Cirrocumulus

abc_iordogbilderJeg har tenkt på det en stund, å kaste meg inn i ABC i ord og bilder. Av og til svipper jeg innom noen vanvittig kreative blogger. Stort sett er de laget av damer, de bloggene. Kreative damer. Noen av dem er mestere på interiør, noen på mat, atter andre på håndarbeid av alle slag, noen er enorme på scrapping. Og noen bruker fotoapparatet flittig. Petunia er en slik kreativ dame med sans for foto. Dessuten ser det ut til at hun er et oppkomme av idèer til hva man kan blogge om på fotofronten. Nå har hun startet ABC i ord og bilder og legger ut en bokstav hver uke. A og B er gjennomført, og nå står C for døra. Hvorfor ikke slenge seg med, tenker jeg. Og gjør det.

Bokstaven C. Ikke verdens enkleste bokstav i alfabetet, men dette er en test for min egen kreativitet. Dessuten får jeg ryddet i bildearkivet. Og hva finner en ikke når man leter litt? Bildene av Cirrocumulusskyene ligger der så fint. Helt fra april 2008 har de ligget der i arkivet og har ikke gjort særlig stort nummer av sin noe tilbakeholdne tilværelse. De deler samme skjebne som veldig mange andre bilder.

img_0485

Cirrocumulusskyer, også kalt makrellskyer, er såkalte horisontale skyer som er dannet høyt, høyt oppe i atmosfæren. De oppstår så langt oppe som mellom 6000 og 12000 m. Skyene er tynne og hvite, og ganske lette, ser det ut til. Jeg har en idè om at dette er bilder av Cirrocumulusskyer. I alle fall er det Clouds. Ut fra andre bilder jeg finner ved å gugle litt, kan jeg ikke se annet enn at jeg har fanget en mengde Cirrocumulusskyer der gjennom flyvinduet.

Vi er høyt over Nord-Sverige et sted, på vei fra Alta. Det er i begynnelsen av april 2008, og det er godt å fly gjennom et skydekke ikke fullt så tungt som det vi har vært vitne til i Alta. Alta i seg selv var totalt skyfritt, men der inne i landsmøtesalen, der lå skylaget tungt, og flere av landsmøtedeltakerne hadde skylapper tunge og svære som breiflabber. Vi Hordalandsdeltakere fikk så hatten passet, for selvfølgelig visste alle de andre representantene best, særlig i saker som gjaldt Hordaland.

Hadde skylaget bestått av slike lette Cirrocumulusskyer, hadde kanskje vårt forslag gått gjennom. Hordaland har derimot alltid vært nåke for seg sjøl i dette gamet her, og det skal vi visst fortsette å være.

Var det noen som ville vite hvilket landsmøte? Jo, vi snakker Norges Musikkorps Forbund, og saken gjelder regionalisering. Fortsatt er skylappene tungt plassert hos store deler av de tillitsvalgte. Synd. De burde løse seg litt opp nå, de skyene. Bli slike lette, hvite og dansende Cirrocumulusskyer. Det er mye mer trivelig.

12 kommentarer om “Cirrocumulus

  1. Takk skal du ha, Helene 🙂

   Petunia: Hyggelig å høre at bloggen er proff. Det er litt gøy å leke seg litt inne på sitt eget lille revir.
   Har vært mange ganger innom bloggen din. Synes du har mye fint der, og den her ABC-greia er morsom. Var ikke fritt for at en mengde blogginnlegg surra oppi hue under treningsturen min i dag. Jeg har W klar 🙂
   Stilig med sånn stram linje da, men jeg lurer på hvordan du skal løse Q.

   The single girl: Skyer og skylapper. Og så lurer jeg på om de hadde glemt å skru på høreapparatet også 🙂
   Neida – det kan vel være de andre møtedeltagerne syntes at vi fra Hordaland hadde skylapper? Uenighet er greit, så lenge det ikke blir personangrep. Og det ble det vel til tider der under skyene på Alta hotell.

   Simen: Nei – det var jeg som hadde fått vinger, sånn plutselig 🙂
   Et usedvanlig rent flyvindu gjorde at jeg fikk det til. I alle fall ble jeg fornøyd med det her. Jeg har tross alt ikke det utstyret på kamerafronten som du og en del andre er i besittelse av.
   Jeg synes du skal henge deg på denne ABC’en her. Da har du blogginnlegg klare for mange uker framover 🙂

   Inger Johanne: Av og til tar man bilder man egentlig ikke skal bruke til noe. Fint da at de kan lagres, og plutselig dukker det opp noe som gjør at de kan komme fram fra sitt gjemmested.
   Organisasjonslivet består av mange ulike typer. Det skulle bare mangle at vi alle hadde samme ståsted og stemte likt i sakene vi tar for oss. Vi skal nok pusse på argumentene våre. Neste år, tenker jeg, da altså….. 😀

   Jeg mener helt klart at Simen skal komme seg med i ABC. Og Ståle.

 1. Hei og velkommen med i ABC gjengen! Veldig kjekt at du hev deg på den uhøytidlige foto/ord leken. C er ingen lett bokstav, men jeg synes du og de andre har klart det glimrende! Verre blir det nok på W, Z og Q:P Jeg har selv lagt meg på en «stram» linje, som jeg skal få slite med. ABC fra Bergen, men det er ikke sikkert jeg klarer å holde meg innefor den rammen. Tiden vil vise….Grubler fælt på neste bokstav,jeg – og det er D som burde være lett – egentlig. Har en plan og var og tok bilder i dag, men kunne jeg bruke dem? Neida…
  ABC er en utmerket mulighet til å vise frem bilder fra dypt nede i arkivet. (Jeg får se hva jeg har liggende).
  Det er jo også Fotosafari som jeg har gående på bloggen min.
  Norges Musikkorps Forbund er nok ikke de eneste med skylapper og tåkesyn. En kraftig vestavind ville kanskje få skylaget og tåkebankene til å lette.
  Det er lov å håpe,er det ikke?
  Spennede å se hva du finner frem på bokstavene fremover:)
  Du har en veldig proff blogg:)

  Petunia’s last blog post..ABC i ord og bilder # 3

 2. Flink du har vært å få til et så bra bilde ut gjennom flyvinduet (for du var vel på innsiden av flyet?). Makrellskyer er en flott ting som medfører deilig vær 🙂

  Når det gjelder Korpsverdenen, så er mine kunnskaper begrenset til tilskuer til 17.mai toget og tenning av juletreet, men jeg har en oppfattelse av at det er en liten gjeng med ildsjeler som får det hele til å gå rundt. All ære til dem for det og så blir utfordringen at ikkje alle skal tenke «slik har vi alltid gjort det».

  Simen S.’s last blog post..Fornemmelse av vår

 3. Så morsomt å se skyene fra oversiden! Bildet fortjener så absolutt å bli tatt frem fra glemselens mappe.

  Det er en fattig trøst, men du skal vite at det ikke bare er innenfor korpslivet situasjonen er slik du beskriver. Jeg har opp gjennom årene deltatt aktivt innen ulike landsomfattende og internasjonale foreningen/organisasjoner og det kan av og til være ganske så frustrerende når delegater ikke evner å se lenger enn til enden av sin egen nese. Dere får finpusse argumentasjonen og gjøre et nytt og tappers forsøk ved neste korsvei! Lykke til!!

  For øvrig er det trivelig med en hane til i kurven, for vi er unektelig flest jenter som deltar i denne ABC-serien.

  Inger Johanne’s last blog post..ABC – C

 4. foto Chip: «Cirrusmolnen» – vakkert ord!
  Jeg vet ikke helt hvor jeg befinner meg der over skyene, men det er nord i Sverige.
  Takk for ditt besøk her på bloggen.

 5. Fin post du har om skyer!
  Du har rett i det du skriver om Petunia og andre kreative damer. Etter at jeg første gang var med på SkyWatch, har jeg oppdaget mange fine bloggmiljøer, eller hva jeg skal kalle det.
  Jeg har forresten vært innom deg mange ganger, men tror ikke jeg har sagt noe. *ler* Jo, forresten, kommenterte en gang på den gamle bloggen du hadde.

  Anne-Sophie’s last blog post..Lange dager på kontoret

  1. ASSA: Takk, og velkommen hit.
   Og uka har hittil stort sett vært skyfri. Heldigvis er ettermiddagene lange og lyse slik at vi får benyttet oss av det.

   viola: Det er høyt høyt oppe i lufta. Meningen var vel å fotografere den utsikten. Jeg aner ikke hvor jeg er bortsett fra oppe i lufta. Det var først under denne ABC-leken jeg fant ut at bildet kunne brukes på denne måten.
   Velkommen hit du også, forresten.

   Anne-Sophie: Jo, du sa noe en gang, husker jeg. Ellers har vi vel fartet litt i de samme bloggene.
   Jeg liker disse bloggmiljøene jeg har funnet fram til. (Med litt i minne om et noe snevert miljø i fjor på disse tider, så er det godt med litt vidsyn 🙂 )

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *