vinner-fotosafarilogo Noe av det fineste med blogger er mangfoldigheten. I noen dager har jeg surfet rundt, funnet mye gøy, og har bitt meg merke i hvem som følger hvilke blogger, hva slags blogger dette er og hvilken «bloggleverandør» som står høyest i kurs, og blogspot.com ser ut til å være en «damegreie» (altså, det siste der er bare en observasjon og sikkert en sannhet med modifikasjoner). Leverandøren er ikke så viktig; det viktige er hva disse damene får ut av bloggene sine; det er denne overfloden av kreativitet, og særlig denne lysten til å gi av seg selv innenfor bilder, mat, «krims-krams», interiør osv som er spennende. Ja, mange av bloggene er rene overflødighetshorn.

Min surfing har ført til to nye tema på bloggen. Det ene er ABC i ord og bilder som vil gå i mange uker framover. Like mange som det er bokstaver i alfabetet, for å være nøyaktig. Det andre temaet er Fotosafari. Jeg har fra tidligere av en del poster på bloggen som viser et bildet og litt tekst; et bilde tatt på min vei og som etter nøye vurdering har fått en mere framtredende tilværelse enn i serverens bakrom. Dette er på en måte Fotosafaribilder. Fra i dag av blir alle slike poster merket med Fotosafari. Merket har jeg funnet i mange blogger, men det er vel Petunias fortjeneste at det finnes. Går jeg ut i fra da.

Dagens bilder er hentet fra Puerto de la Cruz på Tenerifes nordvestkyst. Dette er ingen «playa»-by, men likevel et gammelt feriested. Vi var der bare en tur for å besøke dyrehagen, men nå i ettertid kunne jeg gjerne tenkt meg en tur rundt i byen. Dyrehagen var på en måte for å tekkes 10-åringen. Byvandring hadde vært for å tekkes mor, og mor var ikke den viktigste denne dagen. Men jeg fikk lov til å ta noen bilder. Egentlig litt dumt, for det er disse bildene som gjør at jeg angrer litt på at jeg ikke parkerte far og barn i dyrehagen og tok meg en tur i byen på egen hånd. Nå har jeg det for så vidt ikke med å angre på noen ting, derfor får jeg bare ta dette til etteretning. Kanskje det blir vandring ved en senere anledning.

puerto-1

Puerto de la Cruz har 30 000 innbyggere og turistene er stort sett kun et lite innslag i bylivet, selv om det faktisk var her turisteventyret startet på Tenerife. Det var engelsk overklasse som kom hit fra slutten av 1800-tallet. De ville ha fred og ro og et litt mildere klima. Klimaet er det vel så som så med; det er ikke her du drar for å sole deg, særlig ikke i vinterhalvåret. Engelske turister på 1800-tallet tok jo ikke av seg klærne. De tok vel heller på seg, kanskje. Damene i hvite lange kjoler og store hatter, de måtte for all del ta vare på sin bleke hudfarge. Akkurat nå ser jeg for meg slike damer og herrer vandrende rundt i byens gater, kanskje har det foregått et mord på hotellet, og Monsiour Poirot var der, helt tilfeldig, og kan ordne opp.

puerto2

Jeg vet ikke helt hvor arkitektene og byplanleggerne har vært i forbindelse med disse husene. Et sammensurium av konstruksjoner og farger, men så alldeles utrolig sjarmerende. Jo, jeg skulle nok ha gått en tur der inne i byen.

2 Comments on Fotosafari – Puerto de la Cruz

  1. Ja, du skulle gått en tur i byen. Var der en tur for etter hvert mange år siden nå, og trivdes utrolig godt. Et sjarmerende sted med mange særegenheter og en spennende miljø. Frodig både med tanke på planteliv og husenes utseende. Det var mitt andre besøk på Tenerife, og nok det stedet jeg likte best. Første gang bodde jeg i en av turistghettoene, og det var greit nok. Men Puerto de la Cruz… Deilig!
    Fine farger i bildene, Vibeke. Brings back memories 🙂

    Ståle’s last blog post..Mot lyset

  2. Ja, jeg tenkte nok du hadde vært der, Ståle 🙂 Ser du har bilder fra Tenerifte på Ertzgaardportalen. Jeg har studert dem.
    Neste tur blir nok dit, altså neste tur til Tenerife, mener jeg. Men vet jo ikke når det blir; det er jo så uendelig mange andre steder jeg ikke har vært.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *