Spindelletts Fornemmelser av vår

Ære det evige Forår i livet, som alting har skabt!

var

Du har Fornemmelsen du også, ikke sant? Det at det er noe på gang. En Fornemmelse av lys, av varme, av vekst, av yrende liv, av kribling. En Fornemmelse av Forår. En vårFlørt på gang, kanskje?

varflc3b8rt

En leirFivel stikker hodet fram. Varmen får den til å bryte seg vei gjennom leira. Hei, hei, sier den, og nikker med hodet. Jeg er liten og unnselig, men jeg er fortsatt årets første blomst på mange kanter av landet. Fin og påskegul.

leirfivel3-1-1

Bland dig i livs-fryden, du, som fik være blomst i dens vår, nyde et døgn til det eviges ære i menneske-kår; yde din skærv in til det eviges hværv, liden og svag ånde et eneste drag in af den evige dag.

LeirFivelen er dedikert min bloggevenn Ståle. Ståle er vårmannen, og ønsker seg vår-sommer-høst-vår. Da ville leirFivelen ha blomstret stort sett hele tiden. Den må ha en vinter på seg for så å dukke opp igjen. Den gleder meg når den kommer. Tussilago Farfara.

Skoene. Disse Fine, velbrukte. Flere par venter på å bli brukt. En Fornemmelse av at de skal bli brukt. Det blir noen løp på oss i år også, ikke sant?

orientering

Selv løper jeg alltid med Fornemmelsen av at jeg er på feil spor. Og ofte er det ikke bare en Fornemmelse, men en realitet.

season-1

(Bildeidè stjålet fra Gärdsmygen 365)

Fornemmelsen av et Forår som nå er en realitet. Her jeg bor, i alle fall. Frülingsrauschen, Rustle of Spring, Vårbrus. Vi kjenner det i kroppen. Det å våkne til liv, til liks med resten av naturen. Frülingsrauschen ligger i notebunken min. Av og til står den på pianoet, bare for syns skyld. Det er ingen Fornemmelse at den er vanskelig. Den er vanskelig.

img_4594-1 img_4595-1

Du kan gå ut i Foråret,
det som du kanskje bare har Fornemmelsen av inntil videre,
til tonene av Christian Sindings Vårbrus.
Denne versjonen er flott.

Ultralivet i Tigerstaden forteller deg hvorfor.

[kaltura-widget wid=»dphnk2x4ei» width=»410″ height=»364″ addpermission=»0″ editpermission=»0″ /]

ABC uke 6, og vi har kommet fram til F. Flere F-saker finner du hos Mr Linky i Petunias blogg.

23 kommentarer om “Spindelletts Fornemmelser av vår

 1. Fantastiska förnimmelser!! Idén var väl inte så mycket stulen tycker jag. Kul att det finns fler som gillar OL. Mina skor har dock inte slitits så mycket de sista åren. Men imorgon ska de fram. Påskaftons-OL är en härlig tradition. Jag gillar dina foton mycket!!

  Gärdsmygen’s last blog post..ABC i ord og bilder: F

 2. Åååå så vakkert dette var! Fornemmelse av Forår. Fantastisk flott F-bidrag. Flott tekst til bildene. Takk for kommentar hos meg! God påskehilsen fre Margit.

 3. Hurra,
  denne posten er bra.
  Visst er det vår. Med blomster og kommende varme.
  Og barnas «tramp inn på golvet» med sine støvler ivrige etter å vise frem vårblomstene.

  Og musikken da, nest etter Grieg den beste til å beskrive norsk natur.

  TorAa’s last blog post..

 4. Flott tekst og gode illustrasjonsbilder Vibeke! Festet meg ved en navnet Leirfivel; Konemor er fra Mosjøen og der heter den Leirskit.. Ellers så likner joggeskoene på mine etter en tur ute i «marko» i går..! 🙂

  Simen S.’s last blog post..Tenk om…

 5. Tusen hjertelig takk for alle disse flotte og hyggelige kommentarene. At dere likte både tekst og bilder setter jeg veldig stor pris på.
  mvh Vibeke

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *