Innflytelsesrik blogger?

6a00d83451e1dc69e201053519aac3970c-800wi

Lille speil på veggen der, hvem er vakrest i landet her? Lille speil på veggen der, hvilke bloggere er mest innflytelsesrik i landet her? Jeg spør, men ingen svarer. Intet speil kan fortelle meg dette. Og jeg roper ut over det ganske bloggeland: Hvorfor vet ikke jeg hvem Norges mest innflytelsesrike bloggere er?

Innflytelsesrik blogger? Nå har jeg blogget i to år, og da burde jeg virkelig vite det? Er det de bloggerne som står bak de 100 største bloggene, ifølge Nettavisen? I såfall er det veldig trist å være så treig og sær at man ikke har fått med seg det, og særlig når man har det slik at man må helt ned til nummer 40 på lista for å finne noe som faller i smak. Hvordan er det å være innflytelsesrik? Og hvem og hva har man i så fall innflytelse over? Hva slags innflytelse er det snakk om? Har de en slags autoriet på området og dermed mer autoriet enn andre? Er de karismatiske i sin væremåte? Er de pene mennesker? Er de pengesterke? Er de skrivekyndige? Hvilken bakgrunn har de for å være innflytelsesrik? Har noen valgt akkurat disse til dette innflytelsesrike-vervet? Er det et bevisst valg de har gjort selv, eller er det tilfeldighetene som har gjort dem innflytelsesrike?

Det skal være Blogg Camp, har jeg fått med meg. Hyggelig det, sikkert. «I følge Thomas er 100 av Norges mest innflytelsesrike bloggere bekreftet.» Det skriver Curly i sin blogg i dag, uten å komme nærmere inn på hvem disse 100 innflytelsesrike er. Det samme gjør Martin Bekkelund: «I følge Thomas er 100 av Norges mest innflytelsesrike bloggere bekreftet.» Og jeg farer over til Thomas Moen for å finne disse 100 innflytelsesrike, bare for å få en viss peiling, liksom, men snåle greier, jeg finner ikke et ord om disse 100 innflytelsesrike og hvem de er, og det gjør jeg ikke på Blogg Camp-bloggen heller.

Nå har forøvrig Thomas Moen selv hevdet at det er omlag 300 000 bloggere i Norge. Jeg vil derfor gjerne vite hvordan man kommer fram til de 100 mest innflytelsesrike norske bloggerne.

(Bildet er funnet hos Herd – the hidden truth about who we are)

18 kommentarer om “Innflytelsesrik blogger?

 1. Hei Geir. Som den innflytelsesrike jeg er, trenger jeg ikke menge meg med mindre innflytelesesrike.
  Nei du – hadde faktisk tenkt å bevege mitt innflytelsesrike ego til Stavanger den helga, jeg. Finnes det andre innflytelsesrike der?

  Jeg ser jo forøvrig at jeg ikke får svar fra de som kaster påstander ut i lufta. Og det er vel kanskje fordi det ikke finnes noe svar? Eller fordi man ikke vil nedlate seg til å svare på slike (u)betimelige spørsmål.

 2. Ikke innflytelsesrik. Og ikke Stavanger, akkurat. Men Varhaug, det er sentralt på Jæren, mens Stavanger er helt i utkanten av denne vakre landstripen!

  Kaffe på termos i solveggen ved kapellet på den gamle kirkegården kan anbefales, hvis du har tid til utflukt.

 3. Titta: 🙂 Har knappe 48 timer på meg – så jeg må nok oppholde meg i utkanten av landstripen. Denne gangen. Jeg bør definitift vurdere et lengre opphold.

 4. Spør som deg: Hva er det å være innflytelsesrik. De som er innflytelsesrike i min verden, er de som bidrar til glede og ettertanke. Av en eller annen grunn tror jeg ikke dette er de med mer enn 1000 lenker til eller fra seg selv, men heller de som viser omtanke og medmenneskelighet gjennom det som skrives/knipses. De forandrer vel neppe Norge, men så er jeg bare meg, ikke hele Norge. Og på små vis forandrer de jeg slipper innpå meg hvem jeg er. Og det er ikke så lite, det heller.
  Velkommen til Stavanger. Skal bli hyggelig å treffe deg analogt også 🙂

 5. Ståle: Ser fortsatt intet på den blogg-camp-bloggen om hvem disse såkalt innflytelsesrike er. Det vil jo bli et sabla rikt liv der nede med så mange innflytelsesrike samla på ett sted. Det irriterer meg mer enn nødvendig når påstander liksom skal være sannhet. Javel – 100 innflytelsesrike bloggere. Hva menes med det? Er det fjortiser og andre som så vidt har nådd myndighetsalder, ser det ut til at jeg må revurdere hva jeg forstår med «innflytelsesrik».

  Og apropos innflytelsesrik. Nå har du gått forbi Geir denne måneden i antall kommentarer, og dermed den mest innflytelsesrike kommentatoren på denne bloggen. Men vet du – du havnet i spammet 🙁 Det var så vidt jeg unngikk å trykke delete.

 6. Jeg trodde selv jeg var relativt godt orientert i den såkalte bloggverden, men etter å ha sett på den listen du linker til, må jeg nok endre mening. Det var ikke mange der jeg har hørt om eller lest/besøkt. Og når sant skal sies, tror jeg ikke jeg har gått glipp av så mye.
  .-= Anne-Sophie´s last blog ..Oooops! =-.

 7. Nei, jeg tror ikke vi går glipp av så mye, Anne-Sophie. Man har hvert sitt publikum, og slik tror jeg det bør være. Det kan ikke være noe mening i at alle skal lese alle. Alle KAN ikke lese alle. Sånn er det vel med det meste her i verden. Det foregår en debatt om såkalte rosabloggere vs gamlisbloggere, har jeg sett.

 8. En debatt som ikke er noe annet enn den gamle diskusjonen generasjonene imellom: Skyttergravsideologien der man plasserer i bås og tenker stereotypier. Like fordummende fra alle involverte i debatten, og lett å overse.
  Lett å overse er imidlertid ikke bloggen din 😛
  .-= Geir´s last blog ..Blogger du om Afrika? =-.

 9. Geir: Hadde vært interessant å vite hva du mener med at debatten er fordummende.

  (Bloggen min har veldig fin design. Det er nok derfor det er umulig å overse den 😀 )

 10. Det er jo en påstand som ikke er begrunnet, og dermed i seg selv fordummende argumentasjon. Men det jeg har lest, hos bl. a. Ida Wulfffff, Arnstein Larsen og Thomas Moen (tror jeg – uten å linke til de), er at rosabloggerne hevder at sofabloggerne er arrogante og ser ned på rosabloggerne, mens rosabloggerne sier det de sier om sofabloggerne: Altså en typisk generasjonsdebatt uten at man går konkret til verks og ser på konkrete påstander – på samme måte som jeg nå ikke er konkret, og dermed totalt fordummende.

  Bloggen din er fin den, design og innhold.
  .-= Geir´s last blog ..Blogger du om Afrika? =-.

 11. Sofablogger? Det var da et høyst merkverdig begrep. Jeg er i alle fall ingen sofablogger. Jeg sitter svært sjelden i sofa 🙂

  Hvem skal i såfall sette premissene for at en debatt ikke skal virke fordummende? Når de såkalte rosabloggerne prøver å sette premisser, blir de jo sett en smule ned på av de såkalte gamlisene, og da er det arroganse. Gamlisene vil ikke ta debatten fordi de mener det er _feil_ premisser som ligger til grunn. Det ser jeg på twitter – som jeg smugleser 🙂 Og når _feil_ premisser ligger til grunn, blir det liksom en ikke-debatt. Da kan man la være å debattere. Heve seg over. Og det tror jeg virker enda mer arrogant overfor en nittenåring.

  Jeg synes du har en fin kommentar hos Arnstein Larsen. Problemet er vel å få folk til å tenke akkurat slik.
  Jeg har intet problem med rosablogger(e). Jeg har mer problem med uttrykket innflytelsesrik, og særlig når dette ble brukt i forbindelse med bloggere som skulle på BloggCamp. Det er flere som kan være innfyltesesrike, på hver sin måte. Spørsmålet er vel heller hvem man har innfylytelse over og på hvilken måte.

 12. Her har du sofabloggerne.
  Jeg er helt enig med deg, og selvsagt også med meg selv :-P, problemet er at man trer inn i en bås uten at man er spesielt klar over det. Det er vel en slags moral på andres vegne.
  Jeg har heller ikke problemer med rosabloggerne, jeg har problemer med de som vil leve livet på andres vegne. Jeg er like spektisk som deg til begrepet «innflytelsesrik». Det oser av elitetenkning, og er det noe som for meg strider totalt med både Nettets og bloggingens grunnleggende idé, så er det dette. La de tusen blomster blomstre, og la det vokse fram det som fortjener å vokse fram.
  Samtidig skal vi huske at de som var samlet på BloggCamp, og spesielt de vi hører om (Det var en del som var der for å drikke kaffe og være sosiale og som vi ikke hører om), har et ganske målrettet sikte med det de driver med. Det er vel litt av pionerånden de er fanget av. Problemet er at pionertiden er over. Dette har satt seg. Vi har fått det vi har, og det vil utvikle seg slik det vil utvikle seg – uavhengig av hva elitebloggerne og de innflytelsesrike måtte tenke. Men dét sagt: Nå faller jeg i samme grøft selv og omtaler de som en gruppe – er det ikke stereotypisk? Det er mange gode bloggere både i sofablogger- , eliteblogger- , rosablogger- og våe anonyme blogger-grupper.
  .-= Geir´s last blog ..Blogger du om Afrika? =-.

  1. Illustrasjonen har jeg funnet ved et lite søk på nett. Mye bra der, både av illustrasjoner og saker som har med sosiale medier å gjøre. Logic+Emotion, f.eks. Illustrasjonen finnes her, i forbindelse med levels om influence. Det er ikke noe nivå etter level 4, men det finnes helt sikkert, både level 5,6,7 osv. Tror du ikke?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *