Sommer i Reiseradioland

lek 4 - red

Vi har vært på tur gjennom Reiseradioland. Tønsberg, Larvik, Stavern, Sandefjord, Åsgårdstrand, Tjøme, Nøtterøy, Horten, Verdens Ende, Ferder Fyr, Nevlunghavn. Og Mølen. Vakre Mølen. Har noen et sommerhus til meg der, reiser jeg tilbake neste år eller der omkring. Kanskje for et helt halvår. Kanskje jeg kunne jobbet der og skrevet masteroppgave samtidig. Gått tur på disse rullesteinene. Hørt havet. Kjent saltet.

Mølen 4 - red

Vi skulle «gjøre Vestfold» en uke. En uke med Sørlandsgalopp i vestfoldske skoger. Man kunne ikke «gjøre Vestfold» sa min svigerinne, Oslodamen. Vi burde heller ta ferja over til Danmark, eller til nød Strømstad. Hun har nok ikke gått tur på Mølen og kjent havlufta.

Dramatikk i Sandefjord - red

solbriller i stavern - red

Kunst i Tønsberg - red

Vestfoldske skoger skal jeg ikke si så mye om. Annet enn at terrenget ikke stemmer med kartet. I alle fall ikke til første post. Jeg tror det er slik at grunneierlaget er ute natten før et løp og endrer stiene. Hogger ned skau, lager nye traktorslep og tar vekk store steiner. Det er psykologisk det der med å finne første post. Finner du den, er resten av piece of cake. Men bruker du en halvtime på å finne den første posten (og nei – det er ikke fordi kartet er holdt opp-ned!), er det fryktelig kjedelig å måtte finne de andre for så å vite at du kommer aller, aller sist i din klasse. Og særlig når o-skoa har krympet i løpet av vinteren og du får noen digre sår der nede på anklene som setter deg helt ut av spill. Slik at hovedsponsoren – som du heldigvis er gift med – må punge ut for nye sko, i større størrelse og til en atskilligere større pengesum enn feriepengene tilsier at man kan, der og da.

Mølen 3 - red

Jeg skal ikke si så mye mer om det. Jeg skal heller ikke si så mye om at Reiseradioland ikke akkurat vartet opp med de aller beste temperaturer. Så vidt opp mot 20 grader og grått skylag er ikke mye å rope hurra for, særlig ikke når du vet at Vestlandet, akkurat den uka, bader i sol og varmegrader. Man har jo hørt så mye bra om disse østlandske sydentemperaturene, og om Tjøme og Stavern og sommer i Tønsberg og Per Appelsin. Og hun hadde fått en lue, og han bar på spade og spann, og da solen og stranden og sjøen gikk sammen, skiltes en hun og han.

Men jeg drar gjerne tilbake. Og helst til et sommerhus på Mølen.

12 kommentarer om “Sommer i Reiseradioland

 1. Håh! Så dere var innom hvalfangerbyen også! Og tittet ikke innom. *fornærmet*

  Det var helt klart uflaks det med badetemperaturer. Godværet venter visst på at jeg skal ta ferie 😉

  Mølen er en opplevelse. Lenge siden jeg var der nå. Tror det var fuglesangtur forrige gang.

 2. Sörlandsgaloppen! Men en halvtimme till första kontroll…puh! Det krävs mycket j…r anamma för att få till resten.
  Tack för tipset om TURIST. Det var som jag skrev total idétorka! Semester i hjärkontoret.
  De ställena du besökt är ställen som står på min önskelista att resa till. Kanske väntar tills du fått ditt sommarhus:)
  .-= Gärdsmygen´s last blog ..ABC i ord og bilder: T =-.

 3. Ja, den førsteposten! Den lå der så fint da jeg først fant den. Men da var jeg våt og sliten og ikke så lite sint. Neste gang blir det C-løype på meg.
  Jeg tar gjerne i mot gjester i mitt sommerhus. En gang 🙂

 4. Ikke bare er du en av Norges beste blogger innenfor sitt felt. Fotoriet begynner også å krabbe seg opp på et mer enn anstendig nivå – noen av disse bildene var misunnelsesverdig fine. Noen skal alltid være flinke i alt også.
  Ei uke i Vestfold? Hvorfor ikke? Det høres faktisk ut som en veldig god ide.
  .-= Geir´s last blog ..Det vi er, ikke det vi frykter for… =-.

  1. Geir: Rosende ord, og jeg blir myk som gelè 🙂
   Når det gjelder bilder: Kanskje damen bak kamera betyr mer enn utstyret?
   Vestfold kan anbefales. Særlig landskapet.

  1. Dnort: Takk!
   Det er bare å bruke blikket og så litt tid. Og så ta masse av samme motiv. Man vil alltid kunne få et bilde som sier «pang» 😀

 5. Fy søren. Har du vært i Vestfold og ikke tatt kontakt.Det er dårlig gjort. 🙂 Jeg ser på bildene at du har vært på Mølen, og der er det bare flott. Jeg er veldig glad i Vestfold og beveger meg ikke herfra på sommeren. Maks 3 dager. Hvis du kommer igjen skal jeg vise deg noe fint skogsterreng- hvis det ikke er hugget ned. Man kan aldri vite her i Vestfold. Flere av mine yndlingsområder er blitt jevnet med jorden. Trist. Flotte bilder forresten.
  .-= Grethe´s last blog ..Måke i morgenstemning. =-.

  1. Grethe: Neste gang – jeg lover. Kors på halsen 🙂 Jeg skal jo ha et sommerhus på Mølen.
   Jeg ble betatt av Mølen og skulle gjerne vært der lengre enn jeg var.
   For meg er Vestfold Reiseradioland, fordi vi hører om Vestfold når det er sommer. Om Tønsberg og Nevlunghavn og Oddane Sand og slikt 🙂

  1. Anne: Kornåker er sommer. En sommer uten kornåker er ingen sommer. Sier hun som bor i ei vestlandsbygd fri for kornåkre 🙂 Bildet er tatt i Borre.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *