Hagen reiser ikke til Sveits med pengebingen sin likevel. Har han funnet andre måter å sikre bingen på, slik at ikke B-gjengen utkledd som Den Norske Stat skal klare å få tilgang på formuen? Kuler og kanoner og krutt, kanskje.

Det kan være man er flere som ser seg tvunget til emigrasjon og utflagging. Det kan derfor være lurt å regne ut formuesskatten sin. Særlig hvis man vinner mange millioner kroner på kveldens Lotto, foreksempel. Lotto-Hilde gjør hva hun kan for at akkurat du skal vinne, og så kan det være at dette multikulturelle skatteparadiset der nede mellom fjellene i Europa får økt innbyggertallet sitt.

us22

Hadde jeg hatt alle de der pengene som raser ut av Skrues pengebinge, måtte jeg nok ha betalt min skatt jeg også. Og ettersom jeg ikke tviler på mine politiske sympatier, hadde jeg betalt min skatt med glede. Tror jeg. Hvis det ikke har seg slik at politiske sympatier heller mer mot den andre politiske retningen dess mer penger man får mellom hendene? Jeg har en mistanke om at det kan ha seg slik, og at dess mer milliarder man rår over, dess mer grådig blir man. Det er selvfølgelig bare en mistanke, ja, bare en insinuasjon jeg har, og dette har slettes ikke rot i virkeligheten. Slettes ikke.

Nå har det seg slik at både inntekt og formue er langt under pari, og jeg har desverre aldri brydd meg særlig om formuesskatten. Det er jo nesten litt flaut. Jeg burde bli mer interessert i slik, og derfor kan jeg fortsette lørdagskvelden med Finansdepartementets oppbyggelige litteratur om skatt. Slik at interessene mine kan dreie seg om mer enn krig og fred og sånn.

4 Comments on Om skatt og sånn

  1. Absolutt på tide å tenke litt på fred og krig. Aldri for sent å redde verden. Jeg burde nok lese mer av den slags litteratur, som helt åpenbart framprovoserer store tanker. Takk for inspirasjon!
    .-= bonni´s last blog ..Treppenhaus =-.

  2. Hei bonni. Det er veldig viktig å redde verden. Hagen får ta hånd om seg og sitt, og ikke minst pengebingen, som han sikkert trenger sårt, og så kan vi andre tenke på våre medmennesker å prøve å redde stumpene som best vi kan 🙂

  3. Egentlig burde det være en borgerplikt å sette seg inn i skattereglene. Særlig med tanke på formueskatt. For formueskatt gjelder vel de fleste av oss ville jeg tro.Tenk hvor mye staten kan lure fra oss, hvis ikke vi kjenner reglene, eller en dyktig regnskapsfører. Klart man ikke skal betale sin formueskatt med glede. Det er jo så mye man kan bruke formuen til. Utvikle egoet for eksempel.:-)
    .-= Grethe´s last blog ..En samfunnsfiende? =-.

    1. Grethe: Det klarte min fars søster utmerket. Utvikle sitt eget ego, mener jeg. For hun hadde ikke satt seg inn i arveregler en gang, og antok, av en eller annen svært merkelig grunn, at fordi min far var død, var det hun og søsteren hennes som arvet min farmor og farfar. Pappas etterkommere var dermed radert vekk og hun laget seg sin egen lille lov, og arvestriden hadde hun regien over. Trodde hun. Hun klarte å tømme hele huset for verdier før vi andre fikk satt våre bein der, men loven hennes holdt heldigvis ikke ved salget av huset. Jeg tror ikke hun betalte sin formuesskatt med glede, nei. Grådighet lenge leve. Vi var så radert vekk vi, at vi ikke fikk vite at farmor var død før dødsannonsen stod i avisa. Uten våre navn. Kjempegreier.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *