Tanker fra ei ferjekai

Man kan tenke mange tanker når man står på en folketom ferjekai på Vestlandet og det er en halvtime mellom bussens ankomst til kaien og ferjas avgang fra samme kai. Man kan foreksempel tenke på Steinar Lem og på Sondre Olsen. Umake par, vet dere. Steinar vil redusere folketallet i Norge. Sondre mener det blir tatt for mange aborter. Alle disse abortene fører til for få hender til å ta seg av den stadig økende eldre befolkningen. Sier Sondre. Steinar sier at vi frivillig må redusere befolkningen. Kanskje vi rett og slett bare skal satse på ettbarnspolitikken? Ah – fantastisk, tenker jeg. To like store bommerter på samme dag, liksom. KrfU-Sondre smiler sitt solidoxsmil med en ring av selvtillit og snakker om alle dem vi tar livet av (det er slik en fantastisk ordbruk, synes jeg) og Framtiden i Våre Hender er helt på bærtur med sine uttalelser. Det er jo ikke en gang sesong for bærplukking.

img_4407

Norge har et areal på 305 470 km2 og omlag 4,8 millioner innbyggere. Det blir ganske mange areal på hver av oss det. Det er vel andre land som bør redusere? Nederland er til sammenligning 41 500 km2 og har nesten 16 millioner innbyggere. Det er en viss forskjell, er det ikke? Steinar Lem har sikkert en imponerende kunnskap om verden og dens utfordringer på miljøsida, men jeg skjønner rett og slett ikke tankegangen hans. Desverre tar jeg ikke Sondre Olsen i å være like kunnskapsrik om det han uttaler seg om. Hans uttale om aborter og mangelen på framtidige omsorgsarbeidere ler jeg bare av. Jeg vet jo at jeg vet mer enn Sondre om hvem som velger det yrket og hvorfor. Det er derimot ennå ikke for sent for Sondre og hans kumpaner å ta seg jobb i helsevesenet. De vil bli ønsket varmt velkommen. Lønna, derimot….. Tja, det kan jo være lønna som avgjør hvilket yrke du velger? Ja, også interesser da. Eller var det slik at de potensielle innenfor faget ikke fikk leve opp?

img_4411

Nei, det går litt i surr her, og jeg vil for all del ikke sitte her å blande uttalelsene til Steinar og Sondre. Jeg tenkte bare på dem, der jeg stod på ferjekaia mi. Jeg tenkte som så at det kanskje er et forholdsvis stort antall aborter som gjør at kommunen min bare har rundt 1600 innbyggere. Vi har jo god plass til fler, vi som har et areal på 558,2 km2. Riktignok er det mye fjell og fjord og skog og slikt, men det er gode tomter til husbygging. Men ettersom svært mange her kjører 6-barns-politikk, så er jeg på totalt ville veier i mitt resonnement. De vil nok ikke like etbarnspolitikken til Steinar Lem, nei. Da hadde vi fått mye plass å boltre oss på gitt, men dess færre barn som blir født, dess færre til å ta seg av de gamle, som i gode tider vil leve lenger. Nei, nå blander jeg uttalelsene igjen. Steinar Lem har jo aldri sagt at vi bør ta abort. Han har bare sagt at vi frivillig må redusere. Det vil si økt kondombruk = mer avfall, økt p-pillebruk = større risiko for komplikasjoner hos kvinner. Ja, også flere kirurgiske inngrep da. Dessuten en stat som forteller oss at vi ikke kan ha mer enn et barn. Det vil jo også føre til flere aborter. Huffamei, for en runddans. Og ingen ordførere i Distrikts-Norge får lenger lov til å ønske seg at vi skal legge oss ned og sammen å gjøre noe for befolkningsveksten. Vi går rett og slett inn i avholdstider.

Tenker jeg, der jeg står på ferjekaien og venter på kabelferja, her i min lille kommune som higer etter befolkningsvekst.

img_4410

4 kommentarer til «Tanker fra ei ferjekai»

 1. Og jeg sitter og humrer over tankene fra ferjekaien.
  Du formulerer deg underfundig og kaotisk herlig. Liker det!
  Hva jeg mener om saken(e)? Tror jeg er nærmere deg enn både Olsen og Lem… 🙂

  Ståle’s last blog post..Mot lyset

 2. Ståle: Det ble fryktelig kaotisk.
  Jeg er langt fra så saklig i argumentasjonen som Sondre og Steinar 😀

  Alt godt: Kan jeg godt tenke meg. At dt er sabla fint i byen, altså. Har tilgang på hytte i byen. I den som begynner med B og slutter på ergen. Der er det ikke så verst.

  Roter Sondre? Hmmm……… 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *