Delphinus delphis

Danse med ulver eller svømme med delfiner? Jeg hadde helt klart foretrukket det siste.

Vi har kommet til bokstaven D i ABC-leken. En D var ikke vanskelig å finne i arkivet mitt. Jeg har ganske nylig vært en tur litt lengre sydover i verden, og der traff jeg denne søte gjengen her. Sjarmerende skapninger, disse delfinene. Akkurat som unger. Vil ha feedback på hvert eneste lille triks de gjør. Positivt feedback, vel og merke. Lurer på hva som hadde skjedd hvis publikum hadde pepet og kastet egg og tomater?

Nuvel. Ingen gjør slikt i en sivilisert verden. Vi er her for å bli underholdt, og vi blir det til gagns. Det stupes, dykkes, danses, hoppes og lekes. Fem særdeles lekre delfiner som ser ut til å like det de gjør. Og tre lekende mennesker. Jo, det ser gøy ut å svømme med delfiner.

delfiner

Husker dere Flipper? We call him Flipper, Flipper….. You will discover when he steals your heart! Her et YouTube-klipp. Riktig fin 1964 åragang med særdeles dårlig lydkvalitet.
[kaltura-widget wid=»rlswovmb00″ width=»260″ height=»252″ type=»whiteblue» addPermission=»0″ editPermission=»0″ /]

23 kommentarer om “Delphinus delphis

 1. Delfiner er fantatisk flotte og kloke dyr! Og jeg husker godt Flipper ja – satt klistret til tv-skjermen da jeg var liten og det ble vist på lørdagene.

  Ha en fin helg!

 2. Flipper husker jeg veldig godt. Det var en spennende serie som jeg fulgte hver gang jeg kunne.

  Delfiner er nydelige og kloke dyr.
  Et strålende valg.

  Juni’s last blog post..Å drive

 3. Det som fascinerer meg med delfiner, er hvordan de klarer å ha så stor fart og nesten ikke bevege på kroppen sin….
  Et fantastisk dyr!
  Jeg liker ulver også, men delfiner er jo veldig sjarmerende da!
  Takk for flott innlegg:)

  Petunia’s last blog post..ABC i ord og bilder # 4

 4. Delfiner är underbara. Minns när jag såg de från båten, under överfarten från Santorini till Naxos – en upplevelse som sitter kvar.

  Marie’s last blog post..Motion!

 5. Å -så mange hyggelige gjester jeg har fått i dag! Må komme meg over å se på D-sakene deres også. Gleder meg til det.

  Marie er veldig heldig som har hatt nærkontakt med delfinene 🙂

 6. Delfine er utrolig vakre! Har sett dem i basseng slik som dette flere ganger, men mest fantastisk er de gangen de har svømt rundt båten (i varmere strøk). Utrolig flotte bilder du har lagt ut av dem. Ha en fin helg.

 7. Jeg var på et sånt evenement på Tenerife en gang, og var veldig positivt overrasket over hvor moro jeg syntes det var! De er kjempefine, delfinene, og så ser de så snille og blide ut .-)

  Britt Åse’s last blog post..D for dam

 8. Åååh, dette var ein skjønn D:0)
  Delfinar er vakre og utruleg fascinerande dyr…
  Flipper blir vel aldri gløymt og gjekk faktisk på Tv 2 på laurdagane kl. 10.00 for ei tid tilbake:9)

  Line’s last blog post..Sol gir glede # 2

 9. Jeg har også alltid drømt om å svømme med delfiner, helt til jeg så dokumentaren om delfiner som angrep mennesker – heldigvis noe som sjeldent skjer, og oftest er fremprovosert på en eller annen måte.

  Men, de er pene og intelligente dyr, som virkelig kan å underholde 🙂

  Vivi’s last blog post..Hufsetufse i nød!

 10. Så vakkert bidrag! Delfiner er flotte dyr. Den nærmeste delfinen jeg kommer er min luftfukter i stua! 😀 Den er laget som en delfin, der fukten kommer ut av munnen på delfinen. Jeg har alltid likt delfiner, de er flotte og også intelligente 🙂

  viola’s last blog post..April

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *