fjellet.
  .-= drengen´s last blog ..SundayChallenge-uke 33 =-.

 2. Ingen skam å snu, nei – heller det mest fornuftige man kan gjøre noen ganger. Men, du ble nr. 3 og det er jo kjempebra! Skjønner at du IKKE snudde, hadde ikke jeg gjort med startnr. på, heller. Fint bilde!
  .-= randi´s last blog ..Sunday Challenge #4 =-.

 3. For et utrolig stemningsfullt bilde:) Og så er det ikke alltid man lytter til fornuften, men hjertet istedet, hehe

  Gratulerer med 3.plass, og tusen takk for kommentar inne hos meg!

 4. Uff, ja, man skal være forsiktig i fjellet…men godt bilde, og jeg likte svært godt det forrige innlegget ditt…om fotball…ler meg skakk, og er svært så enig:=)) ha en super uke. og takk for kommentar i min blogg.
  Hagemor
  .-= Hagemor´s last blog ..Maskulin-Mandagstema =-.

 5. Det er ingen skam å snu nei, men noen ganger VIL vi bare ikke følge rådene…. og godt var nesten det – for en 3-plass var jo flott 😀 Gratulerer med den!
  Flott bilde også, og jeg tror kanskje jeg ville ha snudd….. eller kanskje ikke :))))
  .-= MonicaFoto´s last blog ..ABC utfordring – x =-.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *