August 2008 057

Bjøllesauen er lederen i denne flokken. Det bjøllesauen gjør, gjør de andre også. Når bjøllesauen er forveten, er alle de andre like forvetne. Og da jeg tok dette bildet her og noen flere til, var det ikke fritt for at jeg tenkte mitt. «Varför då då? Varför gör hon det på detta viset?» Hallaien, sa jeg. Hvem av dere havner på mitt julebord? Snart er det dags for Flatland å dukke opp. Det har ikke disse noen anelse om.

10 Comments on Forveten

  1. Nydelig bilde!! Flott komposisjon med de tre suene, hvoran den ene titter rett på oss – litt Norges reklame med fjord og grønnt gress og de røde øremerkene og bjellereima som tilfører bildet en ekstra farge!
    Vanligvis liker jeg ikke bilder med gjerde foran, men denne nettingen gir bildet litt ekstra karakter – OG du har klart å få den og sauene tydelige på en gang. Veldig bra!
    Og pinnekjøtt ja…. men det er jo enda lenge til 😉

  2. Artig og godt bilde. «Mine» sauer på Kjerringøy går fritt. De ligger ofte i veikanten. Eller jeg kan treffe dem høyt oppi fjellet. Da legger de på sprang. Ingen sauer på mitt julebord.

    Randi: Du har også et fenomenalt bilde der et gjerde er en vesentlig del av motivet. Og en fugl som unnslipper. Det jeg fikk låne hos deg.

  3. Enig med Britt Åse! Skulle gjerne visst hva han bakerst der tenker 🙂 Bjellene og merkene i ørene (som øredobber) gir bildet et flott preg. Bra Vibeke!

  4. Takk for hyggelige kommentarer!

    Framed and Shot: Fint å få tilbakemelding på komposisjonen. Disse utrolig nysgjerrige sauene appelerte noe til de grader. Både pga nysgjerrigheten, men også fordi de hadde pyntet seg slik. De var utrolig «knæsje». Jeg lurte litt på det der med gjerdet, men fant ut da jeg stod der at det gjorde seg på bildet.

    Bridgehill: Det var så rart, for kun disse sauene, ca 20 stk, hadde kommet ned fra fjellet. Resten gikk der oppe i fjellheimen, og sprang av gårde da vi nærmet oss. Disse derimot hadde nok overfalt meg om ikke gjerdet var mellom oss 🙂 Egentlig skulle jeg bare ta bilde av en gammel saueflor, men så kom denne gjengen. De havner nok heller ikke på mitt bord. Kanskje bare en liten smakebit i førjulstida.

    Britt Åse: Du skal få ha smalahovet ditt i fred 😀
    Ja, hun der i midten. Hun står litt i bakgrunnen og tenker nok sitt. Men hva hun tenker, er ikke godt å vite. Hadde det vært meg, hadde jeg stått der og lurt på hvorfor fru Bjellesau alltid skal være så grådig på høgget, hvorfor hun hele tiden skal vise seg sånn fram, jaggu ser det dumt ut innimellom 🙂

    Simen: Jo, de har pyntet seg veldig. I dag så jeg forresten noen med indisk kastemerke i panna. Riktig lekre var de.

  5. betty: En tur på Spisekroken på Nordnes en gang i desember er ikke dumt, hva pinnekjøtt angår. Dessuten kan man få et alldelses herlig akevittbrett til forrett.
    Disse sauene her har nok ingen anelse om hva som er i vente.

  6. Både festlig og flott bilde. Flott ansiktsuttrykk du har fanget hos både leder og disipler 🙂
    Likte også den gjentakende oransjefargen i halsbånd og «ørepynt». Finfint 🙂

  7. Ståle: Sauer er ålreite dyr 🙂 Nå er jo alle tatt ned fra fjellet også, og jegerne kan ha området for seg selv. Og lete etter andre dy, som de ikke finner.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *